[]

Tesisat maaliyeti

Şöyle ki evimin alt katında oturan kadının banyosuna bir şekilde su sızmış, benden mi bilemiyorum, %90 benden, tavandan demirler görünüyormuş, eski bir bina, bu boruları aşağıdan zaten çökmüş tavanı yıkıp değiştirmek ne kadar tutar? maksimum 10m2 7 8 diye tahmin ediyoprum.

Orada oturmuyorum.

Tesisatçılardan maaliyet hesabı alacağım ama önce buraya sormak istedim.

Yer Bursa

 
yine tesisat işi ha, tahminim iki gün sürer ve 500 civarı olur..


  • hosein  (27.06.12 13:17:39) 
Bu iş için tavanı kırmaya gerek yok. Su sızıntısı nereden geliyor? Eğer rezervuar ya da su borularından birinin patlağı söz konusu ise kırım döküm yapmadan yeni bir boru çekerek (polyetilen) dışarıdan hallederler. Akan su pis su ise ve giderden geliyorsa o zaman aşağıdan değil yukarıdan gider ve borusunu değiştirecek kadar şap kırılır ve tamiratı yapılır bunun tüm maliyeti 200-300TL olur malzeme dahil ve bol bulamaç fiyatlarla.

Kırılacak alan da 1m2 den fazla olmaz. Öbür türlü tavanın tamamının kırılması çok maliyetli olur 4-5 bin lirayı bulur tamiratıyla. Alttan demir görülen yerler de sıvayla tamir edilir.

İyi bir usta fazla masraf çıkarmadan halleder bu işi.
  • justaddwater  (27.06.12 13:21:22) 
panpa geçmiş olsun, yakında ev üzerine göçecek amk. önce elektrik sonra su.

işin inşaatçıyla değil, su tesisatçısıyla. tesisatçı gelip bakacak, temiz su mu pis su mu diye. ona göre, tuvalet boruları, lavabo boruları, su tesisatı borularından birisi olabilir. buna göre o borulardan, dirseklerden birini yada bir kaçını, değiştirecek. borular ucuz şeylerdir genelde fakat burada asıl önemli olan işçilik ve kaçağın tespiti, asıl para tutan ustanın tecrübesi yani.
üç dört ay önce alaturka tuvaletin altındaki çatlaktan sızan su yüzünden alt kata su gidiyordu, sadece doğru şekilde tespit etmek 5-6 saat sürdü. yanlış yeri tespit edip onarırsan bütün her şey boşa gidiyor, üzerine bir de seramik döşendiği için bir hafta önce döşediğiniz seramiği mecburen kırmak zorunda kalıyorsunuz. gerekirse ustanın kafasını sikin ama doğru yeri bulduğunuzdan emin olun.
ben istanbul'da tesisatçıya 300tl verdim. bunun içinde tuvaletin kırılması, kaçağın bulunması, alaturka tuvaletin alafrangaya çevrilmesi ve tuvalete 2-3mt su tesisatının çekilmesi bir de hazır gelmişken kombinin altına da bir musluk takalım diyip bir musluk taktırması dahil. tuvalet değişmeseydi de 200 lira gibi bir şey verirdim. onun dışında bir de seramikçi çağırmıştım yerleri tekrar döşedi ona da 50 lira verdim, 3-4 saatte bitirdi işini.

bir de şöyle bir ekleme yapayım, bazen tuvaletin yer döşemesinde sorun olabiliyor, derzler eskiyor, aşınıyor ve tabana su çekiyor. tuvalet ıslak bir alan olduğu için o tip bir şey de olabilir. başta da dediğim gibi iyi tespit etmek gerek
  • vincenzo  (27.06.12 14:28:07 ~ 14:29:48) 
ciddi misiniz? jaw seni bursa'ya götürebilir miyim? hosein de tesisatçı gönderir ...

yalnız şöyle, su sızıntısı nereden henüz bilmiyoruz ama buski eğer kimse yokken o hale geldiyse pis sudur dedi, bi test önerdi ona göre gelip bakacaklar çünkü bir tek temiz sudan hele kapalıyken o hale gelmez boşuna bize para vermeyin tespit için dedi adam, o testi yapacaklar önce.

Sorun şu, boruların zaten değişmesi gerekiyor, daha sonra yine aynı sorun çıkabilir, yani boruların çoğu çürümek üzere olabilir ama dediğiniz gibiyse içim acayip rahatlar... yukarıdsan değil aşağıdan kırma olabilir...


sizin fiyatlarınız ne kadar iyimser... allaaaam inşallah ööledir ya :((
  • deliberte  (27.06.12 14:37:33) 
Vincenzo, daha 2 sene önce sırf bu yüzden küvet değişti ama başında olamadık, annem hastaydı ben de onu bırakamazdık, çok özür diliyorum sik gibi yapmışlar, sorun oradan bile olabilir... önce şu testi bir yapsınlar da...

Yeni fayans bulmuş kiracım kendi döşeyecekmiş, şunlar olmadan yapma demeyi unuttum, su kesilir belki diye saçma bir tahmin yürüttü başka biri.

Banyo gderinden de olabiliyor, çekomastik çek demiştim annemin çok hatırı olan kapıcıya yappmamış, ben alçı çektim, bakalım neler olacak...
  • deliberte  (27.06.12 14:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.