[]

Numara Değiştirmeden Operatör Değiştirme

Ben şunu merak ediyorum (aramaya üşendim ve tabiatiyle bulamadım): Adamın hattı 0532'li ancak avea'ya geçmiş bu olay dahilinde. Ben de bu adam Turkcell'li diye kek gibi aramışım, yarım saat falan konuşuyorum, sonra aha böyle fatura geliyor falan. Var mı bu vakayı önleyici bir detay bu olayda? (bir kadın sesi "Avea'yı arıyorsunuz ha, sonra kaçmasın bir yere," falan mı diyor mesela hehheh) Yoksa bu 3 GSM şebekesi tümden ortak bir tarife falan mı belirleyecek bu olay aktive olduktan sonra?




 
böyle bir şey olmalı tabii ki. tahminimce şöyle olabilir. aynen yurtdışına çıkan kişi gibi. adam cep telefonuyla yurtdışına çıkıyor. ben de nasıl olsa bu memlekette diye arayıp kek gibi uzun konuşursam bana yurtdışı arama tarifesi girmiyor. normal yazıyor, yurtdışı tarifesi, yurtdışına çıkana giriyor.

aynen böyle olabilir. ben 532'yi turkcell diye ararım. bana normal turkcell arama yazar, numara değiştirip avea'ya geçmişse turkcell'den avea'yı arama farkı da ona yazar.

numara değiştirmeden operatör değiştirmenin bize elbet bir bedeli olacak. bedava olacak değildi ya.
  • kibritsuyu  (07.10.08 11:09:42 ~ 11:10:42) 
ben de bu konuyu anlayamadigim için bir soru sormustum (git: 41003)
ve bu sorumda su haberden kaynaklaniyordu: www.haberturk.com

  • trimpot  (07.10.08 11:11:00) 
eğer operatörünü değiştiren birini ararsanız otomatik uyarı yapılıcak (bu abone başka bir operatöre geçmiştir) diye duydum.


  • thinkbeforedoing  (07.10.08 11:29:02) 
cok sacma 1 olay ki zaten turkcell buna karsi cikmis ve dava acmisti, sonucta yillarin yatirimi, emegi var ve burada turkcelli hakli buluyorum. ama iste dava geri cevrilmistir sebebi ise tuketici goz onune alinmistir. tuketicinin lehine donusturulmustur ki ben buna 1 tuketici olarak karsi cikiyorum ve turkcellin actiyi davayi hakli buluyorum. sonucta biz 053** dedigimizde turkcell, 055** dedigimizde avea ve 054** dedigimizde de vodafone aklimiza geliyor. operator degistireceksen eger numaranin da degismesini kabulleneceksin vesaire vesaire..
neyse yapabilecegim 1 sey olmadigindan bu konu hakkinda anca yazar gecistiririm.
gelelim asil konumuza. turkcellden aveaya gecen 1sini aradigimizda karsimiza 1 ses kaydi cikacak ve aradiginiz abone avealidir eger aramaya devam etmek istiyorsaniz 1e istemiyorsaniz 2ye basiniz diye uyaracaktir kanimca ki en mantiklisi budur ve boyle olacak buyuk ihtimalde ;]
  • ruskaya vodka  (07.10.08 11:45:56) 
bir gsm sirketi calisani olarak diyebilirim ki numara tasinabilirliginden(nt) sonra kendi saglayiciniz disinda bir kullaniciyi arayacaginizda hat baglanmadan once 2 kere "dıtt" sesi duyacaksiniz. ayrica nt nin kullaniciya sagladigi en buyuk avantaj dogan rekabet sonrasinda tarifelerin ucuzlayacak olmasidir. rekabet kurulunun turkcell davasini geri cevirmesinin nedeni de turkcellin en eski olmasi dolayisi ile kullaniciya maliyetinin cok usutunde hizmet satmasidir.


  • akiskan  (07.10.08 13:43:40) 
bence bu işten turkcell karlı çıkacak onu da söyliyim, sürekli duyuyorum telsimcilerden laflar, bi çıksada turkcell'e geçsek, kaç senelik telefon numarası, şimdi değiştirmeye kalksak nası olcak diye..

yani turkcell'in bu kadar tırsması yersiz.
  • thefirstfbli  (07.10.08 15:02:23) 
O dediğini numara taşınabilirliği oluyor ve 9 kasımda başlıyacak daha yok öyle bir şey. Ayrıca aramayı yaparken bir şekilde sana operatör değişikliğini bildirecek ve sen de buna göre aramanı sonlandırabileceksin.


  • thefin  (07.10.08 16:51:48) 
konuşma olarak bi uyarı söz konusu değil. bi uyarı tonu olacak sadece. vodefone sitesinde yayınladı.

sayfanın en altında dinleyebilirsiniz.

www.vodafone.com.tr
  • cruor  (07.10.08 18:40:01) 
şahsi görüşüm tam da sizin değindiğiniz durumun yaşanması için böyle bir uygulama yapılıyor. hep yapıldığı gibi kullanıcının yararına olacakmış gibi gösterilip "gizli zam" yapacaklar.

devletin kurumu bile bunu alenen yapıp yüzsüce "yok öyle bişey yav ehi ehi" diyebildikten sonra özel şirketlerin yapmaması mümkün mü?

@akiskan:
bir gsm şirketi çalışanı olmamama rağmen şirketinizi sizden daha iyi tanıyorum anlaşılan. rekabet falan olmayacak. olsa da bu fiyatları ucuzlatacak tarzda değil "bizi kullanırsanız sizi daha az kazıklarız" tarzı olacak.
  • lancelot du lac  (07.10.08 21:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.