[]

Şeytan Hakkında

Bildiğiniz gibi bir süredir amatör oalrak dinle ilgileniyorum ve dinler hakkında kitaplar falan okuyorum, bu millet nelere nasıl inanıyor diye,

geçende dini bir islami sitede şu yazıya denk geldim; "Allah Katında olan varlıklarda enaniyet (kibir, benlik verme) özelliği yoktur. Allah, Hz. Adem(as)'ı yarattığında, melekler ve cinlerden ona secde etmelerini ister. Bütün varlıklar secde ederken, sadece İblis teslim olmaz ve Allah'ın iradesine karşı çıkar.
Şeytanın en önemli özelliği olan enaniyeti itaat noktasında ortaya çıkar. Büyüklenir, itaatten kaçar, isyanı seçer, Allah'ın huzurundan kovulur ve kâfirlerden olur. Allah ile pazarlık yapar ve insanları dinden çıkarmayı dener."

Şimdi bu şeytan denen arkadaş allahın huzurundan kovulmuş, onunla pazarlık falan yapmış, konuşşmuş ve allahı görmüş..Şeytan allahı görüp etkilenmediğine göre, onun büyüklüğü karşısında hiçbirşey hiseetmediğine göre bu allah denen şey o kadar cool veya tapılacak bir yaratık olmasa gerekdiye düşünüyorum. siz ne dersiniz?

 
adam ol deyince oluyor, daha ne kadar cool olsun.

yalniz seytana niye 'efendi ol' dememis bilmiyorum.
  • nawres  (28.05.12 13:18:46) 
çocuk 'masal'larındaki kötü karakter gibi


  • himmet dayi  (28.05.12 13:19:07) 
Şeytan işte adı üstünde. Allah'ın gücünden etkilenecek olsa adı şeytan olmazdı. Ayrıca koskoca bir kainatı milimetrik bir düzende yaratmış bir varlık için şeytanın isyanını kıstas alıp "o beğenmediyse bişeye benzemiyordur" demek de enteresan olmuş. Şeytan kim ki?
Ne kadar cool ve tapılacak bir varlık olup olmadığını mahşerde göreceğiz, nasılsa o gün cümleten oradayız :)

  • saatgeceninonikisi  (28.05.12 13:20:36) 
Not the seed of adam we are , nor is abraham our father ; but the seed of proud angel was driven forth from heaven..


  • mortac  (28.05.12 13:28:02) 
Şöyle düşün

Farzedelim ki şeytan da Allah'ın emrine uydu ve insanlara secde etti. İnsanlar cennette yaşamaya başladılar. Şeytan insanları kandırmakla uğraşmadı, akıllarına hiçbir kötü düşünce gelmeden yaşayıp gittiler.

Bu durumda dinlere göre şu anda içinde bulunduğumuz sınav hayatı diye birşey olmazdı. Bana kalırsa Allah şeytanın bu şekilde davranmasını isteyerek insanları sınamak istedi. Dikkat çekmek istediğim bir nokta daha var, yasak meyva.

Yasak meyva kavramı da bu savı destekler nitelikte. Meyvanın da hiç varolmadığını düşünün bakalım ne oluyor ;)

Not : Deistim.
  • burka  (28.05.12 13:40:19) 
ya işte bozuk çünkü o. kibiri var. karakter sahibi. ukala. kendine güveniyor. din sevmez böyle insanları. itaat, yığın halinde davranmayı gerektirir. bunun için de benliğinin gelişmemiş olması, bireysel hareket etmeyi bilmemen, kendi karar mekanizmandan yoksun olman, dini jargona göre konuşacaksak "nefsini köreltmen" gerekir. yoksa din dünyasında alter kabul edilirsen. günaha yakın olursun. dışlanırsın. hor görülürsün.

ben konuyu kendi masalsı kurgusu içinde hata aramak yerine (ki onun sonu yok, beyhude bir çaba) insanlar dini geliştirirken neden mitleri bu şekilde öykülemişler noktasından aldım. kabul edersen artık.
  • sir gawain  (28.05.12 14:21:00 ~ 14:22:29) 
Şeytan allahı görüp etkilenmediğine göre, onun büyüklüğü karşısında hiçbirşey hiseetmediğine göre bu allah denen şey o kadar cool veya tapılacak bir yaratık olmasa gerekdiye düşünüyorum. siz ne dersiniz?

e yavru aşmışsın sen kendini :) ne diyebiliriz ki? adam haklı der dağılırız en fazla.
  • olaguer  (28.05.12 19:23:45) 
@burka ya katılıyorum. bazı kaynaklarda şeytanın aslında allah'a karşı çıkmadığı, tersine herkesin nefretini ve lanetini alacağını, herşeyin günah keçisi olacağını bile bile bu görevi kabul ettiği için allah'ı en çok seven olduğundan bahsedilir.


  • r_u_h  (28.05.12 21:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.