[]

penceresi cam cama ve gıcık komşu

arkadaslar olayi kisaca anlatmak istiyorum. bir ev aldık 6 ay kadar önce ve biraz tadilat tamirat yaptık soktuk basimizi. tadilat yaparken evin banyo yaptıgımız kısmında ve benim odamda pencere yoktu havasız kaldıgı icin birer kücük pencere actık. actıgımız kısım boş bir arsaya bakıyor. 6 ay sonra bugün bir adam geldi (arsanın sahibi oldugunu soyluyor) ve banyo penceresinin önüne tuglalar molozlar yıgdı. öğrenmek istedigim şu... benim bu pencereleri acarken bu adamdan izin mi almam gerekiyordu? kendi evime pencere acamaz miyim? nedir bunun mevzuatı bilgisi olan yazabilir mi acaba? yoksa ben bu adamı döveyim mi?




 
ben olsam döverdim.
hakki yok tabiki.

  • trimpot  (09.10.08 12:13:49) 
binanın plan ve projesi üzerinde değişiklik yapacağınızın onayını ilgili devlet kuruluşlarından almadan pencere açamazsınız evet.


  • dehri  (09.10.08 12:21:50) 
Sizin evinizin bittigi yerde bu adamin arsasi mi basliyor? Arada sizin 1-2 metre topraginiz yok mu? Pencerenin hava almasi acisinda ufak da olsa bir yer olsa yeter. Eger sizin arsaniza tastiysa onun yigdiklari, onlari kaldirmasini isteyebilirsiniz.

Onun disinda adam arsasina istedigini yigar herhalde, belediye vs kurallari dahilinda. Onun icin sizden izin almak zorunda degil, nasil siz pencere icin ondan izin almak zorunda degilseniz.
  • wpi  (09.10.08 12:27:51) 
tahmin ediyorum bitişik nizam bir sokaktasınız ve pencereyi binanızın sağır cephesine, yani yan arsaya bakan duvara açtınız. durum böyle ise adam haklıdır. bitişik nizamda yanınız boş olsa bile oraya pencere açamazsınız yasal olarak.


  • chavezding  (09.10.08 14:34:20) 
papi'cim en güzeli belediyeye git bir sor. misal bahçe duvarını 2 metreden daha yüksek yapamazsın. ilgili düzenleme vardır mutlaka. belediyeye gidince pencere açtığınız için size ceza kesebilirler ama komşuya karşı yasal haklarını kullanabilirsin de. götürüsü olduğu kadar getirisi de olacak.


  • pyro clustic flow  (09.10.08 16:16:47) 
bitişik nizamsa pencere açılamaz evet.


  • gerrain  (09.10.08 16:52:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.