[]

Selam Güzinler...

İş kurma hayallerim var. iyi maaş aldığım memuriyet gibi bir işte çalışıyorum. ölmemek için de spor mıpor her türlü şeyleri yapıyorum.

neyse kendi işimi kurmak istediğim için de hiçbir şekilde evlenmeyi düşünemiyorum. aslında süper hatunlar da yok değil. ama işte bilindiği üzere iş kurmak lazım gençler.

işim de iyi. maaşım falan iyi. sorun şu ki, bir de toplumdan darlama geliyor. evlen evlen diye. naapcağımı şaşırdım gençler.

 
evlenme.


  • ekaterina  (07.06.12 09:14:38) 
evlilik bereket getirir. Çoğu kültürde bu böyle anlaşılmış, böyle görülmüştür.


  • arden v2  (07.06.12 09:28:37) 
dellenme. hayat senin keyfini çıkar.


  • pisekar v2  (07.06.12 09:28:59) 
olacak gibiyse kendi işin en güzeli.


  • late viper  (07.06.12 09:30:31) 
Evlenmek iş kurmana engel mi?


  • poseidon1  (07.06.12 09:40:05) 
evlenmek iş kurmaya engel. nerden baksan evde bir kadın besleyeceksin. beslemeden önce de saçma sapan bir harcaman olacak. yaklaşık 20bin kadar. piyy... çok zor ya.


  • markasiz  (07.06.12 09:45:50) 
yaş kaç?


  • emininsel  (07.06.12 09:49:11) 
baskı oluşturan ekipten uzaklaş
atıyorum ailenle yaşıyorsan, maaşın da iyiyse, kendi evini tut, eşyalarını al, kendine bir düzen kur.

Ben 10 senedir yanlız yaşıyorum, kendi evim, kendi eşyalarım, şimdi şimdi evlilik falan düşünür oldum, 10 senedir gayet keyfim yerindeydi
  • cruseo  (07.06.12 09:50:00) 
yaş. 24buçuk :) 25 :) ailemden uzaktayım. ama işte ne biliyim gençler ya. aslında düzenli de bir hayat aramıyor değilim. iş kuracaksam o da lazım. ben de anneme zengin bir ailenin kızını alak dedim. bakalım ne olacak :)


  • markasiz  (07.06.12 09:51:29) 
"evlilik" "aile" "paylaşım" gibi kavramlar üzerinde bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederim.

hayatınızla ilgili böylesi önemli bir karara "ben de anneme zengin bir ailenin kızını alak dedim" diyerek pazarcı zihniyeti ile yaklaşıyorsanız; evet kurun kendi işinizi, sizde başarı pırıltıları görüyorum. hayatınız almak-satma üzerine temellendirilmiş.

evlilik; yapsam mı acaba? denilerek, soru işaretleri ile yapılacak bir şey değildir. mantık evliliği yapmıyorsanız tabi... eh, mantık evliliği yapacaksanız da bulaşmayın zaten. siz hayatınızı ve ne yapmak istediğinizi net bir şekilde ifade etmişken durduk yere, sırf iki akrabanın lafı için evlenilmez, kimse ümitlendirilmez.

diğer yanda aşıksanız işler değişir. sevdiğiniz insanla hayatı paylaşmak düşüncesi kalpten gelir, aksine birileri bunu yapmanıza engel olsa, engelleri aşmak için deli divane uğraşırsınız. sevdiğinizin kokusu olmadan uyanmak, akşamları eve geldiğinizde kocaman sarılmak... iki tabak yemeği paylaşmak...

kısacası mantık evliliği yapacaksanız; sizin gelecek planlarınızda evliliğe yer olmadığı aşikar; yapmayın.
aşk evliliği zaten duyuruya sorularak, evlensem mi acaba kaygılarıyla yapılacak bir iş değildir. bu noktada "aile" kavramını eksik algıladığınızı ve maddi olarak yapsanız da manevi olarak bunun sorumluluğunu alabilecek bir yapıya sahip olduğunuzu düşünmüyorum. kısacası; aşk evliliği de yapamıyorsunuz.

soru abes; evlenmeyin siz... kendi kendinize de mutlu bir hayat kurabilirsiniz.


edit:@markasız

"nerden baksan evde bir kadın besleyeceksin" cimlenize ithafen kadın evde beslenecek bir hayvan değildir. zihniyetinizi ya da düşüncenizi ifade ediş tarzınızı şiddetle kınıyorum.

sizin "saçma sapan harcama" olarak adlandırdığınız şeye biz "evlilik hazırlığı" diyoruz.
kaldı ki birbirini seven iki insanın hayatlarını geçirecekleri evde yaşamak için ihtiyaç duyacakları eşyaları alması gereklilik olduğu gibi beraberce eşya seçmeleri de birbirlerinin tercihlerine saygı duyduklarının bir ifadesi, ortak bir beğeni yakalama becerisi ve bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde bütçeyi kontrol etmenin bir yoludur.
  • balik kraker  (07.06.12 10:02:14 ~ 10:10:56) 
olm istemiyorsan evlenme sorunun cevabını vermişsin işte.
toplum seni başka bir şeye daha zorlasa yapacak mısın?

