[]

3d tv?

Selam teknoloji dostlari, 3d tv almaya karar verdim bugun gittim baktim da samsung sony bi de lg vardi, 3 unun arasinda kaldim. orda calisan gorevli lg,nin teknolojisinin son teknoloji oldugunu gozluklerin pilsiz oldugunu bu yuzden de bas agritmadigini soyledi gelene gecene lg oneriyordu gerci kesin prim falan aliyordur o da, bu isin piri kim? Biri bir sey demeseydi ezelden sonyciyim ben gider sony alirdim ama sony cok rerorero diyorlar hep kafam karisti valla hangisi iyidir?

Lg www.vatanbilgisayar.com

Samsung. www.vatanbilgisayar.com bu da 2800 tabii bimekste.

Ek: 200 hz -800 hz ne ki? Bi de ekran boyutu farki cok fazla ama fiyat ayni icimden bi ses samsung diyor?

 
Evet dediği şey FPR teknolojisi, daha yeni daha iyi. RealD 3d deki sistem gibi. Ama sadece LG'de yok, ben Philips aldım onun da FPR gözlüklü modelleri var. Ama Samsung, Sony falan Shutter glass kullanıyor-pilli 300 liralık gözlükler. Hem göz yoruyor hem pahalı. Philips gözlüklerin tanesini 29tl'ye aldım(ki philips olmasa daha ucuza da satıyorlar)


  • rodriguez2  (26.05.12 02:16:25) 
Hangi teknolojinin kullanıldığı tamamen pazarlamayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Avantaj ve dezavantajlarını sıraladıktan sonra kendi fikrimi yazacağım.

Şimdiye kadar aktif gözlük kullanılırken, LG pasif gözlük kullanmayı tercih etti. Kısaca çalışma mantıkları şu şekildedir: Aktif gözlükler pille çalışır. Televizyondan gelen görüntüye senkron olarak sağ ve sol çerçeveyi sırasıyla kapatıp açar. Gözlerin görmesi gereken görüntülere bu şekilde karar verilir. Pasif gözlük için böyle bir durum söz konusu değil. Sağ ve sol gözde farklı iki filtre kullanılır. Televizyon ekranı sağ ve sol gözün filtresine uyumlu 2 görüntüyü aynı anda verir. Görüntü camda filtrelenir ve bu şekilde sağ ve sol göz farklı görüntüler görür.

Aktif gözlükler ağır oluyor ve kullandığı teknoloji, pahalı olmasını sağlıyor. Pasif gözlük epey ucuz ve televizyonlar arası uyum sorunu yoktur. Cinebonus larda kullanılan RealD 3D gözlükleri dahi kullanabilirsiniz. Aktif gözlük pasif gözlüğe göre titreşimli bir görüntü veriyor. Bazı modellerde bu aza indirilmiş durumda. İlerde titreşim sorunu çözülebilir gibi duruyor. İyi bir panel ve güçlü bir işlemciyle mümkün bu. Buna karşılık pasif gözlüğün dezavantajı ise görüntünün dikey olarak yarıya düşmesi, bu olumsuzluğa bir çözüm getirilemez gibi duruyor çünkü bu kullanılan teknolojinin bir sonucu.[Çözünürlük dikey olarak 2 katına çıkarılmış paneller kullanılabilir ama maliyet çok artar] Pasif gözlüklerin görüş açıları daha iyi. Sağa sola hareket ettiğinizde, oturup uzandığınızda kayıplar minimumdur. Pasif gözlük sanki bana daha parlak bir görüntü sunuyormuş gibi geliyor ama çözünürlüğün yarıya düşmesi renkleri solduruyor. Sharp markasında şöyle bir özellik gördüm. Eğer ortamda bulunan herkes 3D izlemek istemiyorsa (özellikle yaşı olanlar) gözlüğün üzerindeki bir tuşa basılarak 3D görüntünün o anda 2D izlenmesini sağlıyor. Böylece aynı anda hem 3D hem 2D izleyebilme olanağı sunuyor. Basit ama hoş bir ayrıntı, bu özellik pasif gözlükte mümkün görünmüyor. [Düşününce aslında mümkün, gözlükleri çerçeveleri değiştirilebilir olarak üretilirse olur]

Eğer şu an alacak olsaydım kararımı pasif gözlükten yana kullanırdım yani LG alırdım Titreşimin olmaması baş ağrısının önüne geçebiliyor. Ayrıca görüş açısı daha yüksek, hafif ve ucuz. Diğer durumda Sharp ın kullandığı paneller çok iyi, tavsiye ederim.

