[]

Peyniri buzdolabına koymak şart mı?

Elin ülkesinde yurtta yaşıyorum, kahvaltıda her şeyi veriyolar ama peynir vermiyolar, çok bedbahtım. Napıp edip kendi peynirimi almayı kafaya koydum, lakin odamda buzdolabı yok. Mecbur muyum ben bu peyniri buzdolabında saklamaya?

edit: elin ispanyasındayım, hava inşallah 1,5 ay sonra biraz soğuyacakmış, yani pencerenin dışına koyma ihtimalim sıfır. :) yine de sağolun.


 
sütten yapildigi icin bozulmasi daha kolay ve tehlikeli olabilir. bunun yerine ücgen peynir ya da eritilmis peynir alabilirsiniz. oda sicakliginda daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.


  • trimpot  (05.10.08 14:38:15) 
peyniri kendiniz satın alıp buz dolabına koymalarını söyleseniz olmaz mı?


  • n v13c  (05.10.08 14:39:06) 
@n v13c: sordum, izin vermediler mutfaktaki buzdolabını kullanmama.


  • luin 41  (05.10.08 14:47:13) 
evet mecbursun, soyle ki:
peynir ve yogurtun uretiminde yararli bakterilerin rolu oldugundan eger sicak bir yerde durursa bu bakteriler cosarak cogalacagi icin peynirinin omrunu 1-1.5 gune cekersin. bakteriler sicagi severler ureme ortami icin ideal kosuldur. sut ve sut urunlerinin soguk bir ortam da tutulma nedeni baskin olarak bakterilerin uremesinin engellenmesi oldugu icin buzdolabinda tutman gerekir. aksi halde kokar, hadi onu da gectim zehir olur o besin, uzun sureli disarda saklayamazsin.

duzeltme:imla
  • lejant  (05.10.08 14:53:09 ~ 15:09:55) 
havalar soğuyor artık. pencereniz falan varsa güneşten ve yağmurdan etkilenmeyecek şekilde paketleyip dışarıya asabilirsiniz.


  • neronas  (05.10.08 15:07:35) 
@mrtksn: hayvan tuzlu yapip, suyunu manyak suzdurerek oluyor abi o olay. salamura yani bildigin. kaynar suda bekletip yeniyor. adiyaman peyniri mi ne oyleydi saniyorm. mersin'de de var.


  • osuruklu  (05.10.08 16:02:34) 
@ mrtksn
nerede o eski peynirler ?

ayrica ortam kosullarindan mutevellit baska saklama imkani yok gibi gozukuyor sevgili luin 41 in.
  • lejant  (05.10.08 16:20:19) 
hiçbir yol olmazsa günlük kullanacağınız kadar peyniri marketten alsanız?


  • chavezding  (05.10.08 19:29:43) 
kaşar cinsi peynirler daha gec bozuluyor sanki disarida kalinca. az az alip hemen tüketmek en iyisi.


  • atmacaged  (05.10.08 22:45:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.