[]

Erasmus, Harçsız Pasaport ve Vize ile ilgili bir takım sorular

Merhaba,

Eylül ayında Erasmus ile Fransa'ya gidecek arkadaşıma, okulundan 1 yıllık harçsız pasaport belgesi verilmiş. Bu konu üzerinden;

- 1 yıllık pasaporta 6 aylık vize vermeleri ne derece mümkün? Bu pasaportun süresinin vize vs meseleleri ve pasaport gecikmeleri sebebiyle Temmuz - Ağustos arası bir dönemde başlayacağını göz önünde bulundurursanız sevinirim.

- Peki bu harçsız pasaport belgesiyle gidip, 1 yıllık harçtan muaf olup üstünü tamamlayarak 2 ila 10 yıllık bir pasaport çıkarttırabilmek mümkün mü?

- 10 yıllık pasaporta 1 yıllık vize verildiğine dair bilgiler var, bu kesin midir, yani pasaportun süresinin uzun olmasıyla vize süresi doğru orantılı olarak her halükarda artar mı? Bunu talep etmek gerekir mi yoksa sürpriz olarak mı 1 yıllık çıkar vize?

Teşekkürler...

 
değil. harçsız sadece 1 yıllık çıkartabilir. bence sıkıntı olmaması için direk 10 yıllık pasaporta başvursun normal vatandaş gibi.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (26.06.12 12:05:42) 
vfsglobal.com/france/turkey adresinde pasaport bitimine en az uc ay kalaya kadar vize verildigini yazdigini hatirliyorum. yani pasaportunu haziran 2012de aldiysa mart12ye kadar vizesi gecerli olur anlamina geliyor olsa gerek.

uzatmak mumkun olur mu bilmiyorum ama harcsiz olarak iki yilliga kadar veriliyor. nisan ayinda aldim daha harcsiz ve iki yil sureli.
  • dahinnotha  (26.06.12 12:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.