[]

herkes zengin mi yoksa?

bakıyorum herkesin elinde iphone'lar ipadlar, bilmem kaç binlik telefonlar. ayağında 300 liralık ayakkabılar, üstünde bi markanın bilmem kaç liralık gömleği tişörtü.

herkeste çok para mı var, kredi kartları sayesinde böyle millet ?
bunlar yüzünden çok fakir hissediyorum lan.

edit: olanlar güle güle kullansın ona lafım yok. gösteriş bence de çoğunun şeyi, benle aynı fikirdemisiniz diye şeyetmiştim. saygılarımla.

 
herkesin cebinde kredi kartı var


  • matsiyah  (17.06.12 12:52:36) 
takildigin cevreyle alakalidir. gercekte cogunluk fakirlikten kiriliyor.


  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (17.06.12 12:56:23) 
insanlar harcamayı bilmiyor. maaş hep ucu ucuna yetiyor. o da yeterse tabi.


  • natnan  (17.06.12 12:57:20) 
kimse zengin değil sadece insanlar salak
2 aylık maaşının tamamını iphone a yatıran var

  • neira  (17.06.12 13:01:41) 
neira + 1. iphone aldıktan sonra cebinde para kalmayacak hatta borçlanacak insanlar var.


  • absel  (17.06.12 13:05:16) 
herkes zengin değil ama çoğunluk zengin gibi gözükmeye çalışıyor.


  • madman  (17.06.12 13:09:49) 
geleceğinden şüphe duyanlar gününü yaşıyor işte..


  • sttc  (17.06.12 13:20:10) 
herkes gösteriş peşinde, rezillik, olduğu gibi görünmek sanki ayıp bir şeymiş gibi. çoğunluk kıt kanaat geçiniyor. maaşları kredi kartına gidiyor.


  • uykusuz her gece  (17.06.12 13:20:22) 
aklıma bu geldi: www.youtube.com

Telefona binlerce lira vermek bana halen saçma geliyor ama, tablet alanlar için "laptop alacaktı, o parayı tablete yatırdı" diyip geçiyorum. Giyim vs. de tamamen taksit-kredi kartı falan..

Örneğin, dslr'ıma bi lens almak istiyorum. O kadar param yok ama sanalpazar'da kampanya varmış 3 ay erteleme + 12 taksit. Böyle olunca alacağım, ama o 12 ay içinde kıyafet vs. de alınca taksitler üst üste birikecek ve sonra hiçbirşey almadan taksitlerin bitmesini bekleyeceğim falan :D Tüketim çılgınlığı başka şey azizim.
  • rodriguez2  (17.06.12 13:27:43) 
Bir bardak kahveye 15 tl verenlere ne demeli ? Bence iphone veya ayakkabıya para vermek çok anormal değil sonuçta uzun süre kullanılacak şeyler bunlar.Ama öğrenci olupta gösteriş için malrbora içen tipler daha mal geliyor bana.


  • sofrabezi  (17.06.12 13:29:22) 
yaklaşık on beş sene evvel penyeciden 2-3 liraya alınan (markasız yani) tişörtü giyiyorum hâlâ. ayakkabı da hediye gelmişti, yaklaşık beş senedir giyiyorum, en fazla 20 lira filan eder ama çok şükür işimi görüyor. telefon da nokyanın 50 liralık telefonlarından, titreşimi bile var :) daha ne...


  • hicazkar  (17.06.12 13:41:17) 
millet artık elinde olmayan parayı harcıyor maaşı felan bloke durumda.. ne bekliyorsun kardeş..


