[]

Bilgisayarla İlgili Bir Problem

Uzun zamandır masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Şu laptop denen zımbırtıyı hiç bir zaman sevemedim. Ama şimdi bu sevgili dostumuzun bir sıkınıtısı var. Bunun kafası neye bozulduysa kendi kendine reset atmaya başladı. Ama bu reset atma "pat" diye gitme şeklinde değil de sanki bilgisayarı kapat komutu vermişsin gibi "programları falan kaydederek" kapanma ve yeniden başlama şeklinde. Diğer bir durumsa, bilgisayarın bütün parçalarını kasadan çıkarıp (power, anakart, üzerinde ki kartlar, hdd vs) masanın üzerinde bunları birleştirip çalıştırdığımda herhangi bir reset atma olayı olmuyor (2.5 saattir açık) biliyorum ki tekrar kasanın içine parçaları monte etsem yine reset atmaya başlayacak (daha önce de oldu) sormak istediğim şu; acaba kasada bir şase yapma durumu mu var? Yada başka bir sorun mu? Umarım yeterince açık anlatabilirmişimdir. Teşekkürler duyuru ahalisi...




 
normal metodla kapanıyorsa sorun donanımdan olamaz. açıkta çalışıyor olsa bile.


  • ben smyrna  (15.06.12 18:35:35) 
Bu arada işletim sistemini yeniden yükledim şu an kapanmadı. İlk olarak ramlerden şüphelendim yenileriyle değiştirdim tekrar sorun devam etti. Takrar parçaları kasaya takmaya korkuyorum :)


  • Son Müzakereci  (15.06.12 18:43:18) 
ilginç bir mesele ama bence kasadan olabilir. şöyle ki, kasanın power düğmesine basıldığı zaman windows bunu kapat komutu olarak sayıyor. eğer düğmede bir sıkıntı varsa kendi kendine basılıyor olabilir. power düğmesinin anakarta giden kablosunda kısa devre de olabilir. kasayı toplayın ama power düğmesinin soketini anakarta bağlamayın. bakalım işe yarayacak mı? eğer durum buysa düğmeyi yada kasayı değiştirebilirsiniz. ikinci bir çözüm de windows denetim masasından "güç düğmesinin davranışını değiştirin" kısmına girip "güç düğmesine basıldığında hiç bir şey yapma" yı seçmek.


  • yakuza123  (15.06.12 19:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.