[]

Akbank'ın göndermediği halde ihtarname ücreti kesmesi?

Efendim durum şöyle, ben Axess kredi kartımı 2 ay gecikti sanarken onun gecikmesi 3 ay çıktı bundan 1 ay öncesinde. Tabi banka kredi kartımı iptal etmiş, durumu fark eder etmez gidip ekstremi yatırdım hemen 3. ekstrenin geldiği gün. Ege Üniversitesi kampüs şubesinden yatırdım. Buradaki çalışan kartımın iptal edildiğini ve ihtarname gönderildiğini söyledi ilk etapta. Ki banka beni arayıp bütün bunlar olurken ne telefonla bilgilendirdi, ne ödeme sözü istedi. Sonra ben buraya tekrar gittim ertesi gün, bir miktar daha yatırdım gelecek taksitler için. Aynı şubede hemen yan veznede çalışan kadınla görüştüm. O sisteme girdi, kartımın açık olduğunu söyledi ve ihtarname gönderilmediğini söyledi. Dün yandaki arkadaşının böyle söylemediğini anlattım, ikisi birlikte baktı ve gerçekten de ihtarname gönderilmediğini gördü. Açık dedikleri karta bankamatikten baktım, "böyle bir kart bulunmamaktadır" diyor o günden beri. İhtarname gönderilmediğini ama kartın kapatıldığını söylediler sonradan. Neyse, geçtiğimiz günlerde devam eden taksitlerim için ekstrem geldi, gittim aynı şubeye, aynı kadın var. Ama burada bir ayrıntı var...

Benden bu ekstremde 55TL ihtarname ücreti kesilmiş. Oysa ki bana 1 ay önce ihtarname yok denmişti. Ödememi yapıp kadına sordum, benden ücret kesilmiş ama ihtarname yok demiştiniz diye. İhtarnamenin olmadığını ve basılmadığını söyledi. E madem ben neden ödüyorum bu 55TL ihtarname ücretini? Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursam sonuç alır mıyım?

2. bir sorum daha var. Halkbank benden hesap işletim ücreti olarak 30TL kesmiş geçen yaz staj maaşımın yattığı hesaptan. Kalan miktarı çekmeye gittiğimde öğrendim. Daha önce TEB'den bu ücretin miktarını öğrenip geri istemiştim, vermişlerdi. Halkbank'ta da mümkün müdür? Tüm bankalar yapmak zorunda diye biliyorum yasal zorunluluk olarak.

 
bankalarin twitter larina yaz,sözlüge sikayet seklinde yaz, mail at merkeze olumlu seyler olacaktir sonrasinda.


  • serabetan  (19.05.12 19:25:03) 
bana da farklı zamanlarda 2 defa noterden ihtarname geldi...gittim bankanın parasını ödedim ama ihtarnameleri ödemedim..şimdi normal şekilde kartımı kullanıyorum ama ilerd ne olur bakalım.inşallah faizle süsleyip bana geri göndermezler.


  • izole  (19.05.12 19:45:34) 
işte ihtarname ücretini de ekstreye eklemişler işin kötüsü o. mecbur ödedim.


  • asyamaris  (19.05.12 21:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.