[]

bilgisayarın devamlı yeniden başlaması

işlemci mi çok ısınıyordur acaba? virüsten olabileceğini sanmıyorum. kasayı temizledim, restart atma sıklığı azaldı. işlemcim pentium 4. işlemci fanını çıkarıp bir de işlemciyi mi temizlesem acaba? bir de termal macun falan mı çekilir mi bu işlemciye? gereksiz mi olur yoksa işe yarar mı?
ekleme: görev yöneticisinden bakıyorum da cpu kullanımı hep yukarılarda, sadece tarayıcı açık, başka bir şey de açık değil.



 
Birinci adim olaak islemci ile sogutucu arasina termal macun cekin. Onun bir faydasi olmazsa yuzde doksandokuz guc kaynagindandir. Ayni sorunu aylarca yasadim. Kaynagi bir degistirdim. Tum sorunlarim yok oldu. Bana guven.


  • and justice erol  (17.06.12 11:42:58) 
bence ona güvenme.


  • low-life  (17.06.12 12:00:45) 
cpu kullanımının yüksek olması virüsü akla getiriyor. restart hep aynı anlarda (mesela hep aynı oyunu oynarken)oluyorsa o kullandığın programı kaldırıp bir kaç kez daha dene. bu sorunu çözmezse format atıp sistemi tekrar kurup bir daha kontrol edersin.

termal macun soğutmaya yarar ama eğer donanım bilgin yoksa uygulama. sorunu çözeyim derken daha büyük sorunlarla karşılaşabilirsin.

bir de cpu sıcaklığını ölçen programlar var. onlarla da cpu sıcaklığı öğrenebilirsin.

geçmiş olsun.
  • tururo  (17.06.12 12:12:51) 
termal macun gereksiz olur mu? işlemci fanını yerinden her ayırdığında termal macunu yenilemen gerek.


  • leadri  (17.06.12 12:36:13 ~ 12:36:46) 
cpu sıcaklığını bir kontrol et ilk açılışta ve şöyle 5-10 dakikalık kullanımda nerelere kadar çıkıyor ?
çok bilmiyorsan macun olaylarını kendi başına yapmaya çalışma

  • midheaven  (17.06.12 14:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.