[]

lavabo

lavabolar niye insan boyuna göre dizayn edilmemiş? belimiz ağrıyor yahu yüzümüzü yıkarken.




 
Sanırım içine doğru eğilip yüzümüzü yıkamak içindir, ki eski zamanlarda çeşme yoktu, bir kabın içinde su olurdu o su ile yüz yıkarlardı e haliyle o da aşağılarda olmak zorundaydı.

diye düşünüyorum.
  • sathaner  (02.03.07 17:50:49) 
elbet içine eğilmemiz için ama daha yüksek olsa ve belimiz ağrımasa daha iyi olur. şimdi her insanın günde en az bir kere yüzünü yıkadığını düşünelim. ki yalnız eğilmek olsa iyi. eğilmiş durumda iken ellerimizle yukarıya doğru kuvvet uyguluyoruz. belimizle de vücudumuzun üst kısmını aşağıya itmeye çalışıyoruz. bu da omuriliğin içine ediyor kanımca. yetkililerden çözüm bekliyoruz.


  • cgcore  (02.03.07 19:19:16) 
lavabo sadece kafa/yüz yıkama için kullanılsaydı ok. ama lavabo denilen $eyde çoğunlukla el yıkanır. ve ellerini yukarı kaldırarak sabunlamak da o kadar zevkli bir $ey değildir :))


  • sleepy99  (02.03.07 19:40:28) 
yüksekliği ayarlanabilir lavabo olabilir o zaman.
hem belim ağrıyacağına, ellerimi yukarı kaldırıp yıkarım daha iyi.
bak 40 ını geçince, doğrulurken "ahhhh beliim" diye inlerseniz cgcore demişti dersiniz.
  • cgcore  (02.03.07 19:58:52) 
bir yüzünüzü yıkarken beliniz ağrıyorsa bir doktora görünün. 125 kiloluk biriyim ama yüzümü yıkarken belim ağrımıyor mesela.(kıstas olsun hani). bir de bunların standardı bellidir zaten neufert diye bir mimarın yardımcısı standartlar kitabı vardır burada her bir haltın olması gereken ölçüsü yazar. spor sahalarından tutun da engelli tuvaletlerindeki olması gereken mesafelere kadar her bir şey bulunur. bunun dışına zaten ayaklı lavabo falan ise kullanılan yüksekliği bellidir. mutfak tezgahı ise keza dolap falandan dolayı yüksekliği bellidir. yine de inşaatı sıfırdan sizin şekillendirdiğinizi düşünürseniz bu ölçüleri de bilmiyorsanız kabusunuz olabilir pekala işte neufert burda devreye girer. muhtemelen bu bilgi bir işinize yaramayacaktır yine de bilmekte yarar var.


  • ozdek  (02.03.07 21:27:26) 
ayrıca lavaboda ayak ta yıkanıyo (abdest alanlar falan) öyle olsa onlar da kullanamazdı.


  • nihilanth  (02.03.07 21:32:04) 
@nihilanth
hiç el yüz yıkamak için yapılmış lavaboda ayak yıkanır mı? Gidersin paşa paşa küvette yıkarsın ayağını (ben öyle yapıyorum) pisuvarda kafayı yıkamaya benzetiyorum bu durumu.

  • ozdek  (03.03.07 09:36:03) 
cocuklu aileler napacak?


  • entrapmen  (03.03.07 13:24:27) 
biraz geç bir cevap oluyor ama yine de belki gezinirken birinin işine yarar,
mimarlar, ozdek'in bahsettiği, alman standartlarını oluşturan neufert'den yararlanmalarının nedeni, oluşturulan ölçülerin belirli nedenler / kullanımlar düşünülerek oluşturulmuş olması.. entrapmen'in de bahsettiği gibi sen farketmesen de küçük çocuklar, engelliler vs kullanabileceği için bu şekilde yapılır.. ama açıkçası hiç bir mimarın abdest olayını düşünerek bu ölçüde yaptığını düşünmüyorum..

ha kendime ev yaptırıyorum lavabolar daha yüksek olsun dersin, veya bir tesisatçı çağırıp lavaboyu daha yukarı çekmek istersin, ölçülür biçilir senin boyuna uygun rahat bir kullanım, senin için öyle tasarlanabilir tabi neden olmasın..
  • p shadow  (27.10.08 01:22:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.