[]

fiat albea vs renault clio

2000-2005 clio ve 2003-2006 albea karşılaştırıldığında yorumlarınız ne olur?




 
tek kelime clio olur hacı.
neden diyeceksin.
her yönden diyeceğim.
  • seyduna6687  (08.06.12 13:14:08) 
2005 albea kullandım 3 sene. hayvan gibi bagaj hacmi, az yakması (1.3 multijet), masraf çıkarmaması (aldığımda 80bindeydi 120bine kadar kullandım) en sevdiğim özellikleriydi. aynı dönem ara ara arkadaşların clio'larına bindiğimde boğulacak gibi oluyordum darlıktan. ölçülerini bilmiyorum ama albea clio'dan daha geniş geldi hep.


  • ravioli  (08.06.12 13:56:34) 
symbol ise reno+1 (520lt bagaj)
aslında her türlü reno.

  • heritage  (08.06.12 14:02:01 ~ 14:02:20) 
symbol olduktan sonrasını çok bilmiyorum ama albea'nın önceki cliodan daha geniş iç hacmi vardı. bagajı da oldukça büyüktü. 1.3 multijet albea motoru oldukça iyi ve ekonomiktir. öte yandan 1.5dci renault motoru da öyledir. sahibinden.com da iki aracı da arat. ikisinin de maksimum km lerine bak bakalım. bir ortalama çıkar. iki araba da çok denk, becerebilirsen ikisi ile de bir kaç gün gezmeye çalış. zira konfor farklılığı bu iki arabada önem kazanır. diğer özellikler çok yakın birbirine. çukurları hissettirmeyenini al.


  • Jaaaccckk  (08.06.12 16:31:37) 
Şirket aracı olarak 2010 Albea, 2005-2006 Clio kullandım ve şu anda 2007 Clio symbol kullanıyorum. Bence ikisi de beş para etmez arabalar ama yine de gözlemlerim:

1_Bagaj hacmi arasında pek fark yok. Renault'nun bagajı gerçekten büyük ama arka koltuk sabit.
2_Albea'nın iç hacmi sınıfına göre iyi. İri yarı biriysen Clio'ya yanaşma. Clio'nun içi gerçekten çok dar. İrice bir arkadaş ön koltuğa oturduğunda birbirinize yapışarak gidiyoruz.
3_Yakıt olarak aşağı yukarı birbirine benzer diye tahmin ediyorum. 2007 Symbol (dizel) uzun yolda km'de 16 kuruş harcadı.
4_Clioların 2007 modellerinden öncekilerde devir saati yok.(en azından benim kullandığım dizel modellerde) Bu çok sinir bozucu.
5_Kabin konforu olarak Renault bana daha iyi gibi gelmişti ama alışkanlıktan da olabilir. Çukurlarda Renault daha yumuşak gibi.
6_Albea'lar yol tutuş olarak felakettir, rezalettir. Clio(eğer sedansa) o da kötüdür. Ama belli sınırlar aşılmadığında bir problem olmaz(ben yaşamadım en azından.)
7_Şirketteki Cliolardan biri 250000'yi aştı ve hiç bir problem yaşatmadı. Albea da 2 sene içinde hiç bir sorun yaşatmadı.
8_Kaporta olarak ikisi de zayıftır. Hangisi daha zayıf çözemedim.
9_Clio'un ikinci eli çok hızlı. Araç temiz ise çok kolay elden çıkar. Hatta az da olsa kar da bırakabilir. Albea'ların ikinci elini pek bilmiyorum ama onlarınki de diğer araçlara göre hızlıdır diye tahmin ediyorum.
10_Dizel almayı düşünüyorsan parçaları benzinlilere göre pahalıdır. Daha özenli kullanmak gerekir.

Bence, Renault Clio hatchback ise alınabilir. Ama ben olsam o bütçelere (2000-2001) Toyota Corolla, Honda Civic, (1997-1999)Opel Vectra (bu biraz masraflı olabilir) düşünebilirdim temiz olmak şartıyla.
  • wakansi  (08.06.12 23:21:05 ~ 23:45:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.