[]

kendine bakan erkek \ bakımlı olmak

ne anlıyorsunuz bundan? nedir kendine bakmak? nasıl yapılır? öncelikle beylerden cevap bekliyorum, elbette bayanlar da yazabilir.

--devamını okumasanız da olur--
geçen ev arkadaşım "ama haklı olabilir hiç kendine bakmıyorsun" dedi. haklı olunabilecek mevzu da şu: okulda bir sempozyumda görev aldığım zaman bir konuğun benim gibi görevli başka bir arkadaşa gidip de "uzun saçlı parlak dudaklı çocuk hasta gibi, onu eve gönderin" demesi. hasta değildim. sadece ilk oturumda oluşan aksaklık sebebiyle sinirliydim. güneş kremi kullandığım için yüzüm biraz cansız görünüyordu.

roaccutane sağolsun paramparça ediyor dudaklarımı, o yüzden krem sürmek zorundayım ki bu da parlatıyor dudaklarımı. zaten beyaz bi tenim var, bi de zayıf olunca dışarıdan öyle anlaşılabiliyor olması çok anormal değil sanırım. evet, ne yapabilirim bu konuda?

 
bence erkeklere değil; kadınlara "sizce bakımlı erkek nasıl olur?" vb şekilde sorulması gereken bir soru bu.

erkeklerin çoğunun bakımdan haberi bile yok, neyine cevap verecekler..
  • holy diver  (25.05.12 15:25:30) 
herşeyden önce kıyafetleriniz temiz, ütülü olmasa da kırışıksız olmalı.
saçlarınızı mutlaka şekillendirin. uzunsa tarayın ve toplayın, kısaysa en azından bir miktar jöle ile parmaklarınızla şekil verin; tıraşını aksatmayın. briyantinle kafanıza yapıştırmanıza gerek yok ama yataktan yeni fırlamış gibi de dolaşmayın...cildiniz zor bir dönemden geçiyor, tıraş olamıyorsanız da en azından makine ile sakallarınızı kısaltın.

dişleriniz fırçalamayı ihmal etmeyin. hatta diş taşı temizliği yaptırın lütfen...

ayakkabılarınızı temizleyin. spor ayakkabısı giyiyor olsanız bile haftada 1 nemli, bir bezle silin. renksiz bir cila ile cilalayın.

kıyafetleriniz seçerken üzerinize oturmasına özen gösterin. zayıfsanız ve sürekli haddinden fazla bol şeyler giyiyorsanız paspal ve bakımsız durmanız olası.

edit: kadın gözüyle.
  • balik kraker  (25.05.12 15:29:57 ~ 15:30:20) 
Spor yapıyor olmak, güneşe çıkmak filan. Nefret ediyorum spor yapmaktan ama insanın duruşu bile değişiyor.


  • point me at the sky  (25.05.12 15:32:09) 
ikinci derece detaylara gelmeden önce birinci derecede temel bakımı yapınız.
(özele değil genele genel cevap)

- dişlerinizi düzenli fırçalayın. (en azından sabah-akşam)
- dişlerinizi düzenli fırçalayın. (en azından sabah-akşam)
- neresi olursa olsun dışarıdan kapalı bir mekana girdiğinizde ellerinizi mutlaka yıkayınız.
- banyodan çıkınca; kulaklarınızı mutlaka kulak çubuğu ile temizleyiniz.
- el ve ayak tırnaklarınızı temiz tutun. zamanı gelince düzgünce kesin.
- saç ve özellikle ense tıraşınızı düzenli olun. saç baş özellikle ense birbirine girince çok iğrenç görünüyor.
- ter kokmayın. kokusu kötü bile olsa, herhangi bir deodorant veya parfüm kokun ama TER KOKMAYIN.
- çorapları her gün değiştirin.
- özellikle yazın sık duş alın, temiz kıyafetler giyin.
- çok sigara içiyorsanız azaltın. on metre öteden siz gelmeden o iğrenç sigara kokusu geliyor ve/veya çok sigara içilen kişinin evinde nefes bile alınmıyor. kıyafet, saç, deri, ev, evdeki her türlü eşyaya da iğrenç kokusu siniyor.
- dişlerinize bakın. iğrenç şekilde sapsarı veya siyah siyah lekeli değil bembeyaz görünsün.

aklıma geldiği kadarıyla ben temel olanları sıraladım. daha ilerisi ve detay olanlar zaten yazılıyor/yazılacaktır..
  • holy diver  (25.05.12 15:56:27) 
uzun saçların yağlı olmasın ne olur :(
bepanthen krem dudağını daha az parlatır

*kadın gözüyle*
  • yug toreni  (25.05.12 16:15:53 ~ 16:33:58) 
kesinlikle uygulamama rağmen erkek olarak aktarayım sana tecrübelerimi. sevgilimle 4 yıldır beraberim hala bakımsızım diye kavga ederiz. 4 yıldır biraz da olsa ilerleme kat ettiğimi düşünüyorum.
- yanaklarda kıl olmasın. ağdayla iple yayla sürekli alın. ben lazerle kökten hallettim 1 yıl sürdü çok da memnunum. burun kılını hiç söylemeyim zaten.
- en önemlisi kıyafetler. kadınlar nasıl ayakkabı ile çanta, küpe ile bileklik vs uyumlu olmalı diye özen gösteriyorsa erkeklerden de aynısını bekliyorlar. kemer siyahsa ayakkabı da siyah olsun. ha bir de spor giyim değil de daha olgun giymek her zaman iyidir. güneş gözlüğünün ayrı bir karizması olur.
- saçlar her daim temiz olsun hafiften taranmış olsun vaksmış jöleymiş gerek bile kalmaz.
- spor yapmak da kendine baktığının göstergesidir.

çok zor lan bu işler yazarken bile yoruldum :))
  • burty  (25.05.12 16:18:19) 
öncelikle orantısız vücutlu bir insan asla bakımlı gözükemez. düşünsene 180 boy

önden fırlamış bir göbek böyle tşörtte,gömlekde bombe yapıyor,ama kollar incecik kalmışadamın üstünde'ki tşört kendinden geçmiş 2 haftadır giyilmekten..:/

kendine bakım bence;
düzgün beslenme-az da olsa spor-saç sakal traşına özen-kişisel bakım;koltuk altı vs-temizlik-düzgün bir parfüm ve uyumlu ve özenli giyinmekten geçiyor.bir de düzenli hayat şart;bigün 3 te yatıp 7 de kalkıp ertesi gün 11 de yatıp 12 de kalkarsan mala bağlar insan.
  • rudeboy  (25.05.12 17:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.