[]

Fr vize - kalacak yer - ilk kez yurdisi

Eylul ayinda fr.ya gidecegim erasmus programiyla. bize gonderilen accommodatoin formunu doldurup gonderdik. fakat ben vize basvurusunda buluncam ve kalacak yerim kesin degil henuz. acc. formu doldurdugum halde cikmama ihtimali var midir? ne zaman bana kalacagim yer hakkinda donut gelir? cikmaz ise ne yapabilirim? vize randevusu icin tlf ettigimde yarina randevu verebildigini soyledi istanbul konsoloslugu. ben bir ay sonrasina falan verdiklerini duymustum. belgeler tamamsa bir gunde halletmek mumkun mu? il disindan gelecegim tekrar tekrar git gel yapmak istemem.

ilk kez yurt disina cikacagim halde icimi saran hos bi heyecan yok. aksi gibi "aman ya isin yoksa duzenini boz elin memleketine git" mealinde bi atalet var. bunun sebebi gerek dil, gerek benzeri konularda kendime olan guven eksikligi. sizde de olmus muydu boyle seyler? iki ayim var daha, gitmeden su hazirliklari yap seklinde tavsiyeleriniz var mi? yazmaktan cekinmeyin, tikten yana cimrilik etmem.


 
harcamanı nasıl yapacağını kesinleştir. western union kullanma. hsbc'den hesap açtır. bankamatikten çek.


  • even i say faith no more  (26.06.12 11:23:21) 
tikten mikten anlamam da, erasmus güzel şey. hani korkun olmasın. epey sürünürsün bu süreçte ama değer.
şöyle anlatayım, ekomıdeyşın çıkmayabilir. önemli değil. orada kalacağın gün * bilmem kaç yuro para olan bir banka hesabını teminat olarak gösterebilirsin.
ama sanmıyorum bunlara gerek kalacağını.
muhtemelen bir öğrenci yurduna kabul görürsün.

dediğim gibi,
işin en zor yanı beklemek. o harbiden çok zor. ben bundan 6-7 sene önce gitmiştim. hey gidi üniversite günleri hey..
ama hatırlarım; beklemesi çok zor.

konsolosluk konusunda şirketlerle görüştün mü? belki şirket üzerinden de halledebilirsin. geçenlerde hollanda'ya bir iş gezisine gitme durumum vardı. bir şirket aracılığıyla kısa zamanda aldım vizemi.

sen tüm istenen belgeleri hazırla, sonra da git konsolosluğa. tek bir şeyi eksik yapsan yine git gel yapmak zorunda kalırsın ne yazık ki.

ve bol şans !!
bol bol şarap iç :))
  • mahsunkul  (26.06.12 11:51:23) 
Cevap geldi evlendirme biriminden (housing) Baska kapiya arkadasim demisler.

vizeciler nerede yatican orada deyince ne belgesi gostericem onlara? hostel rezervasyonu yaptir sonra iptal etsen de vize icin kabul ediliyor demisti biri bi duyuruda. ayrintili bilgi verir misinz o konuda?
  • dahinnotha  (27.06.12 19:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.