[]

ekran kartı driver sorunu

öncelikle çok müşkül durumdayım arkadaşlar.
bilgisarıma format çektikten sonra casper'ın sitesinden driverlerı bilg. modeline göre(8050D) yükledim. fakat sırasıyla chipset ardındanda ekran kartı driverını yüklerken "inf error - video driver not found "hatasını veriyor. yapmadığım şey kalmadı. farklı modellerin driverlarını yükledim. chipset driverından kaynaklandığını düşündüm onunda farklı driverlarını yükledim. ati'nin sitesinden de aynı işlemleri yaptım fakat bir çare olmadı. ne yapmam lazım neden kaynaklanmaktadır bu hata. bir yardım edin ne oluuur.

ekran kartım. ati mobility radeon 9600/9700
Mobile Intel Pentium M 735, 1700 MHz (17 x 100)

 
Bilen arkadaşlar yardımcı olur ama, çok çaresiz kalırsanız, tekrar format atın derim. Bende de bazen öyle oluyor. Format atınca bazı yazılımlar yüklenmemiş oluyor ve yanlış yaptığım bir şey olmuyor. Yalnızca "Recovery CD" kendi kafasına göre hata etmiş oluyor.


  • nuage  (12.10.08 19:54:34) 
formatı en az 3 kere attım zaten. diskim ikiye bölünmüş durumda. farklı bir bölüme yükledim windows'u. belki diskin o bölümünde hata vardır diye. ama maalesef çözüm olmadı.


  • asyMMetry  (12.10.08 19:56:33 ~ 19:56:52) 
Anladım. Kolay gelsin o zaman.
Şurada da bahsedilmiş şu sorundan ve 8. mesajda bir cevap verilmiş ve onun işe yaradığını söyleyenler var: www.techspot.com

İngilizceniz yeterli değilse, elimden geldiğince çevirmeye çalışırım. Bir bakın siz.
  • nuage  (12.10.08 20:00:58) 
maalesef bu çözüm olmadı fakat başka birşey buldum.
vgasave gibi bir zımbırtıyla karşılarştım bağdaştırıcı olarak gözüküyor. birkaç yerde de ekran kartı driverlarından bu yüzden sorun olabiliyormuş. bunu nasıl kaldırabilirim.
Administrative Tools2dan diyorlar ama tama olarak nasıl yapabilirim.
ilgilendiğin teşekür ederim.
  • asyMMetry  (12.10.08 20:25:41) 
a248.e.akamai.net

- bu driveri indir. yükle. olursa tamamdir.

ya olmazsa?:

- indirme bittikten sonra yüklü olan driverlari aygit yöneticisinden sil.
- emin olmak icin program ekle/kaldir da ati vga ile ilgili herhangi birsey varsa onuda sil.
- görüntü ayarlarina gir. (masaustu bos yer sag mouse tik ==> özellikler) gelismis ayarlar kisminda bagdastirici sekmesine tikla. özellikler butonuna tikla. oradan sürücü sekmesini secip sürücüyü güncellestir de ve c:ati klasorunun yerini göstererek kurulumu yap.
-reset at.

buradan ancak bu sekilde yardimci olabiliyorum.
  • trimpot  (12.10.08 21:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.