[]

Harici mi Dahili mi?

Var olan hard disk kapasitem yetmediği için yeni bir hard disk almayı düşünüyorum. Fakat "harici mi dahili mi" konusunda karar veremedim?
Harici, daha kolay olur hem taşınabilir ama çabuk bozulur diyorlar. Dahili ise daha hızlı olur ama bilgisayarını daha çok ısındırabilir diyorlar.

Ne yapmalıyım ve neden?

 
bence harici. çünkü yanında gezdirir arkadaslarına goturur onlardanda bişeler somurursun yada ne bilim içine fazla ortalıkta, ulaşılabilir olmasını istemediğin seyleri koyar (mesela fotoğraf)saklarsın aleti. hatta 2.5" alırsın adaptor derdi olmadan gomlek cebinde gezdirirsin yada dolapta eldivenin içinde gizlersin:) dusrmedikçe falan bişey olmaz hem ama yinede kibar kullanmakta sakınca yok sanırım:)


  • zapake  (25.09.08 19:07:26) 
yok oyle cabuk bozulmaz sadece tasirken fazla sallandirmamaya bak harici diski.sadece kendi bilgisayarında kullanacaksan oyle çok sağa sola goturmek gibi bir isteğin ihtiyacın yoksa dahili almanda yarar var.


  • manonflier  (25.09.08 20:25:40) 
bence dahili. isinmasini filan halletmek kolay is, harddisklerin isisi islemcinin isisini gecmez zaten. tasinabilirlik olayi icin 30-40 gb'lik flash disk'ler var ve daha guvenli. bozulma ihtimalleri daha dusuk.
arti guvenligini de dusun, harddiski taktigin bilgisayardan bi virus bulassa, geri donulmesi zor seyler yasanabilir. flash disk'te ayni sey olsa o kadar koymaz.
anakart destekledigi surece daha fazla dahili harddisk en guzeli.
  • paradoxical  (25.09.08 22:22:31) 
ben de harici almak üzereyim ama dizüstü kullandığım için. toplama pc olsaydı dahili alırdım kesinlikle. onu da harici gibi taşıyorduk zaten güzel bi kutu ayarlayıp.


  • geldiler  (26.09.08 01:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.