[]

virginia woolf neden önemli?

vallahi merak ediyorum neden bu kadar isim yapmış bu kadın? edebi olarak çok mu güçlü, toplumsal konulara mı parmak basmış? nedir olayı?

mark on the wall hikayesini okudum (henüz başka birşey okumuş değilim) fakat bu hikaye gerçekten çok "şey" geldi bana (şey kelimesini tanımlayamadım. ama güzel bi tat bırakmadı). hikayede tamamen düşüncelerini söylemiş, bilinç akışı yöntemiyle yazmış. o sırada aklına ne gelirse döktürmüş yani.

ee, bu mu? duvarda gördüğü şeyin ona ifade ettiği şeyler hakkında aklına gelenleri yazmış durmuş.


---
edit:
@superb,
hayır hüküm vermiyorum. sadece bu hikaye mi böyle, ben mi anlamadım diye merak ettim.

diğer yazdıklarını henüz okumadığımı belirttim zaten. diğerleri de böyle midir değil midir bilmiyorum. wiki ya da sözlükten okudum, kimseyi değerlendirme amacında olmadığım için yüzeysel olarak baktım.

sadece merak, feminist bir yazar olması ve kadın ve edebiyat hakkında yazması, sert ve güçlü olması mıdır onu önemli yapan? yoksa gerçekten kullandığı dil iyi olduğundan mıdır?

 
tek bir hikaye üzerinden bir edebiyatçıyı değerlendiriyorsak
size de bu yazdıklarınızdan dolayı peşin hükümlüsünüz dememiz doğru olur

öyle misiniz? bu musunuz yani?

yazarın ne denli yetkin olup olmadığını gerçekten merak ediyorsanız yazar hakkındaki yazılmış wikipedia maddesini, ekşi sözlük entrylerini ve bilhassa yazarın eserlerini okumanızı salık veririm
  • superb  (27.05.12 19:20:15 ~ 19:34:01) 
filmi vardı onu izleyebilirsin. ama filmi izlemedim bilgi verir mi vermez mi emin değilim.
filmin adı the hours olmalı. nicole kidman oynuyordu. ama emin değilim. çok alakası bir film de çıkabilir.

  • lorenzen  (27.05.12 19:26:04) 
bir de şuna da bakın: (bkz: modernizm) woolf, modernist edebiyatın en önemli adlarından. bilinçakışını en yetkin düzeyde kullananlardan birisi. bilinçakışı dediğimiz şey de öyle "aklına ne gelirse döktürmüş"ten çok öte bir şey. sizin yazarın kendi düşünceleri gibi okuduğunuz şeylerde aslında yazar insan bilincinin işleyişini yansıtmaya çalışır. bu da döneminde resmen bir devrimdir. çoğu kişi bizde bilinçakışını yazarın aklına geleni olduğu gibi yazması diye anlıyor, bilinçakışı adını yazarın bilincinin akmasından değil, karakterin bilincinin akmasından alır. kolay bir teknik değildir.

superb'in dediği gibi, tek bir öykü üzerinden değerlendirme yapılması da pek mümkün değil. tek bir öyküde yazarın bütün kariyerinin özetini bulmayı mı bekliyorsunuz? bir de - sizi tanımadığımdan, okuma deneyiminiz ve sizin hakkınızda bir şey bilmediğimden söylüyorum - bizde daha çok roman veya o. henry tarzı klasik öyküler okumuş kesim çağdaş öyküye yabancı. öykü öyle kuş konduran, şapkadan tavşan çıkaran bir tür değil. eğer sizin de öykü okuma deneyiminiz sınırlıysa bunun da etkisi olabilir. her şeye rağmen tek bir öyküyle bir yazarı değerlendirmek mümkün değildir.
  • microfiction  (27.05.12 19:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.