[]

Kim karar veriyor bunlara, itiraz edecek bir mercii yok mu?

haber.gazetevatan.com şimdi de çamlıcaya 15bin m2 lik cami yapılacakmış. Neden, orası iyiydi öyle, kime sordular, kim onay verdi, körler sağırlar birbirini ağırlıyor biz de izliyoruz biliyorum da, yok mudur bir kişi bunlara dur diyebilecek, dozerler girecekmiş ya. vallahi delirmemek elde değil bu ülkede yaşayıp da.




 
aynı fikirdeyim. ama maalesef bundan memnun olan büyük bir çoğunluk var. ben 3. köprüye bile karşıyım, geçen onun da ihalesinin verildiğini öğrendim. bugün de bu. istanbulun her yerinden görülen camiyi napayım sen oraya modern arap mimarisinde zevksizlik abidesi diktiğinde.


  • pokerface  (30.05.12 10:02:41) 
seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. bgn haberleri okuyunca sinirlerim tepeme çıktı. Sabah servise giderken zaten billboard'larda 'artık tüm halk evlerinde osmanlıca ve arapça öğrenebilirsiniz' yazıyordu. Hadi Arapça'yı anlıyorum, neden Osmanlıca? Neden bir İspanyolca, Fransızca değil de Osmanlıca? Neden ülkenin milli bayramlarının önü kapatılyor da İstanbul'un fethi yüzyılın kutlamasını yaşıyor? Neden artık gençlik kamplarında kız-erkek ayrılıyor? İran'lı arkadaşlarım, haberleri gördükçe, bana yazıyorlar: Tıpatıp benzerimizi yaşıyorsunuz diye. Bilmem anlatabildim mi?


  • dessy  (30.05.12 10:02:54) 
Sevgili jangara, dininde, imanında, inancında, şükründe olan bir Müslüman olarak, ziyadesiyle fazlaca olan camiiler varken, tepelere, en üst tepelere, aslında insanların rahatlıkla ibadet etmeye gidemeyeceği yerlere camii yapılmasına karşıyım.
Camii yapacaksan 'tüm istanbul görecek' mantığı ile değil, nerede ihtiyaç var, insanlar nasıl en rahat şekilde camiiye gidebilirler, mantığı ile hareket edeceksin. Zira İslam'da gösteriş ve şaşaa bilirsin hoş karşılanmaz.

  • dessy  (30.05.12 10:13:01 ~ 10:13:59) 
Kıyamet alametlerinden biride budur. Camilerin gereksiz yere çoğalması. Ve bunun müslümanlıkla bağdaştırılarak karşı çıkanları din düşmanı gibi göstermek.
Bunlar dini sadece namaz kılmak şeklinde yaşadıkları için, dini namaz dini haline getirdikleri için camilerin çoğalmasını ister desteklerler amaaaaa gel görki islamın emrettiği bilimsel düşünme, ahlak, edep, vefa, hoşgörü ve daha sayamadığım birçok şeyi bir kenara iterek camileride perde gibi kullanırlarki bu eksiklerini cahil kalmış ve bilhasa cahil bırakılmak istenen kesimler bilmesin görmesin.

  • poseidon1  (30.05.12 10:39:17) 
Benim anlamadığım İstanbul sulieti bozuluyor diye gökdelenleri yıkacaklardı.. İstanbul'un her yerinden görülecek diyorlar birde.. Zaten bilinen İstanbul manzarasında bir çok cami yok mu? Müslüman olduğumu kimseye açıklamak veya detaylandırmak zorunda değilim.. Benim müslüman olduğumu sorgulamakta kimsenin haddine değil..

Zaten ülkemizde hemen hemen her mahallede cami mevcut.. Yanlışsam söyleyin.. Tüm öncelikler bitti mi? Devlet tüm ihtiyaçları karşıladı bir cami yapmak kaldı değil mi? Küçükken bir İstanbul ziyaretimde Çamlıca'da dondurma yemiştim.. Yanlış biliyorsam düzeltin İstanbul'un en güzel yeşilliği orası? O doğayı mahvedecekler.. Ülkenin gidişat yemin ediyorum hiç böyle siyaha bürünmemişti. Kadın mahremiyetini bitiren yasalar, özgürlük kısıtlamaları, başbakanın bencil tutumu ve dahası bu ülkeyi çıkmaza sürüklemeye devam ediyor.. Adam sadece ben diyor ya.. Gündem değiştirip istedikleri tüm yasaları geçiriyorlar.. Ve bazıları hala gerçekleri görmeyip işi neden cami yapılmasın, siz müslüman değil misiniz tartışmasına götürüyor! Yeter sizin şu kıt beyinleriniz, düşünceleriniz..
  • synche  (30.05.12 10:45:36 ~ 10:50:49) 
bence fazla abartiyorsunuz. camiinin oraya kurulmasi guzel bir goruntu olusturur. bogazda turlarken nasil ki ortakoy, sultanahmet, suleymaniyenin heybetini gormek guzel geliyorsa camlicadakini gormek guzel gelecek. biraz genis dusunun. olay sadece bir din olayi degil. camiiler istanbul ve kulturumuzun bir parcasi.

semtinize adim basi cami acilisina karsi ciksaniz anlarim. ama bu oyle bir olay degil.

not: ateistidmanyurdusporluyum.
  • mayeskuel  (30.05.12 10:47:08) 
Camilerin kültürümüzün bir parçası olduğuna katılmıyorum. Kültürümüzde medrese sistemi varmış, cami ile birbirine karıştırılmamalı. Ona kalırsa Ankara'da beğendik de cami, her gördüğümde sinirlerim bozuluyor.

Ama dessy'nin İranlı arkadaşına katılıyorum, gittiğimiz yol belli. Son kürtaj ve sezaryen muhabbetinden sonra 1 haftadır rüyamda hamile kaldığımı görüyorum. Prezervatif dışında korunma şansımız yok, rüyalarımda patlak prezervatifler dans ediyor. Önceden orta halli bir aile olsak yeter diyordum, şimdi en azından bir özel okulu karşılayacak seviyede olmalıyız diyorum. Mutlu değilim ben ya, gerçekten.
  • bitter cikolata  (30.05.12 11:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.