[]

hard disk bir bölümünün kullanılmaz hale gelmesi

320 gb idi harddisk.im. w7 yüklüydü. c ve d olarak ayrılmıştı. arada bi çöker idi. formatlardım. acil bir durumum olursa bellekten ubuntu ile kullanırdım.

sonra çok çöktü. bellekten bile açılmaz oldu. w7 ile bile format atamaz oldum. bir kaç kez açıldı ama açılması da bir geceyi buldu. w7 ile formatlarken de windows başlatılıyor ekranından öte bir kez geçtim. o da çare olmadı.

birkaç gün önce bellekteki ubuntuyu belllekten çalıştırmak değil de, tam kurulum yapmak fikri geldi aklıma. anında oluverdi. sorunsuz kullanıyorum. bu demektir sorunum dosya sistemi ile ilgili. zaten ubuntuyu kurarken dosya sistemini değiştirmek gerekiyordu. ben de c diskini formatlayarak değiştirdim fakat d: ye erişim mümkündü normal şartlar altında, daha önce de denemiştim.

ama şimdi mümkün değil. çalıştırmak istediğimde ekteki hatayı veriyor bana. bu arada sistemimde şuan kullandığım 11 sürüm ubuntu ile 2 ya da 3 adet çalışmayan vindoz var. d.deki dosyalarıma erişmek muradındayım. onları taşınabilir belleğime atarsam harddiskimi nasıl fabrika çıkışı haline getiririm diye bakınıcam.

 
çöp


  • jamswety  (15.06.12 17:44:04) 
bad sektör olabilir. harddisk yüzey tarama programları var. bad sectorun nerede başlayıp nerede bittiğini belirleyebilirsen ona göre o kısmı boş bırakıp, kalan kısmı kullanabilirsin.
elbet kalan kısım kullanmaya değecek büyüklükteyse.

biraz meşakkatli bir iştir.
  • late viper  (15.06.12 18:11:43 ~ 18:12:31) 
bu hata ne anlama geliyor peki? windows.tan checkdisk yap demiş lakin windows açılmıyor ki.

ben şu an bahsi geçen harddisk.in takılı olduğu bilgisayarı kullanıyorum. bad sector olması muhtemel. daha önce test ettiğimde o yoktu ama current pending vs gibi birşeyle karşılaşmıştım.

şimdi ubuntu kullanarak nasıl bad sector taraması yapmam, mümkünse düzeltmem mümkün değil midir?

d: deki dosyaları kurtarmak istiyorum. ardından low level format çekeceğim. muhtemelen low levelle oynarken çöp yolu görünecek ama şimdi sağlam olduğu kannatindeyim. daha önce windows.ta bir programla sağlık testi yaptı idim de sonuç çok kötü değildi.
  • dahinnotha  (15.06.12 18:26:19) 
raid varsa onda sorun olabilir, yoksa hardware sorunu(bad sectör) diyor. windows'tan chcdsk /f çalıştır diyor(disk yüzeyini taratmak için). windows açılmıyorsa hiren's bootcd içinde bu işi gören program olmalı, bir göz at derim.


  • late viper  (15.06.12 20:16:09 ~ 21:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.