[]

Fikirlerinize ihtiyacım var. İlköğretime başlama yaşı

Arkadaşlar, temmuz 2007 doğumlu bir kızım var. Okulların başlangıç tarihinde aşağı yukarı 62 aylık olacak. Son haberlere göre 60-66 ay arasındaki çocuklar için karar ebeveynlere bırakılmış durumda.

Zamanında ben de 5,5 yaşında okula başlamış birisi olmama rağmen karar vermekte zorlanıyorum. Ezelden beri asosyal bir tip olduğumdan derslerde başarılı olmama rağmen okul ortamında çok zorlanmıştım. Kızım ise annesine çekmiş. Çabuk kaynaşan, arkadaşlıklar kurmaktan keyif alan bir çocuk. Kendisi zamane çocuklarından, yani kalemle kağıtla harflerle sayılarla arası gayet iyi.

Daha başka hangi faktörler rol oynayabilir? Sizce ne yapmalıyım?

 
Okul Öncesi Eğitim çok önemli. eğer gitmediyse çocuğunuzu bu sene düzgün bir anaokuluna gönderin, seneye başlasın okula. Bir sene erken mezun olmaktan çok daha faydalı olur onun için.


  • yakuza123  (10.05.12 13:27:48) 
alanda çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim, okul olgunluğu çok önemli.okula başlandığında var olan özgüven tüm eğitim hayatını etkileyecektir. güvenilir bir merkezde okul olgunluğuna dair bir uzmana götürebilirsiniz çocuğunuzu.

şahsen kendi çocuğum olsa bu yıl başlamasını istemezdim. ki çalıştığım kurumda 8 uzmanız ve 6 kişi bu fikri savunuyoruz. hem yeni sistemin ilk yıl biraz sıkıntılı olma olasılığı çok yüksek.
  • iloushka  (10.05.12 13:29:11) 
teşekkürler cevaplarınız için. en can alıcı nokta ise sistemin yeni başlamış olması. evet daha oturmamış bir sisteme kızımı kurban etmeyeyim ben.


  • lazpalle  (10.05.12 13:31:28) 
bende ilk önce okul öncesi bir yere verme taraftarıyım .. 1 sene geç mezun olsun ama devlet okullarında askerdeki acemi birliği kaosunu yaşamasın ..


  • taylor durden  (10.05.12 13:32:30) 
okul öncesi +1


  • boshi  (10.05.12 13:54:33) 
2005 doğumlu kızım bu sene 1. sınıfı bitiriyor. Onun öncesinde 2 sene anaokuluna gitmişti. Buna rağmen ilk dönemlerde ödevlerin anaokulundan daha sıkı çalışma gerektirmesi vs. yüzünden - sorun yaşadık demeyeyim- ama ona farklı geldi. Okul öncesi eğitim bunun için çok gerekli. Ve oradaki pedagoglar çocuğun okul için hazır olup olmadığını da ölçebiliyorlar.


  • SiyamkedisiZorro  (10.05.12 15:14:58 ~ 15:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.