[]

KPSS B grubu

Kpss B grubu'nda 2 sınav var anladığım kadarıyla ön lisans ve orta öğretim mezunlarına yapılan iki ayrı sınav ; ben lisans mezunu olarak istersem bu iki sınava da girebiliyor muyum ? iki kez mi kayıt yaptırmam gerekir ? iki sınav ücreti yatırmam mı gerekir ve aynı gün olacağını duydum yetişebilir miyim diğer sınava ? Konu hakkında bilgili olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.




 
hayır lisans mezunları orta öğretim ve liseye giremiyor.


  • baldur2  (21.06.12 13:21:19) 
lisans mezunu olarak kpss b grubu sınavına giremezsiniz.

direkt memur atamaları için kpss a sınavından alacağınız (genellikle) p3 puanı ile başvurabilirsiniz.

b grubu sınavlarına yalan beyanla girip, atanırsanız bile evraklarınızın teslimi esnasında ilgili evrakı ibraz edemediğiniz için atamanız geçersiz sayılır. üstelik yalan beyanda bulunmuş olursunuz.
  • balik kraker  (21.06.12 13:22:46) 
KPSS A sınavına giricem , oradan aldığım puan türü B grubunda bulunan yerlere tercih yapmamı sağlayabilir doğru mu anladım?


  • patates baskı  (21.06.12 13:28:00) 
Hayır ortaöğretim ve önlisanslara açılan tercihlere başvuramazsınız.


  • birazbira  (21.06.12 13:30:25) 
kpss A grubu sınavına gireceksiniz. atamalar yapılacağı zaman ösym tercih kılavuzu yayınlayacak. O kılavuzda sadece "lisans" mezunları için ayrılan kontenjanlara başvurabilirsiniz. hatta örnek olması açısından şu an ösym sitesinde bulunan kılavuzu inceleyebilirsiniz.

bu arada bu yıl için kpss A grubu sınavına girme şansını kaçırdınız. en erken 2013 kpss lisans sınavına girebilirsiniz.
  • balik kraker  (21.06.12 13:43:45) 
@balık kraker biraz kavramları karıştırmış. A grubu atamalar sözlü ve yazılı sınavlarla eleman alımını ifade eder. örneğin gelir idaresi uzman yardımcısı gibi. bu kadrolar ya uzman yardımcısıdır ya da müfettiş yardımcısı. B grubu ise geri kalan memurluklar/mühendisler ve sağlık çalışanlarıdır.

şimdi gelelim soruna. ösym en son mezun olduğun okulu baz alır, o sebeple 23 eylüldeki sınava girsen ve atansan bile atama onayın yapılmaz. sınav ayrı günler, lisans 7 temmuz, önlisans 23 eylül
  • hosein  (21.06.12 13:49:16) 
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ,A grubu için başvuru yapmıştım harcımı ödedim sınav tarihini bekliyorum.


  • patates baskı  (21.06.12 13:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.