[]

Bu arkadaşı anlayabilir misiniz?

selam, iş yerinde bir mühendis var bazı abuk sabuk tavırları var kendisinin anlam veremediğim, örneğin;

1) cumartesileri 1'e kadar çalışıyoruz, diyorum ki yaaa ne gereksiz bu cumartesileri gelmesek olmaz mı, öyle olmuyor işte diyor keh keh de gülüyor ya da konuyu değiştiriyor veya cevap vermiyor. her cumartesi yakındığım için her türlü tepkisine şahit oldum ama bi günde evet haklısın demedi.

2) patron geliyor mesela diyor ki şöyle şöyle ölçüleri görmek istemiyorum, yapmışım zaten yaptığım paftada dediğinin aynısı var bana dönüp diyor ki onu çiz, ya diyorum var işte şu şu numaralı pafta o dediğiniz, hayır daha özel bir şey yapalım diyor en son patron geldi aç bakim dedi, tamam bu işte dedi gitti adam, kendisi de biliyor o olduğunu ama he demiyor arkadaş, hayır baştan yapacaksın.

3) paftaları çizerken hazır çizimlerden de faydalanıyoruz, mesela bu proje için 10 mm. lik açıklık veriyorsam diğerinde 20 oluyor ben de onu stretchliyorum her seferinde baştan çiz diyor, burda hazır yapılmışı var diyorum yok baştan çizeceksin, ben de çizmedim çok alakasız bir sorun oldu sonra gelmiş baştan çizsen böyle olmazdı diyor.

4) geçen gün gene geldi bu projeyi hazırlarken orda kolon koymamışlar dedi ben de iyi dedim incelemedim tam bu öyle dedi diye, sonra patron geldi baktı çok pahalı çıkmış bu neden böyle deyince anında zıpladı yanımıza orda kolon koymamışsın nasıl olmaz ya var işte aç bir alt kata bak bakayım dedi tadaaa kolon varmış, bi de kınayan gözlerle dikkat edicez böyle olmaz lafını yedim patronun.

ne bu arkadaşın derdi ya, benle uğraşıyor diyeceğim de diğer arkadaşlar sana öyle geliyor falan diyor, anlamadım ben hakkaten?

 
kıskanç, yalaka, şerefsiz herifin biri işte.
her iş yerinde olan normal bi tip yani.

  • Laplace  (22.06.12 10:28:39) 
ben sadece 1 numaralı maddeyi anlayabildim.
1 numara için adamın paraya vs. gerçekten çok ihtiyacı vardır, dolayısıyla çok çalışmak, çalıştırılmak hakkında olumsuz konuşup riske girmek istemiyordur.

fazla kafaya takmamak lazım. kim bilir o senin hakkında ne düşünüyordur. iş hayatı işte. salla gitsin
  • benaslindayohum  (22.06.12 10:31:04) 
sabır diliyorum öncelikle
madem seni arka plana itiyor, sen de patrona karşı onu aradan çıkarıp kendin muhatap ol, kendini tanıt.
sana yaptığı her uyuzluğu bir köşeye not et, unutabilirsin, unutursan biri sorarsa hatırlarsın.
bir yandan da iş bakmaya başla.
  • sli  (22.06.12 10:38:04) 
otorite kurmaya çalışıyor.

siz de ona uyuzluk yapın? mesela elinize çok fırsat geçmiş aslında.

1)'de işten yakındığında ters cevap verdiğinde. "sistemin kölesi olmuş işkolik seni" filan desen? böyle şaka gibi ama değil. amaç uyuz etmek.

2)'de de olay sonunda fatality yapmak kalmış size ama yapmamışsınız? noldu hani tekrar çizmek gerekti filan deseydin zor durumda bıraksaydın.

3) baştan çizsen böyle olmazdı deyince sen ne dedin ki? ok deyip geçmememişsindir umarım.

4) bu olayı anlamadım aslında, şak diye sen de suç atsan fena olmazdı aslında?

neyse uzun vade de seninle uğraşmaması gerektiğini anlar. ama o lafını sokup köşesine çekilmesine izin verirsen her şey aynı kalır.
  • dwight  (22.06.12 10:54:31) 
bu uyuz tipler her yerde var. anlayamadığın şey şu: adam senle rekabet ediyor, sense pek rekabetçi değilsin. kendini öne çıkartmaya, senin üzerinde üstünlük kurmaya falan çalışıyor. sen de aynısını yapabilir veya siklemeyebilirsin, sana kalmış.


