[]

c hakkinda iki soru

ben bu merede dun basladim internetim yok henuz sadece visual studio ve bi arkadasimdan aldigim duzensiz oldugu icin pek faydasini goremedigim ders notlari var. simdiye kadar iste klasik yok efendim hesap makinesiydi birden ona kadar saydirmasiydi dizdirmesiydi onlarla ugrastim fakat yapacak baska bisi bulamadim su an c diline pek hakim olmadigimdan aklima pek bisi gelmiyor.

ilk sorum is verin bana arkadas. ne yapabilirim c kullanarak?

ikincisi de alttaki hatayi bulun;

#include <stdio.h>
int main(void) {
char x;
scanf("%c",x);
printf("%c",x);
return 0;
}

su an tereddite dustum ama %c yerine %s kullaninca da calismiyordu sanirim.

bonus soru; float bir degiskenim var diyelim bunu 4 olarak belirledim ama bunun ciktisini aldigim zaman kusurat yoksa sadece "4" seklinde almamin imkani var mi? "4.0000" gibi olmasin yani.

bide tesekkurler.

 
2-scanf'in ikinci parametresi, değişkenin adresi olmalı.

scanf("%c",&x);

bonus-
float hede=5.0;
printf("val: %.f",hede);

ya da

float hede=5.0;
int hede2=hede;
printf("val: %d",hede2);

olmadı

float hede=5.0;
printf("val: %d",(int)hede);
  • milistroke  (06.06.12 05:58:46 ~ 06:06:09) 
bir tane scheme interpreter'i yaz. s-expression'lari parse etmek kolay, geri kalani da C'yi kurcalamak icin iyi antrenman olur.


  • simendiferlerin efendisi  (06.06.12 06:12:51) 
www.cagataycebi.com

burdan devam et örnekler mevcuttur.
  • amaltheia  (06.06.12 08:12:51) 
"sadece "4" seklinde almamin imkani var mi? "4.0000" gibi olmasin yani"
%g

  • exxxessive  (06.06.12 08:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.