[]

Dondurulmuş patates tavada nasıl kızartılır

fritöz yok, tavada kızartacağım. paketinde 1 ölçek patatese 6 ölçek yağ diyor ama o fritöz için heralde. tavada nasıl yapılır ?




 
ne kadar az yağla kızartırsanız o kadar lezzetsiz ama o kadar sağlıklı. öyle 1'e 6 hayvan gibi oluyor, 2-3 parmak yağ koyun tavaya, atın içine patatesleri dışarda kalan olursa dürtün kevgirle çevire çevire kızartın.

harlı ateş olsun açın altını iyice ama sıçrayan yağlara dikkat edin yakmayın kendinizi
  • kamilinsan  (11.05.12 17:30:50) 
3 parmak cok gelir, 2 parmak yeterli. ustunu kapatsin yeter kisaca. ayrica cok sicrayacak, yere gazete serin ve hatta mumkunse tavanin ustune kapatacak kapak falan bulun. yanmamaya gayret edin.


  • entrapmen  (11.05.12 17:33:06) 
belli bir seviyeye kadar tavayı yağla doldur (abartma). ateşi harlayıp yağı kızdır, patatesleri ekle. patatesler saydamlaştıktan sonra tavanın altını kıs. kıvama gelince de pattizleri kağıt havlu serili tabağa al.


  • zgrydn  (11.05.12 17:33:36) 
ne kadar çok yağla ne kadar harlı ateşle pişirirsen o kadar lezzetli ve çıtır olur. çok yağ az patates. kızartırken hepsinin üzerini örtsün yağ.


  • vincenzo  (11.05.12 17:35:52) 
harlı ateşte kızgın yağda pişirmenin olayı da şu; pattezleriniz yağı emmiyor, vıcık vıcık olmuyor. bir de patatesleri tavaya atmadan tuzlamak lazım.


  • zgrydn  (11.05.12 17:38:08) 
bu ne allah askiniza ya, tavada patates kizartirken ustunu ortmesine ne gerek var yagin? tavayi kaplayacak kadardan az daha fazla yag koyup cevirte cevirte pisir hocam sen, bunlar hep kanser olucak. basini bos birakmaz surekli cevirirsen yine lezzetli olur o. piserken degil, sicakken biraz tuz da attin mi, mis.


  • khloe  (11.05.12 18:21:12) 
yağ çok olursa daha sağlıklı.
öbür türlü yanar.

  • cedilla  (11.05.12 18:41:54) 
fırında azcık yağla daha güzel, daha sağlıklı.


  • elbar  (11.05.12 19:04:00) 
@elbar fırında nasıl oluyor, tarif verir misiniz?


  • marido  (11.05.12 19:50:31) 
yağ az olursa daha çok yağ çeker, patatesler hamurumsu gibi saçma olur, patatesler de ziyan olur. dolayısıyla az yağ daha sağlıklı diye bir şey söz konusu değil. iyice yağını süzün, yağını kağıt havlu ile emdirebilirsin.


  • girl in a coma  (11.05.12 20:13:49 ~ 20:14:51) 
ben elma dilimini tepsiye koyup üzerine bir kaç damla yağ damlatıyorum, biraz baharat döküp elimle karıştırıyorum, fırında 200 derecede 15- 20 dakika pişiriyorum, güzel oluyor.


  • elbar  (11.05.12 20:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.