[]

Nasıl ilerleyeceğim?

Merhaba Sakarya Bilgisayar Müh. 2.sınıfı bitirdim.Kendimi geliştirme konusuna girmek istiyorum ama mümkün olmuyor.şöyle ki:
2. dönem C dersi aldım kaldım alttan alıp verdim.3.dönem java aldım ve kaldım.4.döenm C# aldım ve kaldım(diceksiniz ki neyden geçtin hiçbiri kendi mallığımdan değil sakaryada okuyan bilir yazokulu sektörü yüzünden büyük oranda).o ders 5.döneme atıldı yani tekrar alıcam.şimdi yazokuluna gidicem ve javayı orda alıcam.döenm başlayınca tekrar c#.5. dönemde aynı zamanda sistem programlama dersi var onda da muhtemelen gene c görücem.aynı anda c ve c# görücem.java alanıyla uğraşmak istiyorum.ama resmen okul engellio beni.hep başa sarıyorum.java veya c her neyse anladığını hissedip dersinden kalınca insanın hevesi kaçıo.yazılım işinden para kazanan adam polimorfizm ile uğraşmazken sınavda sorular "polimorfizm soyut sınıf kullanarak yapın" tarzı çıkıo.tam java öğrencekken önüme c dersi c# dersi çıkıo.temelde hepsinde kodlar yakın olsa da tam ilerlemek isterken dönem bitio ve başka bir ders alıorum.syntax ı farklı kuralları farklı.Aynı anda ikisi programlama diline çalışmak kafa karıştırıyor sanki.
Sizce ne yapmam gerek javada kendimi geliştirmek için?


 
java çok zor.


  • mtrsykl  (14.06.12 18:31:05) 
java iş bulma açısından mı zor?


  • amusan  (14.06.12 18:32:32) 
iş bulmak değil java zor. c# kolay bence önce c# a yoğunlaş iyice öğren, sonra javaya geçmen çok kolay olur zaten.


  • mtrsykl  (14.06.12 18:45:28) 
Dostum önce şunu öğrenmekle işe başla genel olarak c, c++, c#, java, python, haskell, php vs. öğrenmek diye birşey yoktur. Örneğin web programlama veya masaüstü programlama öğrenmek vardır. Bu konseptte örneğin web programlamanın içinde c# ya da javanın yazım kurallarını öğrenebilirsin o ayrı. Yani şöyle düşün sen zaten ne konuşacağını biliyorsun ama bunu Türkçe söylemek var İngizce söylemek var. Neyse lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. O sınavda soruyorlar dediğin polimorfizmi öğrenmen gerekir öncelikle. Bu seni kodcu olmaktan ziyade mühendis olmaya getirecek.. Dediğim gibi önce konsept sonra syntax.. Ha tam olarak nereden başlarım ne yaparım diyorsan onu da konuşabiliriz. Ama öyle zannediyorum ki bu dediklerimin saçma olduğunu düşüneceksin :)


  • midheaven  (14.06.12 18:47:06) 
midheaven +1,

dediği gibi dil öğrenmek diye bir olay yok. O java dersinden geçenler java bilmiyo, sadece java'nın syntax'ını biliyorlar kaldı ki java'nın milyon tane farklı kütüphanesi var. Bi dili bilmenin ötesinde algoritma kurabilme yeteneği önemlidir, dil 2. sırada yer alır, hangi dilin kullanılcağını projenin/yazılımın gereklilikleri belirler.
  • MBrain  (14.06.12 19:16:05 ~ 19:16:31) 
sakarya üniversitesi'nde öğrenciyim ve bahsettiğin derslerde(C#, java) yaz okuluna gelsinler falan filan gibi nedenlerle kasten bırakılma gibi bir durum yok. şeker gibi hoca giriyor dersinize, şimdiki gençler eski hocaları bilmez tabi...
"wide" arkadaşımızın bahsettiği gibi derslerden kaldıysan problem sende.
yazılım sektöründe zaten nesne yönelimli programlamanın esaslarına dikkat edilmediği için projeler genellikle patlıyor. o yüzden önemsiz dediğin şeyler aslında önemli.
kendimi java'da geliştirmek istiyorum diyorsan ona kasacaksın, derslerde öğrendiklerin asla yeterli değil. elinde internet gibi bir kaynak var, değerlendir derim...
  • bl0ck  (14.06.12 19:21:43) 
wide ve bl0ck

açıklayıcı olmamış başlık belki benim hatam.Teknoloji fakültesi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ve ümit dediğiniz hoca muhtemelen müh. fakültesindedir.teknoloji fakültesindeki java hocası soru tam doğru değilse genelde soruya 5 puan veren bi adam.hoca şeker gibi bile olsa "ahaha kalıosan malsın javadan kalınır mı aq" tarzı bi cvp ne anlama gelio anlamadım.konu o deil ben nasıl öğrenirim ne yapıyım diye yol sormak için açtım konuyu.aman şimdi de "teknolojide mühendis mi olur teknik eğitim la o zuahahah" yorumu gelmesin.teknoloji gözünüze çok enteresan gözüküyorsa bu seneki diff sorularına bi göz atın derim.sınıfta 5 kişi geçti diyince wow bu sınıf iyiymiş diyen hocalar var.müh fak okuyan arkadaşlarım var.burda o kadar iyi niyetli değiller.araba yenilemek için bırakan var.kendi de söyler bunu dalgasını geçer.
  • amusan  (14.06.12 23:36:31) 
"yazılım işinden para kazanan adam polimorfizm ile uğraşmazken..."

Bilgisayar mühendisi ve yazılımcıyım, ömrümde böyle şey duymadım. Polimorfizm öğrenmezsen ne öğreneceksin sorması ayıp, konsola yazı yazdırmayı mı?

aslında "dil" öğreten okuldaymış asıl dangalaklık da, benim tavsiyem bir dönem c#'ı bırak javayı geç, diğer dönem c#'ı geçersin madem. aslında dedikleri gibi dil öğrenmek diye bir şey olmamalı üniversitede.
  • zawisza  (15.06.12 01:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.