[]

akademisyen olma basamakları

birinci sınıf öğrencisiyim, bölümümü, uğraştığım alanı vs seviyorum. öğrenciliğim bitince de bu yönde devam etmek istiyorum. nedir sonraki aşama? ne yapmalı?
lisans bitince yüksek lisans sanırım.bunun için aranana şartlar okula göre farklılık gösteriyor mu? aramın kötü olduğu hoca yok, aksine iyi bir muhabbetim var bir kısmıyla. ilk dönem ortalamam 3,07 idi lakin bu dönem düşecek gibi, üstelik önümüzdeki dönem de erasmus programında olacağım kuvvetle muhtemel daha da düşecek. bir dönem 3ün altına indiyse olmaz bu iş gibi kesin bir kriter var mı? yüksek lisanstan sonra ne gelecek?

okulun yönetmeliğine bakın gibi bir cevaptan ziyade, daha birinci sınıfsın şunu yap. ama bunu bunu yapma gibisinden tavsiyeler daha çok işime gelecektir?

 
şimdi bunları düşünme daha 1. sınıftasın var daha. :) ama okulun yönetmeliğine bak sen, erasmus işi de ne kadar umutlu olsan da olmuyor yani bazen.

not ortalamanı yüksek tut yeter bazı okullar ortalama istiyor çünkü. gene yönetmeliğe döndük bak.
  • saiko  (25.05.12 12:04:37) 
şu an yapman gereken tek şey not ortalamanı yüksek tutmak. 4 yıl sonra araştırma görevlisi kadrosundayken yüksek lisans yapmak istiyorsan çok yüksek bir not ortalamasına, iyi bir ingilizceye ve de ales sonucuna ihtiyacın olacak. ales ve ingilizce halledilir ileride, ama not ortalamasını başta sıkı tutmalısın. 100 üzerinden en az 90 olmalı ki adamakıllı bir okula yerleşebilesin. tabi ileride şartlar ve de sistem değişebilir. yok ben araştırma görevlisi olmasam da olur diyorsan, yapman gereken bir şey yok. normal yüksek lisans için ales yeterli olacaktır.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (25.05.12 12:14:18) 
cosmicstring'in dediği doğru. olabildiğinde erken bir hocanın yanında çalışmaya başlamak gerekiyor eğer abd'de veya başka büyük bir ülkede phd yapmak için. 3. sıınıf geç bile, ne kadar erken o kadar iyi.

son yıllarda doktora öğrencisi adayı enflasyonu olduğu için sadece not ortalaması ve ingilizce yetmiyor. cv'nizde "şu araştırma projesinde çalıştım, bu makalem var" ibarelerinin bol bol olması lazım 4. sınıfın başına geldiğinizde.
  • simendiferlerin efendisi  (25.05.12 20:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.