LG-Philips arasında gönlüm LG den yana. Philips zaten paneli LG den tedarik ediyordur. Ayrıca Philips tv kısmını Tpv isimli Çinli bir firmaya sattı, artık sadece isim olarak Philips var. Yeni modellerin kalitesi hakkında bilgi sahibi değiliz. LG, Philips, Panasonic ve Vestelde gördüm pasif gözlükleri.

www.turkey.philips.com
www.turkey.philips.com

Ekleme: Hz olarak verilen o değerler ekranın saniyedeki tazeleme hızıdır. Hızlı görüntüleri daha net takip etmemizi sağlayan parametrelerden birisi bu, özellikle altyazı geçişlerinde bariz belli oluyor. Peki verilen bu değerler ne kadar doğru? Doğru değil, aslında pazarlama hilesi var burada. O verilen değerler tazeleme hızını değil, işlemcinin yorumlama kabiliyetini gösteriyor. Eğer detaylı teknik değerlere bakarsanız bu ortaya çıkıyor. Bu verilen yüksek hz değerleri TruMotion, Clear Motion gibi teknolojilerinin değeri. Hdmi üzerinden izledikleri 1080p görüntünün en fazla 60hz olduğunu gören çoğu kullanıcı televizyonunun bozuk olduğunu düşünmüştü zamanında. Malesef kontrast değerleri gibi bu özelliğin de gerçek değerlerini kullanıcıdan saklıyorlar. Gerçek bir 120Hz yeterli gelecektir.
Pasif gözlükte çözünürlüğün yarıya düşmesi gibi aktif gözlükte bu tazeleme hızı yarıya düşer. Bazı televizyonlar bunun önüne geçmek için 3D moda geçince tazeleme hızını iki katına çıkarır.

Dilediğin teknik ayrıntıyı sorabilirsin bu konuda, cevaplamaya çalışırım.
  • iustitia omnibus  (26.05.12 02:46:05 ~ 04:04:05) 
bambaşka bir şey hatırlatayım. düzelttiler mi bilmiyorum, geçen sene bu şekildeydi.

1. sony'ler mkv dosya formatını oynatmıyor. bütün full hd ve 3d filmler de mkv olduğundan aldığınız tv elinizde patlıyor. tek şansınız blray oynatıcı ve orijinal film oluyor. ya da indirdiğiniz bütün filmleri bilgisayarda uygun formata çevirme eziyeti.

2. philips'ler de ayrı dosya halindeki altyazıları görmüyor. yani srt uzantılı dosyayı filmle aynı isimde yaparsınız ya hani, bunda olmuor. illa altyazıyı filme gömmek gerekiyor altyazılı izleyebilmek için.

velhasıl, arkadaşların da anlattıklarından yola çıkarak tercihiniz ya samsung, ya lg olsun.
bunda olmuyor. illa altyazıyı filme gömmek gerekiyor
  • kibritsuyu  (26.05.12 07:49:18) 
biz de uzun süredir bakıyoruz, bir türlü alamadık ama kafamızda lg var. hatta 42lm620s modelini düşündük. (cidden uzun süredir bakıyoruz, bundan önce 42lw5500 vardı piyasadan kalktı.) samsung'a karşı onu düşünmemizin en büyük nedeni de gözlükleri. hem hafif hem ucuz hem de daha çok çıkıyor kutudan.


  • sanal uyku  (26.05.12 09:47:54 ~ 09:48:37) 
Kafamda az çok oturdu ama hala şu hz meselesinin neden fiyatta bu kadar oynama yaptığını anlayamıyorum lg'nin de 800 hz modelini buldum 1000 tl var arada 200 hz olanla, hangisini tercih etmeliyim, almışken paraya kıymalı mıyım bilemiyorum :/


  • ekaterina  (26.05.12 10:43:15) 
ahan da sana cevap.
10 gün olmadı televizyon alalı.
4-5 gün bütün televizyonları denedim sayılır samsung, sony, philips, lg.

LG 47LM660S aldım.
1- Dahili wireless kartı sağlam bi kart.
2- Smart özellikleri çok iyi. Tarayıcısı olmayan smart tv gördüm ben. ne işe yarayacaksa. Bunda Hem kendi uygulamaları çok geniz hem de tarayıcısı gayet akıllı çalışıyor. dizimag'den falan dizi bile izleniyor gayet iyi.
3- Pasif gözlük. Iustitia anlatmış yukarda.
4- Ölçülerine ve teknik özelliklerine göre Sony'den ucuz.
5- Çerçevesiz tasarımı gayet hoş.

Yukardakiler almadan önceki fikirlerimdi.

Aldıktan sonra daha bi sorun yaşamadım.

Networkle gayet iyi uyum sağladı. Android telefonumla da Windows 7 bilgisayarımla da, Linux laptopla da gayet sağlıklı alışveriş yapıyor. Bilgisayar başındayken videoyu televizyonda oynat diyebiliyorum, ya da tvnin mouseumsu kumandasıyla istediğm gibi bilgisayarın dosyalarında gezinip aha bunu oynat diyebiliyorum.

arkadaşımda bir önceki nesil lg vardı, onda 2d görüntüyü 3d yapıp izleyince senkron kayıyordu mesela. Benim TV'de olmadı hiç şimdiye kadar.
  • godless frog  (26.05.12 11:54:22) 
800hz için ekstra para vermeye değmez bence.
sonuçta panel aynı panel ve yazılımla yükseltilmiş birşey.
100hz panelli cihazları yazılımla 400 ve 800e çıkartıp satıyorlar.
gerçek değeri trumotion değeri olarak aratıp bulabilirsin lg tvlerin.
mesela nanoled olanlar gerçekte 240Hz ama 1000Hz olarak satılır.
Senin benim baktığım 2000-4000Tl aralıklı tvler de 100Hz dir ama 400-800Hz olarak satılır.
  • godless frog  (26.05.12 12:04:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.