[]

sahifeler \ suhuflar

islamiyette geçen büyük peygamberlere kitaplar verilmişken, birçok kişiye de suhuflar gönderilmiş. mesela idris, adem, şit, ibrahim.e verilmek üzere toplam 100 sayfa. bu sayfalar günümüze ulaşmış mıdır? bilen duyan gören eden var mıdır?

wiki.de hiç biri günümüze ulaşmamıştır yazıyor, zayıf bir hadise temellendirilmiş bu fikir. varlığı ya da yokluğu bir tek bu zayıf nakil hadise ve iki ayete göre mi biliniyor?

"Ebû Zer'den rivâyet edilen zayıf bir hadîs-i şerîfe göre -bugüne ulaşmamış[3] olan bu sayfaların sayısı- 100 olup şu peygamberlere indirilmiştir..."

 
islam'a göre suhuflardan sonra inen incil'in bile değiştirildiği göz önünde bulundurulduğundan, bulunsa bile doğruluğuna inanılmayacağı için geçersiz sayılır. dolayısı ile kuran'dan başka dini kitap umursanmıyor.


  • homo sapiens gotgobekus  (10.06.12 16:49:24) 
idris, adem, şit, ibrahim, musa, isa vs. sayfalarini/suhuflarini birak, bu insanlarin yasadigina dair hic bir bilimsel, somut, elle tutulur bir kanit bile yok ki. birak sayfalari falan.
acikcasini soylemek gerekirse bu insanlar hic yasamadilar.

  • serkanserkan  (10.06.12 17:03:10) 
Bilimsel ispata dayanmayan bir seye inanmamak veya direk inkar etmek tabi ki tercihtir ama eger boyle dusunen varsa ne musluman ne hristiyan ne de yahudi olabilir. Zira her uc dinde de inanilan bir cok soyut kavram vs var. Bir muslumana Kuran-i Kerimdeki ayetler delil olarak yeter.


  • winstoncash  (10.06.12 17:45:44) 
oha ateistliğni git başka konuda yapsana adam ne sormuş sen ne diyosun ya :D kabeyide ufolar yaptı zaten dimi -_- + günümüze onlar ulaşamaz arkadaşın dediği gibi incil tevrat zebur'da değiştirildi ki onların kalması olanaksız sanırım


  • SemihCebrail  (10.06.12 17:49:10) 
bu arada, bugün başka bir duyuruya da yazmıştım. birçok inanışta ya da mitolojide ortak kültler var. mesela hz idris bunlardan biri.

idris = hermes = toth = enki = merkür ve daha bir sürü isim var ki hepsi aynı kişi. farklı kitaplarda farklı inanışlarda farklı şekilde isimlendirilmiş. kaldı ki islamiyette de bu düşünce çok aykırı değil. zira islamiyetin son kitap olduğuna, bundan önce binlerce haberci geldiğine inanılıyor. kuranda ve diğerlerinde benzer imgeler olması da bu şekilde açıklanıyor.

ama serkanserkan.ın dediğine katılmıyorum. örneğin mısır hiyerogliflerinde, piramitlerin yapımını toth (yani idrisin) öğrettiği anlatılıyor. spesifik ve net bir kanıt bulunamasa dahi farklı kültürlerdeki imgeler birleştirilerek kanıt haline gelebilir diye düşünmekteyim.

ama tartışma olmasın, ben bu soruda sadece suhufların içeriğini merak etmiştim. varsa okuyalım diyecektim. vikipedi.de yazan 5 cümle dışında tabi.
  • dahinnotha  (10.06.12 17:51:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.