[]

mikrodalga vs sucuk..

mikrodalga firina sucuk konurmu? bu biir..
ikincisi.. ben koyarim arada tavayla ugrasmak istemezsem orada ısıtır pisirir kizartir (ne boksa iste..) oyle yerim yalniz son 2 seferimde patlamis misir yapiyomus gibi pat pat ses geldi bide en son yaptigimda mikrodalganin icinde simsek cakti(!) onu gorur gormez kapadim zaten hemen, sucukta bi sorun yoktu ama yedim:) bunun sucukla bi alakasi varmidir? yoksa mikrodalgadami bi yamuk var? sucuktan baska herseyi gayet guzel isitiyor yine..

ps: bilmiyorum yarari olurmu ama markasi arcelik.. ahanda sundan: www.beyazesyam.com

 
sucuğun markası ne ?


  • akcelik  (04.10.08 15:08:28) 
mikrodalgada, et ve et iceren birsey isitirken uzerini bir tabakla kapamak gerekir diye biliyorum. ben oyle kullaniyorum, hic birsey de olmuyor.


  • fluobio  (04.10.08 15:12:23) 
sucuk konulur niye konulmasın, hatta tavadan çok daha iyi oluyor, ev kokmuyor.

nasıl bir tabak-kap içine koydun ki sucuğu? şimşek tabaktaki malzemeden çakmıştır

ve kaç derecede ne kadar yaptın?
  • mea maxima culpa  (04.10.08 15:14:30) 
valla koyabilirsin bi zararı olmuyor sağlık acısından. ancak tad olarak soruyosan hiç tavsiye etmem. onun yerine sucuğu kes ikiye yar! çatala tak ocağı yak! çatalı ateşin üstüne tut sucuk pişsin sonra götür işte. mikrodalgada o tadı yakalayamazsın.


  • crystalsoul  (04.10.08 16:24:42) 
:) tavada, ocakta sucuk pişirince bir tek benim mutfağım mı kokuyormuş. ilginç. hele çatal takıp ocakta pişirmenin nasıl olacağını düşünemiyorum. ocağa yağlar damlıcak. damlayan yağlar yanacak ve daha bir kokacak. ay ay ay. sonra nasıl temizlenecek onlar? tam bir orman kampı yaptınız mutfağı.

tam erkek ve öğrenci tavsiyeleri bunlar :))

benim fırınım kendi kendini temizliyor. içinde pişirilen şeyden kokmuyor. sucuk kokusu yok yani. zaten 40-50 saniyede ne kokusu sinecek.
  • mea maxima culpa  (04.10.08 17:16:24 ~ 17:16:49) 
ben buzu çözmek için koydum fazla uzatmışım süreyi sucuk tekrar pişti :)
çok güzel oldu tadı gerçi ama tabi çat pat sesleri geldi durdu içerden =)

  • oceano  (04.10.08 17:27:31) 
üzerine bir de kaşar koyacaksın. Sonrasında cuk ekmek arasına :)

Tosttan bile daha çok yapıyorum hızlı ve leziz :)
  • alkolik imam  (04.10.08 18:16:06) 
cevaplar icin tesekkur ederim.. biraz gec olucak ama.. her zaman koydugum tabakalrdan biriyle koydum.. sucukun markasini hatirlamiyorum ama evet sucuktan olabilir daha once yemedigim bir marka.. heralde ondandir.. bu arada mikrodalgada sucuk hic fena olmaz koku ve tavanin temizligindense mikrodalgayi tercih ediyorum..
pinar sucukla yaptim bide bu sefer eskisi gibi oldu.. pat pat ses devam ediyo ama:s

  • orange coffee  (04.10.08 20:51:15) 
ızgaramsı birşey varsa, ona koysan ya, mis.
şimşek için, eski cd'lerden birini koy. dikine. o da mis.

  • cedilla  (04.10.08 20:54:23) 
yazmayacaktım ancak bir arkadaş alüminyum folyoya sar demiş. bildiğim kadarıyla mikro dalgalarda alüminyum rezonansa girdiğinden mikrodalga fırınkara kesinlikle alüminyum koyulmaz.

bu arada ben de sucuk yerim çok mikrodalgadan. şimşek bence aletin kalitesizliğinden.
  • desdinova  (04.10.08 21:11:31) 
bende de var bunun aynisi yillardir kullaniyorum dandik degildir ya.

soyle ki o cat cat ses hani bazi tabagin kenarinda altin olsun baska maddeden olsun bir serit olur ya ondan kaynaklanan bir sey. aliminyum folyoya sakin sarma, yansima vs. olmamasi gerekiyor bildigim kadariyla.
  • kayranin kedisi  (04.10.08 21:44:01) 
Pekosbil'in iki onemli yanlisini duzeltmek zorundayim:
1. Ustte de soylenmis ama mikrodalga firina aluminyum konmaz.
2. Mikrodalga firin "bekerel" ile olculen radyasyon yaymaz, o tip radyasyonla calismaz.

Asil soruya gelince, mikrodalganin icinde simsek cakmasi iyi veya normal degil. Ufak bir patlama olmus olabilir mi simsek yerine? Sucuk, ici homojen olmayan bir sey oldugu icin belli ufak bir parca etrafindan once asiri isinmis olabilir.

Onun disinda sucugu mikrodalgada dusuk kuvvette pisirmek iyi bir sonuc verir herhalde diye dusunuyorum. Yine de ben tava isini tercih ederim. Cok bir zahmet farki yok arada bana gore.
  • wpi  (04.10.08 22:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.