[]

kilo vermek ? nereden başlamak ?

önceliklen selam olsun.

ben 24 yaşında, 1.81 boyunda, 101 kilo ağırlığında er kişiyim. (oha dediğinizi duyar gibiyim. evet ben de her saniye o kiloya sövüyorum.)
şimdik ben okula gittiğimden dolayı neredeyse tüm günüm dolu. spor namına yaptığım hiçbir şey yok. okula bile arabayla gidip geldiğimden yürüme mesafem günde en fazla 1km(ev-araba-sınıf-kantin arası işte).
Bundan dolayı bir göbek var ki sormayın gitsin. düşmanıma vermesin bu göbeği.
adanalıyık. bundan dolayı kırmızı et(kebap,ciğer,beyti,şırdan,içli köfte daha da gider bu) ve envai çeşit zararlı yiyecekle her gün içiçeyim. Boğazıma düşkün bir adamım. Bir oturuşta 3 kebabı soluksuz yiyebilirim.(hayvan olduğumu kabul ediyorum.)

Benim amacım sizin de söyleyeceğiniz gibi kilo vermek, göbeği eritmek. Tip olarak öyle şişko bir görüntüm yok. Göbek büyük hafif bel sarkmış o kadar. Yani bacaklar, kollarda öyle büyük şeyler yok.

Ben ne yapmalıyım ? Az yiyip, öğünleri sıklaştırmam gerek onu biliyorum ama ne yiyecem hangi sıklıkla yiyecem ? (Örneğin 3 köfte ye ama hafta 2 gibi)
Ne tür spor yapmalıyım ? Spor salonuna yazılmalı mıyım ? Yazılmalı derseniz, ne tür aletleri kullanmalıyım ?
spor salonunu boş koy, sen yürü anam derseniz de sabah mı yürümeliyim yoksa akşam mı ? sabah yürümekle akşam yürümek arasında ne fark var ?
haziran başında sabah 8 akşam 6 stajım var. sabah yürümem-koşmam zor olabilir ondan sordum.
Bazı sabahlar inanılmaz yorgun uyanıyorum.
çok konuştum biliyorum umarım buraya kadar okumuşsunuzdur. eksik söylediğim kısımlar olabilir, aklıma gelenleri yazdım. sizin de ekleyecekleriniz varsa çekinmeyiniz.
Teşekkürler ederim.

 
elma sirkesi iç. çok net çok kolay.


  • exist is pretty  (10.05.12 01:24:30) 
en başta adanalıyık kelimesinden ve getirilerinden kurtulman gerek bence.


  • razzraziel  (10.05.12 01:24:32) 
@exist
elma sirkesi tek çözüm diyon yani ?

@razzraziel
ben kilo diyorum, sağlıklı yaşam diyorum senin takıldığın kısım yanlış ağa.

adanalı olmam dolayı, adanalıyık kelimesini kullanmamdan daha doğal bir şey var mı ? trabzonlu adam "tirabzonluyuz uşağımm" derken sempatik, biz adanalıyık deyince mi tu-kaka ?

@imojen

ilaç mı ? allah korusun. ben hastalandığımda dahi doktora gitmeyen bir herifim. bunun için ilacı ağzıma koymam.
  • baris daima  (10.05.12 01:35:10 ~ 01:35:47) 
Hayvanlık olayını marifet olarak düşünme zihniyeti sıkıntılı. Gerek yok bir kere, yarım porsiyon da yetiyor insana. İlla sıkı bir diyet programı takip etmek gerekmiyor zayıflamak için. Sadece acıkınca ye, doyduktan sonra yemeye devam etme. Genel konsept bu.

Spor olsun da istediğin sporu yap. sabah, akşam farketmez bir şeyler yaptığın sürece.
  • hophophoba  (10.05.12 01:35:48 ~ 01:41:12) 
valla hacı en çok önerilen olay az ama sık yeme.yine ye ama az ye.nebiliim bir oturuşta üç kebap yutmada yarım porsiyonla idare et.su iç.özellikle yemekten önce.tokluk hissi yaratır.boş bulunduğun her an yürümeye çalış.önümüz yaz.tak kulaklığını müziğinle takıl.kendini aşırı yorma.ne kadar istiyorsan.ama birazda istek olsun.at dışarı kendini ne kadar geliyorsa artık.çünkü zayıflamak biranda yapılacak birşey değil.zordur.ufak tefek başla.ama az ve öz yeme işine odaklan.


  • Wolfware  (10.05.12 01:37:15) 
okulunuzun işinizin olması bahane olmamalı bence. gidip on saat kalmıyorsunuz sonuçta spor salonunda. 1 saatte antremanınızı bitiririsiniz. zaten çok uzatmamak gerekir. evde 1 saat bilgisayar başında zaman harcayacağınıza okuldan çıkınca 1 saat salona gidin. çok zor değil.


