[]

Nedir bu sivrisineklerin insan seçme durumu?

Çok ciddiyim,

Bebekliğimden beri, bir odada 5 kişi de uyuyor olsak, kimseye dokunmaz bana bulaşır.
Sabah "Off sinek uyutmadı:/" derken ben, diğerleri "Sinek mi vardı??" derler. Sadece açıkta kalan bir kolumda bile 10-12 tane sinek ısırıgıyla karşılaşırım, falan.
Çevrenizde de vardır böyleleri veya siz de öylesinizdir. Kimi kan grubuyla alakalı diye yorumluyor, kimi ten kokusuna/rengine falan bağlıyor.
Var mıdır bilimsel açıklaması bu işin, ya da en azından fikri olan?

 
Koku.Ten kokusu veya kan kokusu ama yanıt koku.


  • grgn  (16.05.12 21:20:43) 
kan grubu
0rh daha tatlı oluyormuş

  • neira  (16.05.12 21:21:03) 
Kilolu insanlara gelirler genelde. Vucut isisini arttiriyor asiri yaglar.


  • stopnsilence  (16.05.12 21:21:59) 
Peki ben çılgınlar gibi parfüm sıksam gelmez mi mesela?
Kan grubum A + bu arada.
Kilolu diilim.
  • innatedesire  (16.05.12 21:23:03 ~ 21:23:32) 
kilolu insanlara gelir tezini çürütmek için buradayım. gayet de kilolu bir insanım lakin sivrisineklerin beni rahatsız ettikleri hemen hemen tek nokta kulağımın dibinde vızlayarak uçmaları olur. maruz kaldığım ısırık epeyce az oluyor.


  • kedili madam  (16.05.12 21:24:13) 
Sivrisineğin koku alma yapısına bakar o.İnsan belki parfümün altından ter kokusunu alamaz belki o alabilir.Parfüm sıkana kadar onun hoşlanmayacağı koku yayan spreyler var onlardan sıkın.


  • grgn  (16.05.12 21:25:20) 
@grgn teşekkürler, evet ten kokusunu her türlü alıyor olabilir, mantıklı. bit kadar şey o kadar rahatsız edici olabiliyorsa üstün yaradılış özellikleri var demektir hakikaten.
Fakat kov, off vs. spreyler de allerji yapıyor. Her türlü kaşınıyorum yani, neyse. :)

  • innatedesire  (16.05.12 21:29:34) 
O zaman cuma geceleri Bay Tahmin izleyeceksiniz.Artık sezon açılıyor sürekli sivrisinekler konu ediliyor. :)


  • grgn  (16.05.12 21:32:06) 
sigara içenleri ısırmıyorlarmış diyorlar.


  • lunedor  (16.05.12 21:32:39) 
en kesin çözüm cibinlik olur. yazın cibinlik kurun yatağınızın üzerine. pencerelere de sinek teli taktırın.


  • kedili madam  (16.05.12 21:33:23) 
Kahretsin ki sigara da kullanıyorum, o da olmadı.
Cibinlik güzel de, dışarda açık havada otururken, yürürken falan da bulaşıyor (geçen akşam açık havada 20 dk oturmanın bedelini 4 ısırıkla ödedim),
sanırım yaz boyu kırmızı beneklerle gezip her daim kaşınmaya mahkum kalacağım,

Çok teşekkürler. :)
  • innatedesire  (16.05.12 21:40:26) 
mümkün olduğunca sabit durmayın. elinizde yelpaze vs gibi sallayabileceğiniz bir şeyler olsun. rüzgar olduğunda pek yanaşmıyorlar. belki kendi rüzgarınızı yaratmak işe yarayabilir.


  • kedili madam  (16.05.12 21:49:34) 
nefes diye biliyorum ben sivrisinekleri çeken, karbondioksite geliyorlar. zaten nefes alan canlı nerede ise karbondioksit orada. ve bu yüzden gece yatınca başka yerde değil de kafanın dibinde uçuşup vızır vızır ses yapıyorlar, nefese geliyor yani. nefes içinde nasıl bir farklılık gözetiyorlar onu bilmiyorum ama. kaynak ne derseniz de zerre hatırlamıyorum ama sağlam bir kaynaktı sanki(belki de kıçım).


  • yakuza123  (16.05.12 21:55:16) 
merak ettiğimden bakayım dedim de, makaleler çok uzun geldi baydım.
biri özet geçsin sdfgh www.google.com

  • natnan  (16.05.12 21:56:02) 
Gördüğümüz gibi arkadaşlar;

kov, off, sinekkovar, sineksavar gibi çözümler fayda etmemiş.

kilo yok, sigara var, kan grubu farklı bunlar da çürüdü. ben de gerçekten çok merak ettim bu durumun sebebini. şu an en geçerli sebep grgr tarafından belirtilen kan kokusu oldu ve sanırım daha farklı bir sebep gösteren çıkmazsa sebep bu olacak.
  • hubris  (16.05.12 21:59:20) 
@natnan
senin makalelerden ilkini okudum sebep olarak şöyle sıralanmış:
the amount of carbon dioxide in the breath, pregnancy, body temperature, alcohol and odorant markers based on blood type.
-Nefesteki Karbondioksit miktarı
-Hamillelik(Hamileler daha çok ısırılıyormuş)
-Vucüt Sıcaklığı
-Alkol
-Kan grubuna bağlı koku kimyasalları
scienceline.org
  • yakuza123  (16.05.12 22:18:17 ~ 22:18:34) 
bu olay şundan ibarettir:

dişi sivrisinekler yumurtlama döneminden önce yumurtaları beslemek için kendi vücutlarının üretemediği birtakım proteinleri dışarıdan alma ihtiyacı duyarlar. hangi protein eksikse kendinde, o proteini tamamlamak üzere o proteine sahip kan grubundaki kişileri ısırırlar. bunu da koku molekülleri yoluyla algılarlar.

bu arada, sivrisinekler kan emmez, sadece lazım proteini alır ve çıkar gider.
  • devilred  (16.05.12 22:57:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.