[]

GOM Player vs KMPlayer

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bilgisayar için uygun bir medya oynatıcı seçmeye çalışıyorum. AVI'ler için herhangi bir sorun olmasa da MKV'lerde tıkanıyorum. Şöyle ki; çift çekirdekli dizüstü bilgisayarda MKV açtığımda takılmadan oynatabilsem de ileri geri atlamak istediğimde takılmalar yaşıyorum GOM Player ile. Araştırdım ve öğrendiğime göre GOM Player yalnızca tek çekirdeği kullanabildiği için durum böyleymiş. KMPlayer'ı indirdik, sağolsun çift çekirdeği kullanabildiği için çatır çatır ileri geri takılmadan sarabiliyor MKV'leri. Ama bunda da başka bir sorun var. MKV'lerde müzik sesi yüksek olmasına karşın konuşmalar kısık. Bunu açmanın bir yolunu bulamadım, zira programı daha yeni kurcaladığım için pek uzmanlaşamadım. Dizüstü bilgisayarda film izlediğim ve ek olarak harici hoparlörüm olmadığı da düşünülürse ne yapabilirim? "Şuraları bi kurcala işte"den ziyade direk ayar söylerseniz daha güzel olur...




 
mkv'lerde ac3 codec mi var kesin bilmiyorum ama o yüzden olabilir. siz en iyisi kaldirin ne var ne yoksa, k lite mega codec pack pack yükleyip tüm filmlerinizi media player classic ile izleyin. dert yok, tasa yok...


  • trimpot  (15.10.08 14:14:40) 
Aynı şekilde her şeyi kaldırdıktan sonra k-lite mega codec yüklemenizi öneriyorum. Ancak Media player classic yeterince işlevsel değil. Onun yerine k-lite sonrası kmplayer çakabilirsiniz, yalnız kuruyorken external codec'leri seçmeyin.


  • 386 dx  (15.10.08 14:22:32) 
Immm, kmplayer'da normalizer var, sesler patlamasın gürültüde diye tek bir seviyede tutuyor, onu kapatabilirsiniz sesle ilgili. Ama o zaman sesi daha da kıstığını söyleyenler de var forumlarda, bir bakın bakalım.


  • karapolisnas  (15.10.08 14:37:06) 
konu açılmış madem sorayım ben de bi soru:
bende bu çocukların ikisi de yüklü. gom'da görüntü daha kaliteli ama km'de altyazı senkronizasyonunda hiç bir problem yok. km'de gom'un kodeklerini kullanabiliyor muyuz özetle sorum bu. veya gom neden böyle yapar üzer beni bunu kısayoldan halledebilir miyim acaba? yoksa trimpot'un dediğinden mi yapsam?!

  • deadstar  (15.10.08 14:39:21) 
k-lite codec'i kurduğunuzda media playeri install etmezseniz -ki programı kurarkesn soruyo size- km playerinizi k-lite codecle kullanabilirsiniz.

(iki soru içinde geçerlidir bu cevap)
  • etna  (15.10.08 14:43:01) 
kmplayer'de ilginç bi durum var bende de. her defasında preferences da bi sürü değişklik yapıyorum, altyazı dili rengi vesaire. kaydedip çıkmama rağmen, programı kapatınca yine default ayarlarla açılıyor. buna çözüm bilen var mı. Sistem vista32 home premium+purecodec.


  • guitarman  (15.10.08 15:55:56) 
Evet, 386 dx'in dediklerini sıra farkıyla uyguladım ve şu an gerçekten seste ve yürütmede bir sorun olmadan MKV'leri oynatıyor. Önce KMPlayer (external codec'i seçmeden) ardından K-Lite Mega Codec Pack'i yükleyince (Media Player Classic'i seçmeden) gerçekten de sesler düzeldi. Teşekkürler... :-)


  • metal revolution  (15.10.08 22:25:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.