[]

Mide Bulantısı ve Çarelerini Tartışıyoruz

Birazdan uçağa binmem gerekiyor.

Dün akşamdan beri ne yesem çıkarıyorum. Su içsem yarım saat sonra midem bulanmaya başlıyor. Onu da çıkarıyorum. Bir şey yiyemediğim için olsa gerek çok halsizim ve başım ağrıyor. İshal, ateş vs yok.

Doktora göründüm öğlen. Revirci bir adam. Steteskopla dinleyip bağırsak hareketlerin hızlanmış dedi sadece.

Mide neden bulanır? Safra dedikleri asidik şey mi var? Neden yediklerim midemden öteye geçmiyor? Ne yapayım?

 
heyecandan olabilir. uçakta uyursun geçer inşallah. iyi yolculuklar...


  • kakao  (09.05.12 17:40:43) 
mide neden bulanır bilemiyorum ama tuzlu şeyler kraker, zeytin, peynir, ekmek tarzı yiyeceklerin mide bulantısına iyi geldiğini biliyorum.


  • aliyoni  (09.05.12 17:40:56 ~ 17:41:19) 
emedur isimli ilaçtan satın alın. oldukça başarılıdır bu konuda.
bir de ben tuvalet koklayınca geçiyor ama benden başka kimseyi görmedim bu meselede.

  • sanal hayvan  (09.05.12 17:46:50) 
hamilelikte bulanir mesela.

zencefil iyi gelir.
  • compadrito  (09.05.12 17:53:05) 
hastalık belirtisi olabilir. reflü,ülser vb. doktora görünmekte fayda var.


  • gkhnynk  (09.05.12 18:13:49) 
Ucaga surekli biniyorum.heyecan degil.dun karin agrim vardi.gece mide bulantisi ile uyanip cikardim.simdi havaalanindayim.yavas yavas ictigim mini sutu de cikardim.su bile icemiyorum basim agrimaya basladi artik.herhangi bir sey midemde durmayacakmis
gibi.kesin bir kisayol caresi yok mu

  • nop  (09.05.12 18:29:05) 
metpamid diye de bi ilaç var, yan etkisi yok gibi, hatta doktorlar yolculukta midesi bulananlar için tavsiye ediyorlar, hem de çok ucuz bişey, ama yok ben ilaç içmem diyorsan naneli bişeyler iç, yemek olarak haşlanmış patates ye, aromalı şeylerden ve mentol dışındaki kokulardan uzak dur, bi de şekerli bişey yeme, içme derim ben, mentol kokusu da iyi gelebilir. geçmiş olsun


  • abueid  (09.05.12 19:22:33) 
biraz ekmek de dahil olmak üzere yemek ye. ama az ye. aç durman mideni daha kötü yapar.sakın kola,maden suyu falan içme.


  • gkhnynk  (09.05.12 19:45:52) 
eee, neymis? doktora gitmedin mi yoksa?


  • compadrito  (09.05.12 23:38:25) 
@compadrito:

uçağa binmeden önce içtiğim iki yudum ılık sütü de çıkarıp işkence gibi bir yolculuk yaptım. gittiğim yere gecenin bir vakti kalıp, mutfakta bulduğum bir adamdan bir patates haşlamasını istedim. onu yiyip yattım. gece sancıdan bir kaç kez uyandım ama midem bulanmadı. ertesi sabahtan itibaren normal iyiyp içebilmeye başladım. hala tuhaf bir his var hafiften ama sistemler çalışıyor.

doktora başladığı gün gitmiştim. adam "allah allah... ne olabilir acaba" moduna girince çok da sallamadım...
  • nop  (11.05.12 09:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.