[]

yanık tedavisi

herkese günaydın.

cuma günü ayağımı egzoz, egzost! borusuna çarparak yaktım. ceviz kadar bir yanığım oldu maşallah. o an sadece soğuk su şisesi koyabildim. sonrasında da sık sık bepanthe bugün de silverdin sürmeye başladım. su toplamış durumda.. şimdi ofiste bir arkadaş ısrarla orayı patlatıp derimi soymam gerektiğini kendi halime bırakırsam o derinin yapışıp leke bırakacağını söylüyor. bu işin doğrusu nedir amk! ne yapmam gerek? bir de gazlı bezle üstünü kapatsam olur mu?


 
o her sekilde leke birakiyor panpa.

benim eski kiz arkadasimin da bacaginin ic tarafi motor egzozuna denk gelip yanmisti, bir suru krem merhem ilac denedi izi azaldi ama az da olsa vardi hep. gerci belki simdi gecmistir, bilemedim.
  • nawres  (25.06.12 10:52:14) 
doktora git, o derinin alınması gerekiyorsa onlar hijyenik olarak alıp iz kalmaması için gerekli kremi veriyorlar. kendi başına karıştırırsan daha beter olabilir.

doktor dediysem gözünde hastanelerin acili veya yanık tedavi üniteleri gelmesin, sağlık ocakları/aile doktorları bile yukarda yazdıklarımı yapabiliyorlar.

(3 hafta önce teyzemin 2 kolunda da 2. derece yanıklar vardı, ordan biliyorum)
  • yemrem  (25.06.12 10:56:36) 
sen sakın müdahale etme, en az 3-4 gün veya mümkün olduğu kadar, müdahalesiz kalabildiği kadar kalsın o baloncuk. sakın patlatma, mikrop kaptırabilirsin, iz de kalır.

doktora git o kadar tedirgin oluyorsan, değilsen de saatte bir mümkün olduğunca kremi tazeleyerek ve baloncuğu korumaya çalışarak takıl birkaç gün, sonra baloncuk kendiliğinden inecek ve üstteki koyu renkli deri soyulup yerini açık pembe bir deriye bırakacak ve krem sürmeye devam ettikçe de iyileşecek, azalarak bitecek, korkma.
  • in vino veritas  (25.06.12 11:04:44 ~ 11:05:42) 
Su toplayan bölgeye dokunma. Sadece doktora git illa birşey yapmam gerekli diyorsan.
Ben boydan kolumu yakmistim. Koca karı ilaçları sayesinde iz kalmadı.
1. Yumurtanin sarisini yakıp yağ gb yapmışlardı onu sürdüm.
2. Yanan bölgede Su kaybı var. Git elma al eksi olmasın.rendelenmis şekliyle yanık yerin üstüne koy. Zaten elmanın suyunu derinin nasıl çekeceğini hissedeceksin. Kuruyup pissed gb kalınca elmalar alırsın. Güneşten koru yoksa iz kalır. Geçmiş olsun.
  • iloushka  (25.06.12 11:06:22) 
korkumun sebebini açıklamak zorunda hissettim uzun süre iki bacağımda da bazı sebeplerden yaralar ve sonrasında izler kaldı. yıllardır geçmesi için uğraştım tam bu sene bitti derken bu çıktı şimdi canım sıkıldı haliyle :/


  • zenc  (25.06.12 11:14:51) 
O baloncuğa dokunma diyenleri dinlemeyip genel cerrah ya da plastik cerraha başvurmanı öneririm. Oluşan baloncuk (bül) patlatılmalı ve soyulmalıdır. Böylece yanığın kaçıncı derece olduğu anlaşılır. Bu işlem sonrası ayağının üstüne çok basmamanı, oturduğu zaman ayağını yükseltmeni, bol proteinli-bol kalorili diet ve son 5 yılda tetanoz aşın yoksa tetanoz aşısı yaptırmanı öneririm. Geçmiş olsun.


  • plastik turambar  (25.06.12 21:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.