[]

yaz okuluna kalmak, kalmamak, evde yatmak, güneye gitmek vs

merhaba sevgili tecrübesi olan kişiler;

finaller bitti, şimdi okulla bir işim kalmadı. ev arkadaşlarım gitti, eşyalarımın da bi kısmını sattım ama hala öğrenci evindeyim şimdi. eve gitmek istemiyorum. evdekileri özledim ama biliyorum ki gittiğim gibi sıkılacağım. orada arkadaşım yok, yeni taşındı ailem de o bölgeye. sıkıcı ve bildiğin köy. sakaryanın bi ilçesi. vs vs.

yazokulu muhabbeti var. 6 8 kredi falan oluyor galiba alacağım dersler. keyifli de olacağını sanıyorum. okul mokul olunca çevre yaparım yine burada. zaten kalan arkadaşlar da var.

fakat masraf olacak yaz okulu. bu evden ayrılıyorum çünkü seneye bu şehirde olmayacağım öğrenci degişim programı sebebiyle. yaz okuluna kalırsam yazın evini kapatmış bir arkadaşımın evine yerleşeceğim yani. önümüzdeki seneden ve 3. sınıftan dersler alabiliyorum. ama yaz okulunda alacağım ders ile seneye gittiğim yerde alacağım dersin isimleri aynı. yani yaz okulunda alsam da almasam da seneye gittiğim ülkede alacağım o dersi. ama merak ettiğim, almak istediğim, genel kültür olarak gördüğüm bir ders bu (öyle olduğunu sanıyorum yani:imgebilim)

ev kirası, burada yeme içme, harç parası.. zaten bi de vize çıkartmam gerekiyor bi o kadar da ona para vericem. seneye de masrafım çok olacak. babam da çok zengin değil ama sen bilirsin diyor bana. kara senin diyor ama "bence yazın gel burada dinlen, keyfine bak tatil yap" diyor.

ama bi de üye olduğum bi dernek var. çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetleri olan, pek de ayrılmak istemediğim bir yer. ki zaten orada çok sevdiğim arkadaşlarım da var.

5 eylülde gideceğim yurtdışına. 20 ağustosta ise yaz okulu bitiyor. 2 hafta var ailemle birlikte olmak için. bence yeterli bi süre.

sıcağı sevmiyorum hiç bir şekilde. burası sıcak, memleketim de sıcak. nemli ve rahatsız edici bir sıcak bu. yazın eskişehir çekilmez olur diyorlar, nasıl oluyor buraları yazın? şimdi bile ebemi ağlatıyor gündüzleyin sıcaklar. temmuz ağustosta ne olur?

yaz okulu nedir tam olarak? biraz daha rahat ve gevşek olduğunu düşünüyorum. sıkı ve sıkıcıysa hiç durmam zaten. devam zorunluluğu falan yok dimi? bi de dersten kalırsam\düşük alırsam çok bi önemi var mı? en kötü ihtimalle seneye tekrar alıcam zaten?

bir alternatif olarak da sırt çantamı alıp ege akdeniz gezmek var. çook küçükken gitmiştim o şehirlere. hayal meyal hatırlıyorum. tek başıma çıksam yola nasıl olur? denediniz mi öyle birşey? bir haftalık bi tatil yaparım. karşılaşacağım zorluklar falan nelerdir öyle bir durumda? yaş 20, erkek.

şuanki paralelde eve gitmekten başka yapacağım şey yok. evdeyse internet bile yok. sıcakta dışarı çıkıp gezemem (ki gezecek yer de yok) evde yatıcam. kitap okumak yapacağım en mantıklı şey. ki bu büyük bir avantaj.
---

tüm bunları özetleyeyim.

okulum bitti, yazın boşum. 5eylülde tatilim bitecek. yaz okuluna kalmayı düşünüyorum ama o da 20ağustosta falan bitecek. burada pek ayrı kalmak istemediğim bi topluluk var. burada kalırsam masraf yapmış olacağım ortalama -1000 lira. eve gidersem kredimi bile kullanmyacağım kara geçeceğim ort +500 lira. burada kalırsam yine koşuşturmacaydı şuydu buydu zihnimi faal tutacağım eve gidersem yatıp film izleyip kitap okuayacağım. bir de deniz var orada ama yalnızken pek sevmem denizi ki orada tanıdığım kimse de yok. evde olursam biraz yabancı dil çalışacağım, olabildiğince pratik yapacağım. burada kalırsam ona pek fırsatım olmayacak. burada kalırsam burada kalmış oalcağım. ama eve gidersem, belki çantamı alıp güneye doğru bir seyahat yapablme ihtimalim de olacak.

sizce ne yapmalı? özet halinde yazınca "eve git biraz istirahat et" fikrinin iyi olduğunu düşünmeye başladım. belki görmediğim noktalar vardır. fikirlerinize, deneyimlerinizi yazmaktan çeknmeyin lütfen.

teşekkürler.

 
ev iyidir, çok sıkıldığında kısa bir tatil de yaparsın işte ne okulu ya, zaten seneye alacakmışsınız yine iş çıkarmayın hiç boşuna.


  • kahin ahtapot paul  (10.06.12 17:45:39) 
bence eve gidin, gündüzleri kitap okuyun bol bol, aileyle vicdan azabı cekmeyeceginiz kadar zaman gecirin. arada internet kafeye giderek kendinize bir tatil rotası cizin. sonra baktınız evde artık duramayacak haldesiniz, tatile cıkın, sabır ve enerji depolayıp tekrar eve dönün. bu sefer de yurtdışı hazırlıklarınızla ilgilenin. hop bitti bile.


  • sopiro  (10.06.12 17:53:14) 
yat zıbar diyeyim ben yaz okuluna kalacak 3. sınıf öğrencisi olarak.


  • goldentitan  (10.06.12 19:52:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.