[]

aklın mantığın almaması

www.hurriyet.com.tr

Bu haberi 4 ay önce okudum ve ara ara aklımda döndürdüm. ikna etmeye çalıştım kendimi ama pes ediyorum. lan arkadaş böyle bi şey mümkün olabilir mi? kazmayla kürekle yok ebesinin...
12000 yıl önce de dünyadaki tüm insanları toplasan böyle bir şey yapamazsın. herkesin mükemmel işbirliğiyle yapıldı desem o da mümkün değil o zamanlar mesafeler daha uzun.
türkiye'den eleman kalkıp iskoçya'ya "hadi siz ordan biz de burdan kazalım" deme imkanı yok.
tek tek o zamanki yarı göçebe toplumlarla konuşup imece usülü yaptılar desek yine imkansız nerden buluyosun da konuşuyosun.
ayrıca şimdiye kadar keşfedilmemiş olması da bir garip geliyor. parça parça keşfedersin tamam da bir bütün olduğunu ortaya çıkarmak bu kadar mı zordu?

bi yardım edin kafam duman attırmak üzere.

 
SAllama haber olabilir benim de kafam almadi, keske haberin basligina iskocya'ya vizesiz gidisler basladi yazsalarmis ama :)))


  • ekaterina  (24.06.12 06:44:19) 
  • sarper361  (24.06.12 06:52:41) 
tünel aralıksız değil. birbirinden kopuk parçalar halinde ve bağlantısız yerler varmış. bir de her bölgedeki farklı insan toplulukları yapmış demek ki ve ister istemez birleşmiş olabilir. yabancı kaynaklarda da bahseilmiş:
www.dailymail.co.uk
www.truthistreason.net

derinkuyu'dan da bahsedilmiş mesela
  • ermanen  (24.06.12 06:55:54) 
@ermanen ben de simdi gordum bunlari da turk gazeteleri haric bir tane ciddi haber sitesinde yok ama ustelik fotograflarda hep farkli bence yalan.


  • ekaterina  (24.06.12 07:02:16) 
@ermanen yine de çok normal bir şey değil ki. hepsi aynı dönemde sözleşmiş gibi tüneller kazmaya filan başlıyor. ki 12000 yıl öncesinden bahsediyoruz. insanların neredeyse tamamen hayatta kalmaya odaklandığı bir dönem. tünel kazalım da trafik rahatlasın demiş olamazlar ki. derinkuyu savunma için mantıklı yine de 70cmlik bir yere giden tüneller neyin nesi?


  • sarper361  (24.06.12 07:03:08) 
ya ben habere ve farklı kaynaklara göre konuştum. yalansa onların yalanı :) bir de doğal yollarla oluşmuş tünellere de müdahele etmiş olabilirler.

ayrıca adı üstünde taş devri. adamlar taşlarla uğraşmış hep işte :)

edit: hayatta kalma odaklı yaşadıklarını söylemişsin. tünellerin amacı da buymuş zaten. hava şartlarından ve vahşi hayvanlardan korunmak için.
  • ermanen  (24.06.12 07:06:27 ~ 07:14:54) 
@ermanen yok derinkuyu ondan mantıklı dedim işte. yeraltı şehri. ama tünelin amacı bi yerden bi yere giden insanları korumak olabilir ancak. türkiyeden de iskoçyaya yada avrupanın herhangi bir yerine gidecek insanları niye koruyasın ki? o zamanlar çok kısıtlı alanlarda yaşanıyordu sonuçta. hadi diyelim kısa kısa mesafeler için uğraştılar yaptılar. bütün avrupanın aynı anda mı aklına gelmiş kısa mesafeli tüneller kazıp bunları birleştirmek?


  • sarper361  (24.06.12 07:21:44) 
vahşi hayvanlar, hava şartları mağara olmayan bölgelerde kazılmıştır ve takdir-i ilahi denk getirmiş birleşmişler bu tünellerle sonra babil kulesi yapıp hayvanlardan bir çift aldıkları gemiyle kulenin tepesine oturuyordular galiba, tam emin değilim ama çok yakın bir şeyler.


  • lunedor  (24.06.12 10:03:44) 
abi senin kelimen "agarta"
sağol haber için, ben de bu agarta denen zımbırtıya inanmaya çalışıyordum.

  • dieselsingle2  (24.06.12 11:22:14) 
12 bin yuvarlanmış ya zaman içinde yapılmış olabilir arada yüzlerce yıl olabilir aynı anda başlama kısmına takılma. mağaralar, ağaç tepeleri yeterince güvenli gelmediyse aklın yolu bir kazmışlardır yeraltına bi yer oh mis.

iskoçya'dan buraya olmasını kesik kesik olmasından dolayı, zamanla bir tünel diğerine açılmış ve şans eseri birleşmişler bu tüneller savına katılıyorum. adamların tekerleği icat ettiğine, piramitleri yaptığına inanıyorsun da iki tünel kazmasına neden inanmıyorsun arkadaşım :)
  • merena  (24.06.12 11:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.