[]

port forward sorunu

şimdi yeni bi bilgisayar aldım ayıptır söylemesi ama gel gör ki eski bilgisayarımda gayet sorunsuz yaptığım port forward işlemi şu an sorun oluyor. portları açmama rağmen testlerde ısrarla error weriyor utorrent olsun soulseek olsun. nedir, nedendir, nasıl düzelir? bi bilen varsa çok makbule geçecek.




 
ihtimaller:

1- port yönlendirme icin tanimladiginiz local ip adresi degismis olabilir.
2- güvenlik duvari'nda söz konusu programlar ekli olmayabilir.
3- güvenlik duvari'nda "acik" seceneginin hemen altinda yer alan "gelen tüm baglantilari engelle" secenegi secili olabilir.
  • trimpot  (12.10.08 00:47:26) 
windows firewall açıktır


  • thefin  (12.10.08 00:53:17) 
2 ve 3. ihtimallerdeki ayarlar olması gerektiği gibi ama 1. ihtimal hakkında şüpheliyim ve tecrübeli de değilim işin kötüsü.


  • generic  (12.10.08 00:54:41) 
@thefin kapalıykende durum farklı değil ne yazık ki.


  • generic  (12.10.08 01:01:11) 
Merhaba,
Port yönlendirmek için öncelikle sabit ip gibi ya da kullandığınız opendns tarzı dns yönlendirmeleri varsa onların değerlerini doğru girmeniz gerekiyor.
Bana kalırsa, şu yolları izleyip eşleşip eşleşmediklerini kontrol edin(Windows XP kullandığınızı varsayıp anlatacağım. Vista olabilir aldığınız yeni işletim sistemi ama, Vista'da da hemen hemen aynı bu kısımlar):

- Başlat > Çalıştır yolunu izleyip karşınıza çıkan ekrana "cmd" yazıp "DOS Komut İstemi"ni açın. Sonra karşınıza gelen ekranda:

c:\..\...\> ipconfig /all

komutunu yazın ve bilgisayarınızın gördüğü değerleri bulun.
Burada "IP Adres" karşısındaki sizin kendi IP adresiniz, "Varsayılan Ağ Geçidi" de modeminizin tanıdığı IP adresidir.

Şimdi bu değerleri "Başlat > Ayarlar > Ağ Bağlantıları" yolunu izleyerek göreceğiniz "KULLANDIĞINIZ AĞ BAĞLANTISI (Kablosuz veya Yerel Ağ Bağlantısı Adıyla yer alır)" seçeneğine farenizle sağ tuşa tıkladığınız zaman çıkacak seçeneklerden "Özellikler > Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) > Özellikler" şeklinde ilerleyip gördüğünüz kısma yazın.

Burada karşınıza çıkacak kısımda; "Genel" kısmındaki bölümle ilgileneceksiniz. Burada ilk seçeneklerden "Aşağıdaki IP adresini kullan"ı seçip "ipconfig /all" komutuyla gördüğünüz değerleri girin. "Alt Ağ Maskesi" kendisi girilecektir. Ona dokunmanıza gerek yok. İkinci bölümdeki DNS kısmına da varsa OpenDNS türü servislerden aldığınız değerleri girin ve Tamam'a tıklayın. Sonra bu değerleri modeminizin "Port Yönlendirme / Port Forwarding" ayarlarını yaparken kullandığınz değerlerle aynı olmasına dikkat edin.

Windows Vista kullanıyorsanız, onda da pek farklı bir şey yapmayacaksınız. Onu da anlatacak gücüm kalmadı. :)

İyi günler. Kolay gelsin.
  • nuage  (12.10.08 16:42:56 ~ 16:43:26) 
xp kullanıyorum, çok teşekkürler yardım için.


  • generic  (12.10.08 17:21:40) 
1. ihtimalden süpheliyseniz;

modem arayüzüne girip hangi ip adresi icin port tanimladiginizi kontrol ediniz.

ardindan kullandiginiz ip adresini bulmak icin masaustunde bulunan "ag baglantilari" iconuna sag mouse ile tiklayip özelliklere girin. acilan pencere'de yer alan "Yerel Ag Baglantisi" iconuna tiklayip acin. acilan pencerede yer alan "ayrintilar" butonuna tiklayip 192.168... seklinde yazili olmasi gereken local ip adresini baz alin.

bu sizin local adresinizdir. port yönlendirdiginiz adres ile bu ayniysa sorunu baska mevkiilerde aramak gerekir.

kolay gelsin
  • trimpot  (12.10.08 22:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.