[]

Noter eve gelir mi ?

Üzerime kayıtlı olan bir taşıtın devrini yapması,satması için babama vekalet vermem gerekiyor. Ancak bacağım kırık olduğu için notere gidemiyorum. Acaba noter eve gelir mi? Gelirse nekadar bir extra ücret ister?




 
Notere gidip sorsanıza en iyisi.


  • ozdek  (09.10.08 13:50:59) 
  • ravioli  (09.10.08 13:55:53) 
evet eve gelir ama ekstra ucret alir mi bilemiyorum.


  • manonflier  (09.10.08 13:57:18) 
eve gelmez benim bildigim.. cozum: vekalet verirsin biri senin yerine notere gider.


  • terp  (09.10.08 13:59:15) 
Ve hatta sormaya gitmişken, işlemizi de yaptırırsınız.

Şaka bir yana. Noterde görevli katiplerden birinin gelmesi gerekir. Sonuçta imza atacak olanlar onlar. Artık telefon ile ulaşın. Ekstra ücret olacağını zannetmiyorum. Sadece yol parası isteyebilirler. Fakat, yoğunluktan dolayı da gelmek istemeyebilirler. Bir de soğuk damga falan var. Mecburen gelecekler size bakacaklar, sonra bir de belgeyi geri göndrecekler. Konuşun siz evet.
  • sheba and the albino girls  (09.10.08 14:00:05) 
biz yasal defterlerimizi tasdik ettirmek için noteri ofisimize çağırıyoruz. üç kişi geliyorlar. bir tanesi noterin vekili olan katip veya başkatip. makbuza yazılı olarak bir ücret almıyorlar. ama bir sürü defter tasdik ettirdiğimiz için kıyak yapıp almıyor da olabilirler. adettir, %10 oranında bir de bahşiş veriyoruz.

vekalet verip kendisi yerine başka birini notere göndermek çok saçma. olur mu öyle şey allahaşkına. vekalet verebilecek durumda olsa niye başkasına verip göndersin (ki ona da noter lazım), direkt babasına verir zaten.

sizin durumunuzda nasıl olur bilemiyorum. kesinlikle gelirler bir kere ondan şüpheniz olmasın. pizzacı gibi anında gelmese de randevu verip gelirler ama ücret durumundan emin değilim.

noter huzurunda yapılan bilumum çekilişin noter bürosunda mı yapıldığını sanıyorsunuz? elbet geliyorlar çağırınca.
  • kibritsuyu  (09.10.08 14:02:40 ~ 14:08:57) 
bilmem kacinci noter katibi sayin nihat ayan beyan tv programlarinda fink atabildigine göre sizin eve de gelirler. ancak işin maddi yönü artar mi bilemiyorum. malum noter deyince insanın aklına gözlerinde dolar işaretleri olan tipler geliyor. yani en azından benim :)


  • palyacopapi  (09.10.08 14:18:30) 
Annem hastanede yatarken maaş vb. işlemler için vekalet gerektiğinde epey yüklüce bir para verdiğimizi hatırlıyorum. Muhtemelen kanunda geçen "gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 9.17-YTL. yol ödeneği alırlar." kısmısının gerekli yol giderleri kısmını abartmış bizim noter amca.
Siz bence yakın noterlere sorunuz.

  • ben bizzat kendim  (09.10.08 22:26:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.