[]

kabak ve karnabaharlı yemek

bir süredir diyet yapıyorum. insan gibi sıcak yemek yediğim tek öğün akşamları (aç kalmıyorum, salata yiyorum falan filan vs vs). sözlük emine bederlerinden süper tarifler bakliyorum

evde başka şeyler de var ama bozulmadan bunları tüketmem lazım (yani ek malzeme de önerebilirsiniz)

ama tabii diyetteyim, beşamel sos falan demeyin :) haşlayıp öylece yemek de çok diyetsel olur ama zaten "yemek" yediğim 1 öğün, onda da ilginç tariflere açığım.

 
kabağı dilimleyip kekik nane ile fırına verebilirsiniz. yoğurtla gayet iyi olur.
karnabaharı da haşlayıp domates, kekik, sarımsaktan oluşan bir sosla tüketebilirsiniz.

  • eli eli lema sevaktani  (18.05.12 13:28:51) 
karnabaharı haşlayıp, limon ve yoğurt döküp yiyebilirsin. bi de salçalı bi karnabahar yemeği vardı ben bilmiyorum nasıl yapıldığını ama biraz sonra tarifler gelir onun için de.


  • ekaterina  (18.05.12 13:30:25 ~ 13:30:44) 
bir arada yeme bence paçandan akmasın sonra dikkatli ol.

Bir de ben bir soru sorayım madem mevzu karnabahardan açıldı, bunun kızartması yapılır mı ve güzel olur mu sos mos yapıp bana bana yense?
  • condom kurşunu  (18.05.12 13:40:11) 
karnabahar kızartması 10 numara oluyo, domatesli sos yapıyosun (bolonez gibi) üzerine döküyosun sarımsaklı mmmm

ama tabi daha light'ı karnabaharı şöööyle bir zeytinyağına bulayıp elleri de bulaştırıp fırınlamak

kendime de tik atıyorum valla tarif yazdım :P
  • la noix  (18.05.12 13:46:39) 
@condom bizim komşu yapıyor çogzel oluyor diye, ben karnabaharın kendisini hiç sevmediğimden ilgimi çekmiyor ama diğer yemeklerini seviyorsanız güzel gelecektir.


  • ekaterina  (18.05.12 13:46:40) 
karnabaharın pirinçli yemeği de fena değildir, aynen ıspanak ya da pırasa gibi yapabilirsin. bir ortaboy soğanı zeytinyağında kavurup yarım yemek kaşığı salçayı kızdır, sonra paşa gönül kriterlerine göre küp küp doğranmış bir havuç, bir domates ilave edebilirsin. çabuk piştiği için en son karnabaharlar atılacak, dal dal ayırıp karışıma ilave et, biraz da su ekleyip kaynayınca bir avuç pirinç ekle. hepsini birlikte yumuşayıp yenecek kıvama gelene kadar pişir, afiyet ola =)


  • sister blister  (18.05.12 13:49:44 ~ 13:55:54) 
karnıbaharları kaynamakta olan suya atıp hafif haşlayın. süzün, bir kenarda beklesin. havuç rendeleyin. havuçları karnıbaharların üstüne dağıtın. bir kapta limon duyu, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bir çimdik toz şeker, karabiberden oluşan bir sos hazırlayın. üstüne gezdirin. kıyılmış maydanoz veya dereotunu da serptiniz mi üstüne, oh mis. aynı şekilde haşlanmı karnıbahar, rendelenmiş havuç, kıyılmış maydanozu yoğurtla karıştırıp soğuk salata gibi de tüketebilirsiniz.

kabakları ince dilimleyip, yarım piyazlık doğranmış soğan, küp küp doğranmış domates, zeytinyağı, tuz, sarımsak ile birlikte su ilave etmeden yayvan bir tencerede karıştırın. tencerenin üstünü folyo ile kapatın ( bir nevi düdüklü tencere mantığı), kaynama sesini duunca altını kısın, yemekten güzel kokular gelmeye başlayınca kapatın. ılıklaşınca bol taze dereotu üstüne. bu yemek dinlendirilmeli bir gün, şahane olur.
  • Phoebe  (18.05.12 14:05:18) 
@condom karnıbaharı hafif haşla sonra tavada yağı kızart haşlamış olduğun karnıbaharı yumurta ve una bula kızart üzerine de sarmısaklı yoğurt.harika olur yada karnıbaharı haşla zeytinyağına iyice dövülmüş sarmısağı ve tuz u koy karnıbahar üzerine dök az da pul biber harika olur ama sarmısaklar diri olmasın.. yok bu böyle olmuyor türkiye ye gelmem lazım canım çekti.


  • sergio35  (18.05.12 14:11:52) 
karnıbahar ancak kızartınca güzel oluyor, sulu yemeğini yiyemiyorum kendimi zorlamadan..

ama kabak için şöyle bir önerim var: zeytinyağı ile bir soğanı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurup üzerine domates rendesi birazcık da salça koyup karıştırıp sonra da küp küp doğranmış kabakları atıyorsun tencereye. en son da nane, dereotu falan ekliyorsun. yoğurtla beraber süper öğün oluyor. afiyet olsun.
  • merena  (18.05.12 14:25:54 ~ 14:26:19) 
benim karnabaharlı diyet yemeğim;

karnabaharı su-süt karşımında 5 dakika haşlayın. hatta haşlamakla uğraşmayacaksanız kaynar su-süt karışımında bekletin bir kaç dakika, süzün.

bir fırın kabına koyun.(borcam v.b. ben borcam kek kalıbına koymuştum başka uygun fırın kabım olmadığı için)

yağsız kıyma (100-15 gr kadar) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile (fazlasına gerek yok) kavurun. içine sarımsak, rendelenmiş havuç, salça 1 domatesinde rendesini ekleyip pişirin. (toplasanız 10 dak. sürüyor bunu hazırlamak) tuz ve istediğiniz diğer baharatları ekleyin.

karnabaharın üzerine dökün ve fırına verin. 20 dakika kadar pişsin, dilerseniz üzerine light kaşar rendeleyebilirsiniz.

lazanya gibi oluyor.üstelik yağsız.

afiyet olsun.
  • balik kraker  (18.05.12 14:27:52) 
kabaklari dilim dilim kes, seviyorsan acili zeytinyagi dok ve firina ver. pistikten sonra rejimini etkilemeyecekse birazcik taze kaar rendeleyip firinda eriyene kadar beklet. muhtesem oluyor.


  • lallala  (18.05.12 22:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.