  • trinitrotoluen  (10.05.12 01:39:11 ~ 01:39:56) 
askere git.

ilk iki haftada 12 kilo olmak üzere 98 kilo gittiğim askerden 5,5 ay sonra 72 kilo olarak döndüm. eritiyorlar.

öbür türlü az ama sık yeme olayı yalan, şekeri unu beyaz olan ne varsa çıkar hayatından, yemeyeceksin kardeşim. sporu da eklersen çakı gibi olursun. muhtemelen kansızlık var veya sigara-çay kullanıyorsun yorgun olduğuna göre, bir kan tahlili yaptırmanda fayda var.
  • homo sapiens gotgobekus  (10.05.12 01:39:44 ~ 01:41:07) 
@hophophoba
abi ben yiyorum, yedikçe yiyesim geliyor bazen. tek adana ile doyamıyorum ya da doyduğumu hissedemiyorum. illa ki yanına ekmek takviyesi şart oluyor. hayvanlık olayını kendimde marifet değil utanç olarak görüyorum. sonuçta onları yedikçe etki-tepki olayından bir sonuç doğruyor ve bu sonuç bana direk kötü etki ediyor.
alışmamış bünyeye de az yemek ye demek de zor oluyor siz de takdir edersiniz ki.
her öğünde et yemeye alışmış biri (et derken salt et değil, sabah sucuklu yumurta, öğlen kıymalı makarna gibi.) direk eti kesemiyor zor geliyor.
  • baris daima  (10.05.12 01:39:53) 
hayır canım ben kelimeye takılmadım ben kebap ve türevlerini yememeni kastetmiştim :/


  • razzraziel  (10.05.12 01:41:00) 
@trinitrotoluen
ağa benim bahanem yok ki. sabah 8 akşam 6da fabrikada olacam derken sabahın 6sında kalkıp koşmam biraz zor olabilir onun için akşam 7den sonra gitsem salona veya koşuya olur mu diye sormuştum. sabah koşmak daha yararlıymış aç karna öyle duymuştum ondan sorayım dedim.

@homo sapiens
askere daha var abi. şeker, un yemeyecen diyon da ne yiyecez ağa biz. sigara sürmedim ağzıma ama çay içiyoruz abartmadan her gün. şekeri kolestrolü ölçtürmeye gidecem bu aralar, kan tahlili için dediğin olay ne ? doktora ne diyecem şekeri kolestrolü ölç bir de kansızlık var mı ona da bak mı dicem ?

@razzraziel
tamam patron sıkıntı yok o zaman.
  • baris daima  (10.05.12 01:46:22) 
tabii ki tek çözüm değil ama zayıflamak adına yapabileceğin en basit şey. bi de inan çok etkili bir şey daha var normalde yediğinin 3 te 2sini yemeye çalış. atıştırmalıkların sebze tarzı şeyler olsun. meyve olur salatalık olur havuç olur. kesinlikle eti form bilmem ne yeme. zayıflama eşoftmanları da işe yarıyor ter atıyorsun acaip ama bu sıcakta çekilmez =)


  • exist is pretty  (10.05.12 01:47:47) 
akşam gitmezsen hiç koşamayacaksın öyle düşün. illa aç karna gidicem diyorsan akşam yemeğini yemeden gidersin işte.


  • trinitrotoluen  (10.05.12 01:48:02) 
aynen kansızlığa bir baktırman lazım. demir eksik olabilir. sonuçta yapacağın spor için gerekli oksijen,spor yapmak için sürekli yorgun olursan bir hafta kasar sonra bırakırsın çok yoruluyorum diye.


  • homo sapiens gotgobekus  (10.05.12 01:54:48) 
Gunde birkac ogun yiyorsan az yemelisin.
Gunde tek ya da 2 ogun besleniyorsan yine az yemelisin.

Ayrica cok buyuk bir tuyo vereyim, yemek saatlerini degistir. Mesela aksam asla yemek yeme, onun yerine oglen ye. Aciktigin zaman git uyu, ciddi anlamda kilo vermeye baslarsin.
  • archely  (10.05.12 01:55:02) 
@exist
eti formların tadı allahtan kötü, en azından benim hoşuma gitmiyor :)
öğün kısma olayına macbur uyacağım. ama elma sirkesi ilgimi çekti. salt içilmez bu ama senin önereceğin bir karışım var mı ?
elmalı sodalar var onlar da iş görür mü aklıma gelmişken sorayım.

@trinitrotoluen
yok sabah yeni uyanmışken, kaslar taze iken, yağlar henüz uynamamışken aç karna koşmak çok sağlıklı demişlerdi de doğru mu bilemem. akşam koşarız biz de o zaman sağolasın üstad.

