[]

Yine Wireless Modem

Peki modemin markasını seçtik linksys olarak. Ancak bu hakkaten anlamadığım bir konu. Nette gezindim bir sürü model bilmemne var yok access router yok bilmemne. Olay şu :

Evde bir pc bir de laptop var. Pc normal modemle nete giriyor. Laptop içinse bir wireless modem almayı düşünüyoruz evin her yerinden nete bağlanabilmek için.

1-) Elimizde normal bir modem var zaten. Bu işi nasıl kotarırız? Wireless modemi bir telefon girişine, normal modemi başka bir telefon girişine kursak yeterli mi?

2-) Ya da böyle bu iki modemi birbirine bağlasak? Atıyorum normal modemin çıkışını wireless'e versek, wireless'i de hatta bağlasak çalışır mı ki böyle?

3-)Bu iş en kolay ve sorunsuz şekilde nasıl çözülür?

4-)Linksys'nin hangi modelini almak gerekiyor? Ya da model ismi olmasa bile ne tip bir wireless modem lazım? Yaptığınız öneri doğrultusunda cevap verirseniz süper olur: )

 
1- bir tane kablosuz modem alip ikisini birden nete sokabilirsiniz. laptop icin ayri, masaustu pc icin ayri modeme gerek yok.

2- normal modemin portundan ethernet kablosuyla cikip kablosuz modemin portuna takarsaniz o modem wireless olur.

3- yeni bir kablosuz modem alip sadece onu kullanarak.

4- www.hepsiburada.com

ayrica neden linksys onu anlamis degilim. linksys switch konusunda basarili ama modem konusunda pek güvenmedim sahsen.
  • trimpot  (18.09.08 15:33:44) 
dizüstünde kablosuz bağlantı varsa(ki vardır). Kablosuz modem alacaksınız, çoğunda hem usb hem ethernet portu da var, istediğinizden bilgisayarınıza bağlarsınız, kablosuz olarak da dizüstünden bağlanırsınız. İki modem kullanmaya gerek yok yani.

Ayrıca burada da sorulan(tam emin değilim), kablolu modemi kablosuz yapan adaptörler varmış öyle bir şey de çözüm olabilir(mevcut modemden memnun iseniz).

Bir de:
www.hepsiburada.com
gibi bir şey alıp, ikisini de kablosuz bağlamanız mümkün.
  • late viper  (18.09.08 16:35:43 ~ 16:42:03) 
Sorun şu ki pc'nin kablosuz bağlanma donanımı yok: / Olsa problem olmaz zaten: )


  • colg fusion  (18.09.08 16:56:38) 
E işte verdiğim son seçenek onun içindi("kablosuz bağlanma donanımı yok").

İlk bahsettiğimde ise zaten kabloyla bağlanıyorsun.

Şunlar da hani adaptör diye bahsettiğim, aslında adaptör dememem gereken aletlere iki örnek(bildiğin router):
www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
  • late viper  (18.09.08 17:15:55 ~ 18:23:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.