[]

Apartmandakilerin 4 katı gelen elektrik ve doğalgaz faturaları?!!

Evde 3 kişiyiz, biri zaten tüm gün evde olmuyor. Malum yaz, kaloriferi açmıyoruz. Ocak desen, yemek yapılmıyor fazla. Her gün duş alınıyor illa ki, ama suyun sıcaklığı düşük.

Ama, üst kattaki aileden bile fazla doğalgaz faturası ödüyoruz. Milletin doğalgaz faturasının 4 katı geliyor. (herkese ne kadar gelmiş bakıyorum)
Elektrik ise daha beter. Kışın bile onlardan fazla ödememizi geçtim, geçen ay apartmanın 3'te 2'sinden bile fazlasında 'az tüketim nedeniyle borcunuz yoktur' faturası gitmiş, bize 50 lira mı ne geldi. Üstelik bütün apartman ahalisi burada, tatile falan giden yok. Bizim evde de en fazla 2 odanın ışığı açık olur, o da akşamları. TV vs. izlenmiyor, bi bilgisayarlar ve su ısıtıcısı mı yakıyor o kadar???!!

Kapıcı bize gıcık aidatları geciktiriyoruz diye. Acaba diyoruz, apartmanın elektriğini vs. bizim üzerimize mi yıkıyorlar? Ya da başka şerefsizlikler? Elektrik ve doğalgaz idaresine şikayete gideyim mi?

 
1- Diğer komşuların tüketim değerlerine ve hangi saatlerde tüketimi yoğunlaştırdıklarına bir bak. T1 - T2 - T3 diye ayrı fiyatlandırma var. Elektrik için)

2- Doğalgaz saati herkesin ayrı ise tüketim değerlerini karşılaştırın yine. Sonrada ilgili kuruma başvurun. ortak kullanılıyor sonra yönetim dağıtıyorsa kullanıma göre orda bir ibnelik olabilir.
  • poseidon1  (20.06.12 13:15:11 ~ 13:21:08) 
Git bence mutlaka ihmal etmemek gerek, söylediğin gibiyse her şeyin öyle olması çok saçma.


  • ekaterina  (20.06.12 13:15:58) 
Git git, hatta bu gün git. Yakınımın başına benzer bi' olay, kapıcı kendi elektrik-suyunu da öğrenci evine yıktırmış bir şekilde bir düzenekle. Ondan önceki iki-üç grup da anlamamış olayı. Git bi' konuş yetkili abilerimizle.


  • Dunedan  (20.06.12 13:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.