@homo sapiens
tamamdır ağa sağolasın. testleri yaptırırken onu da sorduracam.

@archely
patron aklım karıştı. ben günde 3 öğün bazen 2 öğün yiyen biriyim. şimdi az ye sık ye olayını yapma mı diyon ?
  • baris daima  (10.05.12 01:55:28 ~ 01:58:12) 
şurayı kurcala biraz bence. baya faydalı bir blogdur

kaanlazayiflama.blogcu.com
  • trinitrotoluen  (10.05.12 02:11:51) 
100 kilo agirlikla kosup dizlerini harab etme. Insan vucudundaki en onemli eklem, diz eklemidir. Onlari hor kullanma, onlar sana omur boyu lazim olacak. Yurumeyle basla ise. Aksamini sabahini sen kendine gore ayarla.

(bkz: garantili zayıflama yöntemi/@compadrito)
  • compadrito  (10.05.12 06:04:44) 
gece yemek yemeyi kes, başka hiç bir şey yapmadan bu şekilde kilo verdim.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (10.05.12 07:50:34) 
3-4 çorba kaşığı sıcak suya bi kaşığın ucuyla bal koyuyorsun. sonra bunu karıştırıp üstüne elma sirkesi döküyorsun. alışana kadar nefesini tutup iç bence. sonrasında da midenin gücüne göre arttır işte. benimki baya sağlam 22 yıldır toplasan 3 defa ancak kusmuşumdur hiç yanmaz, ağrımaz vs. baya körüklüyorum yani =) sana kalmış miktarı. günde 2 defa yapabilirsin. ben çok yediğim günlerde yapıyorum genelde. aç karnına yaparsan iştahını da keser. 2 gün sonrasında çişinde böyle suyun üstündeki petrol gibi bir tabaka göreceksin. kolay gelsin şimdiden.

ps: eğer yemek yedikten hemen sonra yatmıyorsanız gece yemesinin bilimsel olarak kanıtlanmış bir kilo aldırma olayı yok. aksi kanıtlanmış üstelik. o gece yemek yemeyin olayı akşam 10-11de uyuyan insanlar için geçerli. ben okuldan eve en erken 11de dönüyorum. 2-3 gibi uyuyorum. açlıktan öleyim mi napıyım yani.
  • exist is pretty  (10.05.12 09:54:24) 
kebabı kes. adam gibi sebze meyve ye her öğün. yanına yiyecğin eti de ızgara olarak ye. adana kebap falan olmaz çünkü yağsız et olması lazım. meyve ye, salata ye. günde yarım saat bir saat yürü artık ne zaman müsaitsen o zaman. bol su iç. küçük porsiyonlar ye ve yediğini iyi çiğne. bu kadar.


  • trachemys scripta elegans  (10.05.12 13:33:43) 
bol su iç gün icinde,cay kahvede olur sıvı almaya çalış sürekli ,zaten cay kahve susatacak seni yine su icmeye teşvik edecek

yemek yemeden öncede cüssen büyük olduğu icin iki bardak su iç mideni rahatlatırsın hem az yemeni saglar

kiz arkadasım da sirke olayına girdi sirke ile oluyor diyorlar

ama hepsini siktir et diyetisyene git oyle özele falan gitmen gerekmiyor normal devlet hastanesindeki diyetisyen doktorlar gayet iyi

tanıdığım bi arkadasım diyetisyenin bünyesine göre hazırladığı diyet ile kilo verdi

barajyoluna selam ederim Allah'a emanet ol
  • Bysb  (10.05.12 14:24:25) 
az ve sık ye. ama yeme saatlerini degistir. mesela cok gec yatan biriysen acikip 3. 4. ogunu yeme. o yuzden daha gec yemek ye, aciktiginda uyursun. Boylece 1 ogun az yemis oluyorsun ki cok onemli bir olay


  • archely  (10.05.12 16:36:26) 
@compadrito
eyvallah ağa.

@dedi kalabaligin
tüm gün kebaba vurup gece yemezsek verir miyik ağa bence olmaz ya. buna ek bir şeyler vardır.

@exist
deneyeceğim sirke ve bal alıp en kısa zamanda sağolasın.

@trachemys scripta
sağolasın. yediğini iyi çiğne kısmı önemli bence de. çünkü çoğu zaman direk yutuyorum.

@Bysb
A.selam ağa. Diyetisyen olayını ben de düşünüyorum da ne zaman gidebilirim bilmiyorum ondan sorayım dedim neye başlayacağıma.

@archely
üstad ben anlamadım dediğini, yeme ama sonra geç ye dedin de olayı toparlayamadım ben.
  • baris daima  (10.05.12 22:29:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.