  • colg fusion  (22.06.12 10:56:18) 
@dwight ya diyorum siz dediniz falan diye yanlışın var diyor mesela kabul etmiyor, her şeye bir savunması var lafı uzatmamak için girmedim oralara hiç ama uğraşıyor yani teknikere falan anlatıyorum herkese öyle diyor da bakıyorum öyle değil bir tek bana bunlar. bir de 1'deki gibi bir şey dememe imkan yok benim üstüm konumunda çünkü bir durum olursa kimse beni tercih etmez burda.


  • ekaterina  (22.06.12 10:57:13) 
hıms üst konumdaysa dediklerimi tamamen unutun. bir de sadece size karşı böyleymiş. o zaman size adamla arkadaş olmak düşer. iş arkadaşları beraber ufak bir aktivite ayarlasanız (mümkünse alkollü). kaynaşsanız size de normal davranır gibi. deneyin bence.


  • dwight  (22.06.12 11:02:23 ~ 11:03:04) 
eğer ondan tavsiye alıyorsanız yazılı (mail vb.) alın. yazılı olmasını siz başlatın, ya yazılı cevap verecektir, sözlü cevap vermek istediğinde yazılı cevap isteyin. hatta yapabiliyorsanız daha üst pozisyondaki birini de yazışmalara ortak edin.


  • altinci nesil caylak  (22.06.12 11:06:58) 
Eğer ona bağlı çalışmıyorsanız, sadece daha kıdemli olduğu için üstünüz olduğunu düşünüyorsanız takmayın, üstünüz bile olsa "topu göğsünüzde yumuşatıp" cevabınızı verin. Yoksa o hep üstte kalacak.


  • SiyamkedisiZorro  (22.06.12 11:11:02) 
@altinci nesil keşke kurumsal bir şirket olsak da yazılı isteyebilsem ya bugün de iyice düşündükçe sinir olmaya başladım görmeniz gerek aslında adamın her şeyi kıl ya bu sıcakta klimayı kapattık mesela, sezeryan çocuğuymuş kendisi o yüzden hassasmış ceketle falan dolaşıyor zaten. şöyle zamanı durdurabilsem hiro gibi de gidip kafasına vursam bi kere rahatlıcam.


  • ekaterina  (22.06.12 11:11:05) 
çok alakasız bir sektörde olmama rağmen bizde de var benzer tavırlarda bir insan. karaktersizlik aklıma gelen ilk sıfat! tek hedefi pozisyonunda yükselmek diye tahmin ediyorum.
1. madde mesela; bir gün müdür olur da cumartesi mesaileri devam ederse çalışanlardan hiç biri "ama zamanında siz de şikayetçiydiniz" diyemesin diye şimdiden önlem alıyor olabilir.
diğer maddeler için de en mantıklı çıkarımım; kendince yöneticilik oynuyor, sizleri, kendini ve en önemlisi patronu deniyor..
  • jonathan livingston  (22.06.12 11:51:56) 
olayın teknik kısmın dan pek anlamam ama tipik orospu çocuğu.


  • hope ender  (22.06.12 12:04:24) 
senden kıdemli bi çalışana, çalışmaktan şikayet etme. ctesi çalışılmaz falan deme hiç lafını etme, erken çıktığında filan ne yapacağını söyleme, sorarsa ailesel dersin gidersin. hele ki adama defalarca demişsin hiç tepki vermemiş, o yüzden açık verme. kıdemli olduğu için o sana açık vermek istemiyor olabilir ctesi konusunda, sonra suyu çıkmasın diye. ya da işkoliktir kendini işe adamıştır, veya kendi işleri cumaya kadar bitmiyordur ctesi gerekli oluyordur ona.

zaten belli yükselme arzusu içinde bir arkadaş kendisi, şerefsizlik yapma potansiyeli çok yüksek o yüzden açık verme. onu baştan çiz falan dediğinde de karışmasına izin verme sen işini yap teslim et olsun bitsin.
  • r_u_h  (22.06.12 12:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.