  • azeroth  (07.06.12 10:11:58) 
evlenip napıcan çok merak ettim.


  • geberix  (07.06.12 10:27:23) 
evlendikten sonra hayat bitmiyor, aksine farklı bir şekilde güzelleşiyor.


  • isott  (07.06.12 10:28:44) 
#azeroth un dediğine ithafen; toplum sana atla dese atlayacak mısın?
asaSDfghg güldürdün panpa.

o değilde "nerden baksan evde bir kadın besleyeceksin" ahahahaha bu ne len :). Eniştem de çiftlik de buzağıları satar, bide onu mu besleyeceksin diye. ASdasjgdhj olum çok güldüm nasıl mantık bu :).

Mantık, paralı kadın falan. Sen parayla inşa edersen, parayla çöker o ilişki. Evliliği çok yanlış anlamışsın sen:). Kadının sana, sende kadınına sırtını yaslayacaksın, param var yada yok diye değil. Tanrı korusun, sakat kalsan, kaza geçirsen o kadın değil, annen bakar ilgilenir senle. Yapma gitme evladım :).

Sana sabah öğle akşam sır kapısı yazıyorum.
Bir hafta bunu kullan, tekrar kontrole gel.

asdasafdfgh
  • arden v2  (07.06.12 10:41:43 ~ 10:42:00) 
istemiosan evlenme. kimsenin seni baskılamasına da izin vrme. sert ve net bir tavırla kimse seni baskılayan, al karşına konuş. kafana göre takıl. millete dert oluyor anasını satayım.


  • mahnita  (07.06.12 10:52:35) 
mahnita; kime dert olmuş ki? böyle bir evlilik yapacağına yapma diyoruz:) ne var bunda


  • arden v2  (07.06.12 10:54:50) 
değerli bakış açılarınız için çok teşekkür ederim. istediğim tepkileri aldım :) özellikle balık kraker :) çok sevimlisin ama dont feed the trolls :)) canınızı yerim öptüm hoşçakalın.

hayatımın kadınını bekliyorum zaten ben. fakat şöyle ki gerçekten aramıyorum. bekliyorum sadece. bekleme sebebim de kendi işimi kurma isteğim. eğer kendi işimi kurmayacak olsam ortamlar ortamlar yani:)) sürekli arayışta olurum. ama bekliyorum şimdi bakalım. ne olacak ne biticek :)
  • markasiz  (07.06.12 11:17:18) 
@arden v2, niye üstüne alınıosun yaw?

toplumdan darlama geliyor diyo ya adam, onları diyorum.

böle bi kesim var toplumda.

sevgiliysen, ee evlilik teklifi yok mu diyolar.

nişanlıysan ee düğün ne zmn? diyolar her gördüklerinde.

evliysen, ee bebek ne zmn diyolar.

ve resmen dert ediniyolar falan.

bak adamın sevgilisi bile yok belki, ee yaşın geld, evlenmeden olur mu zart zurt.

herkes aynı değer yargıları ve aynı hayat standartlarında yaşamak zorunda ya sanki.

bak sinirlendim yine.
  • mahnita  (07.06.12 11:44:20) 
öncelikle kendi evin ve eşyaların varsa, evlenince başka eşyalar almanın sadece senin bol bol tüketmeni isteyen sonra onların parasını ödemek için 10 yıl köle gibi çalışmanı bekleyen garip ve saçma bir akımın mantıklı olmadığını düşünmeni ve sırf yeni eşya için evlenecek kadınlarla evlenmemeni öneririm. tabi ki çok eski eşyalarını değiştirirsin ama komple bir ev yapmak saçmalığın daniskası.
ikincisi evlenmek isteyeceğin kadın karşına çıkınca zaten bilirsin sırf birileri evlen dedi diye evlenilmez.
sen de biliyorsun ki iş kurmakta öyle basit bir iş değil. şimdi sadece kendi görevinle meşgulken iş kurunca muhasebesi, vergisi, alacağı vereceği, satın alması, pazarlaması herşey senin üzerinde olacak, 10 15 eleman çalıştıracak duruma gelene kadarda pek hafiflemeyecek yükün. kazancın ne kadar artar bilemem. bu kadar stresi çekerken sana destek olacak, yanında olacak, değişik bakış açısı kazandıracak bir hayat arkadaşı olması fena olmaz bence. o kalitede birini bulursan, aşık olursan, o kadını eş olarak istediğin için evlen. ama sırf evlenmiş olmak için evlenilmez.
  • r_u_h  (07.06.12 12:47:56) 
"nerden baksan evde bir kadın besleyeceksin" demişsin öncelikle; böyle düşünüyorsan hiçbir hatun kişisinin başını yakma zaten. Sonralıkla; evlendikten sonra yaptığın masraflar takı taklavat ile aynen sana geri dönüyor hatta daha fazlası bile gelebilir.

Ayrıca evleneceğin kişinin senin parana muhtaç biri olacağını ne biliyorsun? çalışan biri ile evlenirsin sorun kalmaz.

Ama sen evlenmeden önce evliliğe ve evleneceğin kişiye bakışını değiştir bence.
  • poseidon1  (07.06.12 13:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.