[]

uçak bileti alımı

merhaba sevgili tecrübeli uçak dostları,

1 - 4 eylül tarihlerinden birinde fransaya gideceğim erasmus programı dahilinde. uçak biletlerine bakıyorum lakin bilmiyorum bu bilet işleri nasıldır.

*talep olayına göre fiyatlar değişiyor sanırım, şimdi ben 1 eylül tarihi için bilet kontrol etsem siteden, fiyatları artacak mı?

*versailles.a gideceğim. paris.ten trenle falan geçersin dediler. bilet ararken paris istikameti mi aramalıyım? alternatif rotalara da hayır demem başka bir şehirde de inebilirim eğer ucuz olacaksa.

*bazı uçuşlar aktarmalı. uçuş aktarmaları çok sorun oluyor mu?

*pegasus mayıs ayında kampanya yapar, zaten en ucuzu odur falan dediler. birkaç ay önce 400 - 500 civarıydı sanırım lakin o zaman gideceğim kesin değildi, şimdi ise 680 lira gibi. fakat daha ucuz hava yolları var, aktarma falan yapıyor. mesela airbaltic 271 lira veriyor şuan ama toplam uçuş süresi bir gün gibi, litvanyada mola veriyor. 400 lira fark için bir gün boyunca yolculuk yapmak bana çok da saçma gelmiyor açıkçası?

*bir de şu var, aktarma yapmanın pasaportla ilgili bir sorunu falan var mı? giriş - çıkış falan birşeyler duydum lakin neyin ne olduğunu bilmiyorum.

*

 
mesela 158euro.luk baltic air.a baktım. litvanya için transit vizesi lazım yazıyor bilet kurallarında. yani litvanya için de ayrı bir vize alacağım anlamına mı geliyor mu?


  • dahinnotha  (09.05.12 16:16:25) 
Genel olarak ne kadar erken alırsan o kadar ucuzlar. Ancak gününe göre de değişiyor vs.

Aktarma yaparken vize meselesine gelince..açıkçası ben Amerika'ya giderken Londra'da ya da Paris'te aktarma yaparken hiç vize sormadılar. Ancak Litvanya'yı bilmiyorum. Ama normal vize kadar işlemi yoktur, büyük ihtimalle havaalanında bir 10-20 Euro birşeyler isterler. Yine de bir araştır

Ancak aktarmalı bilet alırken biletin tek bir havayolu tarafından kesilmiş olmasına dikkat et. Yani expedia'dan bilet alıyorsan mix & match yapma. Bu vizeden ziyade bir sorun olursa diye.
  • madonnanin yagli zencisi 2  (09.05.12 19:31:18) 
internetten mi almalı yoksa acentalara mı sormalı?


  • dahinnotha  (09.05.12 21:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.