  • synche  (17.06.12 13:49:34) 
gösteris.


arkadasim sen fakir degilsin. esas o dogan görünümlü sahinler fakir. bu fakirlik akil fakirligi.


yurtdisindan yakin zamanda türkiye´ye gittim. cok düsük rakamlarda calisip ya da hic calismayan insanlarin elinde iphone gördüm. kimi 32 ay gibi taksitlerle almis, kimisi nasil ödeyecegini bilmedigi kredi karti limiti ile.

insanlarin icinde kendi benliklerini asamadiklari bir eziklik duygusu var bunu bu tür seylerle tatmin etmeye calisiyorlar. bu bir yere gidip cok pahali kahve icme ile direk ayni durum.

yeni model bir iphone telefona sahip olmayan, ancak sahip olabilmek icin kredi karti limitinde yer acilmasini bekleyen insanlar bana iphone cihazimi kaca aldigimi sordular. söyledigim ücretin pahali oldugunu daha ucuza alinabilecegini söylediler hep. halbuki ben isim geregi pesin olarak rahat bir sekilde aldim. lakin tekrar ediyorum isim geregi. burda cok enteresan bir psikolojik sorun sezinliyorum. insanlar kendilerine hic de gerekli olmayan ya da olmayacak metalari ucuza edinme derdinde. ve tam performans bunu sergileme arzusunda.

tabi bence bu arzulanan tüketici insanlari. alamasa dahi, kredi karti limitinde yer acilana kadar umutla bekleyenler. ya da sonunu asla dsünemedikleri borclanmalar. ticaret güdüsüyle yola cikarsak eger, bu tür insanlari borclandirmak, sadistce bile gelse dahi bence oldukca hos.

gerekli bir durum olmamasi durumunda, bu sacmaliga alet olmadigin icin bence sen bunlari düsünebildigin icin akil zenginisin.
  • apiko  (17.06.12 13:58:33) 
fakir her zaman kuru ekmek yemek zorunda değil. bir gün de iskender yesin bırakın da. mesela bizim durumumuz ortanın eh biraz üstü. 4 kişi 75 m2 evde kalıyoruz, ev yıkılıyor resmen. evi görüp gelsen "bi baba asgari ücretle çalışıyor herhalde" dersin. ama evi öyle çok süsleyip püslemediğimiz için, zamanımızın çoğu dışarıda geçtiği için evin lüks olmasına gerek yok.

araba da öyle, millet elentra'ların mercedes'lerin peşinde koşar. bizde 99 model hyundai var bütün aile onla idare ediyoruz. :)

amma velakin, oradan kısılan para teknolojiye giyime gidiyor. mesela 60 milyarlık arabanın taksidini ödemek yerine; ipod'lar, güzel telefonlar, güzel birkaç elbise alabiliriz.

dediğim gibi bu daha çok paranı nereye harcadığına bağlı. benim elimde galaxy mini görsen ya da nokia 5800 görsen yadırgamazsın. ama iphone görsen hemen ilgini çekiyor. biraz da algıda seçicilik önemli bu konuda sanırım.
  • zaraeta  (17.06.12 14:01:45) 
önceden komşuluk, ziyaretler vs. önemliydi ondan dolayı herkes evine özen gösterirdi ikrama vs. ama şimdi bunlar çok olmadığından herkes ev eşyası yerine daha fazla ayakkabı, elbise almaya başladı
eh bir de haliyle 10 yıl öncesine göre inanılmaz teknolojik cihazlar çıktı daha yakın zamana kadar pek kimsede cep telefonu bile yokken şu anda herkeste iphone,ipad vs. dolu bunların parası da o eve harcanacak paradan geliyor..
aslında kimse zenginleşmedi hatta fakirleşti diyebiliriz de değişen sadece tercihler ve bunların ortaya çıkmasında da bir ürünle birlikte bir sonrakinin reklamının başlaması son derece etkili oldu..
  • midheaven  (17.06.12 14:18:29) 
onlar alayi çakma ya:) orjinal oldugunu düsünmüuorum.


  • all girls dream  (17.06.12 14:20:56) 
o gördüklerin zengin, parası olan çıkıp geziyor elbisesini telefonunu arabasını gösteriyor işte, fakirler evde oturuyor, sokakta dolaşmıyor. dolaşanları da var yok değil :=)


  • mtrsykl  (17.06.12 14:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.