[]

Telefon Arıza ve hukuksal Süreç ikilemi

Efendim ev telefonum bayram tatilinden döndüğümden beri arızalı. Çevir sesi gelmiyor. Telefon arıza kaydı için 121'i aradım; "şirketimizle alakası olmayan hukuksal sebeplerden dolayı telefonunuz kullanıma kapatılmıştır" diyor.
-Hukuksal bir süreç ne olabilir?
-Bizim böyle bir süreçten haberimiz olmadan telefonumuz kullanıma kapanabilir mi?
-Eğer telefonum kullanıma kapanırsa ben nasıl internete girebiliyorum hala?
-Ayrıca cep telefonumdan evi aradığımda cep telefonumda karşı telefonun çaldığına dair gelen sinyal duyuluyor ama ev telefonu çalmıyor. Bu nasıl yaman çelişki böyle.

öptüm bye

not: telekoma müdürlüğünü arayın demeyin. 5 farklı departmandan 5 farklı insanla görüştüm. orada neden olduklarına dair bir bilgisi olmayan arkadaşlardı bunlar!

edit: başka telefon da denenmiştir.

 
muhtemelen denemişsinizdir ama yine de söyleyeyim. hattınız kapalı değildirde belki telefonunuz arzalanmıştır? madem cepten arayınca çalıyor başka bir telefon takıp deneyin bence. 121'deki elemanın da mal olduğunu varsayarsak durum bundan ibaret gözüküyor. mesela benim de bayram tatilinden sonra bilgisayarım bozuldu. oluyor öyle şeyler.


  • flame of feanor  (08.10.08 15:59:12) 
1- borcu var miydi acaba? o yüzden kapatilmis olabilir mi?
2- kapanir tabii.
3- ben de evin tel faturasini ödemedim, suan kapali. ama netim acik. ikisi farkli seyler.
4- muhtemelen apartmana gelen telefon kutusunda birileri nanik nanik yapmis. kacak kullanim tespit edilmis olabilir. belki de hukuksal sürec bu olabilir.

size önerim; telefonla degil bizzat kendiniz bagli bulundugunuz telekom müdürlügü'ne giderek durumu yetkili bir kisiyle görüsünüz.

dipnot: sehir izmir ise yardimci olmaya calisirim.
  • trimpot  (08.10.08 16:29:05) 
1. borcu olması imkansız. otomatik ödemede ve borcunu kontrol ettirdim.
2. bana bu hala mantıksız geliyor. nasıl bir hukuksal süreç olabilir ki bizim haberimiz olmayan?
3. evet ben de telefon kesikken girebiliyodum hatırladım.
4. kaçak kullanım filan tespit etmeleri mümkün değil. sitede öyle bir şey olmasına olanak yok.

ayrıca telefondaki adam "bizde bir sorun görünmüyor, ben bir araştırayım bir saat sonra tekrar arayın" dedi. aradım bir saat sonra. başka bir adam beni azarlar bir şekilde "bizde bir sorun görünmüyor. arayın evi kontrol edin" dedi. eğer ki akşam gittiğimde o telefon çalışmıyor olursa yarın telefonla beraber gidicem müdürlüğe, dar edecem o telefon götüne itoğluitin.

izmirde değilim.
  • teritori  (08.10.08 17:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.