[]

bilmemne dili edebiyatı

bu sene dil sınavına girdim ve ortalama bir sonuç aldım. şu anda okuduğum bölümüde bırakma niyetiyle x dili edebiyatı gibisinden bir bölüme geçmeyi düşünüyorum. mevcut puan ingiliz dili edebiyatı na yetmediği için alman dili edebiyatı gibi bir bölüme girmeye niyetlendim fakat kafama takılan bir soru var. bildiğim kadarıyla mütercimlik ile ilgili bölümlere girmek için lisede o dili okumuş olmak gerekiyor. bu durum alman dili edebiyatı veya benzeri diğer dil bölümleri içinde geçerli mi?




 
hayır


  • hewit  (19.06.12 15:16:42) 
herhangi bir dil bölümüne girmek için nereden mezun olduğun önemli değil. sayısal okuyup almanca mütercim tercümanlığa da girebilirsin. puana bakar sadece.


  • der meister  (19.06.12 15:50:51) 
Fars dili ve edebiyatı okumak için lisede ya da başka bir dönemde Farsça görmüş olmaya gerek yok. Misal ben meslek lisesi çıkışlıyım ve yabancı dil olarak İngilizce görüyorduk. Şimdi Almanca mütercim tercüman öğrencisiyim.

Yalnız bazı fakülteler kimi şartlar koşabilirler. Misal Marmara üniversitesinde Alman dili edebiyatı okumak istiyorsanız dil sınavına Almanca'dan girmeniz gerekli. İngilizce çözerek Marmara Alman diline giremezsiniz ama Almanca mütercim tercümanlığa İngilizce çözerek girebilirsiniz. Böyle şeyler
  • gyroscope  (19.06.12 16:16:06) 
peki istanbul üniversitesi ile ilgili durum nedir bilginiz var mı? yani mesela alman dili ve edebiyatı için ille almanca ön koşulu gerekiyor mu?


  • reseoz  (20.06.12 02:13:49) 
gerekmiyor sanırım. ben üşendim ama siz üşenmeyin, "marmara üniversitesi alman dili ve edebiyatı" yazın google'a... muhtemelen bir şey bulamayacaksınız, bu da öyle bir şart olmadığı anlamına geliyor. :p


  • der meister  (23.06.12 14:29:45) 
Lisede o dili okuman gerekmiyor fakat bazi uni.ler o dilden sinava girmis olmani sart kosuyorlar.

osym tercih kitapciginda bunlarin hepsi belirtiliyor. kitapciga bak aradigin programin ozel sarti var mi yok mu diye.
  • dahinnotha  (23.06.12 14:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.