[]

ekşi sözlük ile ekşi duyuru arasındaki üslup farkı

merhaba arkadaşlar soru başlıkta acaba sizce ekşi sözlük ile ekşi duyuru arasındaki bu üslup farkının nedeni nedir. ekşi sözlükte inançlara,ırklara ve düşüncelere hakaret dolu entryler bolca mevcut herkes karşı görüştekini aşağlarca konuşuyor ama ekşi duyuruda bunla pek karşıalaşmadım tabiatı gereği yardımlaşmada bolca mevcut. neredeyse her iki siteninde kullanıcaları aynı gruptan oluştuğuna göre bu farklılık nerden geliyor sizce?




 
yasak olduğu için


  • neira  (14.06.12 14:15:51) 
ekşi duyuru moderasyonunu beğenmeyip "göt gibi yönetiliyor" diyenler cevaplasın bunu.

daha açık yazayım, sizin beğenmediğiniz yönetim siliyor o duyuruları. çünkü yasak. çünkü burayı yardımlaşma amaçlı kullanıyoruz. tartışma, aşağılama, hakaret yasak. gördüğümüzü siliyoruz. siz bu sitede kullanıcılar aynı olduğu halde niye ekşi sözlükteki gibi tartışma, ırk aşağılama falan yok diyorsanız bunun tek nedeni moderasyonun titizlikle inceleyip uygunsuz içeriği silmesidir.
  • kibritsuyu  (14.06.12 14:17:06 ~ 15:22:03) 
@kibritsuyu adamdır adamın dibidir.dikkat eder öyle şeylere.hakaret içerirse siler hemen yanıtları.ve "neden sildiniz lan benim cevabımı" şeklinde açılan duyurularada yılmadan ve bıkmadan saygılı bi üslupla cevap verir @kibritsuyu.


  • michael jackson  (14.06.12 14:18:58 ~ 14:19:33) 
ekşi duyuru daha çok yardımlaşma amaçlı bir oluşum o yüzden böyle bir üslup farkının olması çok doğal.

bir de burada yazılanlar daha doğal. ekside o küfür edenlerin bir çoğu dikkat çekmek için yapıyor bunu. eksi duyuruda ise öyle yapmacık hareketler görülmüyor. (genel itibariyle)
  • halitkin  (14.06.12 14:19:05 ~ 14:20:41) 
İki farklı site, iki farklı yönetim, burada herkesin sözlük yazarı olmadığı düşünülürse iki farklı topluluk. E herhalde farklı olacaktır.


  • reyals  (14.06.12 14:29:39) 
göt gibi yönetildiğine katılıyorum.
www.eksiduyuru.com

  • raif_efendi  (14.06.12 14:36:05) 
ekşi duyuru sözlüğün 99-2003 dönemini andırıyor. ( huzursuz ve çükü sorunsalı başlığını hatırlayan kaldı mı ) ( slayorphine ve nychorophine in entrylerini falan ) 2003 - 2004 de biz sözlük ''şen kardeşler kıraathanesine döndü'' diorduk burası hala ''şen kardeşler kıraathanesine dönmüş değil''
sözlüğe kıyasla daha kapalı bir komunite.. sözlük yazarlarının büyük kısmı da şükürler olsun ki burayı çok önemsemiyor kalabalık yapmıyor.

  • mortac  (14.06.12 14:37:37) 
orası eğlence yeri, burası soru-cevap yeri. konspetler farklı.


  • himmet dayi  (14.06.12 14:37:42) 
burayı yazanlardan başka kimse okumuyor çünkü galiba.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (14.06.12 14:37:57) 
amaç farkı var
birinde yazmak, ve devamında bokunu çıkarmak
burada ise yardımcı olmak veya yardım istemek

ancak en önemlisi duyuruların çok kısa süre sonra arka sayfalara taşınması ile fazla follofoş olmaması. o an kime denk geldi ise yardımcı olan geyik yapan 1 saat sonra duyurunun güncelliğini yitirerek kaybolması sonucu burası biraz daha iyi durumda. ekşide ise sürekli sol frameyi işgal etmesi orada durdukça daha çok entry ile bokunun çıkarılması durumu var.
bir e kişelrin cevaplarını arayamıyorsunuz sadece kendi açtığı başlıkları bulabiliyorsunuz.
  • ground  (14.06.12 15:16:12) 
buranin got gibi yonetilmesinin etkisi var tabi.

bir de burada amac zaten yardim almak oldugundan yardim edilmesi normal gibi.
  • nawres  (14.06.12 15:16:36) 
eksi sozluk kendini ispat etmek isteyen heyecanlilar, yeni yetmeler, liseliler, her konuda bir kac cumlesi olanlar, sakirtler, troller derken sinirsiz konularda sinirsiz yorum yapanlarla dolu. bu yuzden hakaret ya da kaba bir dil cok yerde hakim. zaten bir cok baslikta olmasi gereken de tartismak ve karsit fikirlerin catismasi.

buradaki amac ise daha net ve hedefe yonelik. soru ve cevap seklinde. bu yuzden uslup daha sakin ve ogretici.

bir de burada agzi bozugun agzina kibritsuyu dokuyoruz.
  • kratos  (14.06.12 15:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.