[]

HP bilgisayar garanti sorusu

Merhabalar,

Benim bir adet HP G62 model dizüstü bilgisayarım var. Geçenlerde bir tuşu çıkmıştı. Yerine takayım derken tuş takıldığı tırnağı kırdım ve şuan tuş yerine oturmuyor. Bilgisayarı alalı 2 yıl olmadı.

1. Bu garanti kapsamı dışındadır değil mi ? Parayla yaparlar yani. Ona da razıyım yapsınlar da.
2. Garantiye yollamak için hangi adımları izlemeliyim ? Web sitesine baktım fakat bir sonuç bulamadım. Aldığım yere götürüp vermek yerine kargoyla direkt olarak göndermek istiyorum. Kiminle görüşmeliyim ? Nereye mail atmalıyım ?
3. Bilgisayarımı kaç günde onarıp gönderirler ?
4. Ne kadar para alırlar ?
5. Başka bir problemim daha var. Ekran kartım bilgisayarım çok ısınınca hata veriyor. Bu sorunu da çözerler mi ? Bir de WebCamin kenarlarında bulunan lastikler düştü. Lastiği takarlar mı ?
6. Bir de istesem format atarlar mı ?

edit: Bilgisayarımdaki dosyaları yedeklemeli miyim ? Özel dosyalarım var. Bunları silmem mi gerekiyor ? İlk defa garantiye bir cihaz göndereceğim için çok heyecanlandım.

Teşekkürler.

 
1. parayla yaparlar
2. müşteri hizmetlerini ara onlar seni yönlendirir, kargo gelip evden alıyor zaten aldığın yere götürsen de bunu yapmanı söylerler büyük ihtimalle.
3. o işler hiç belli olmaz.
4. o da belli olmaz ama bir tuşsa çok olmaz.
5. ekran kartın ısınması garantiye girer para almamaları lazım garanti devam ediyorsa, cazgırlık yap bi arkadaşım bu sorun yüzünden verdi 30 günde de tamir edemeyince yeni laptop verdiler, hp di o da.
6. format parayla 100 tl'ydi en son sony'de hp'yi bilmiyorum.
7. format atacaksan dosyaları yedekle tabii ki, sen atma desen de yedekle belki atılması gerekir o zaman para da almıyorlar.
  • ekaterina  (06.05.12 23:40:29) 
1- muhtemelen parayla yaparlar ancak müşteri memnuniyeti için ücretsiz de yapabilirler.
2- HP servislerine bak, eğer bulunduğun ilde varsa direk götürüp kendin ver...
3- belli olmaz, hiç onaramayabilirler de...
5- garantisi devam ediyorsa çözerler
6- ürün kurtarma cd'si gibi bir şey vermişlerdir muhtemelen sana bilgisayarı alırken... onunla gayet kolay format atabilirsin...

kesinlikle yedekle ne olur ne olmaz...

benim HP pavilion'um dvd-r arızası nedeniyle verdiğim serviste 30 gün içinde dvd-r değiştirilemediği için komple yeni alet verdiler... onun için çok ufak bir arıza da olsa yapamayabiliyorlar ve aleti değiştirebiliyorlar... sen yedekle dosyaları....
  • shadoww17  (07.05.12 04:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.