[]

kalıcı makyaj

hiç yaptırmadım o yüzden hiçbir bilgim yok. hiçbir bilgim yokken adamlara gidip sorunca sadece duymak istediklerimi söyleyecek o yüzden burada sormak istedim. simdi bu tam olarak nedir ne işe yarar? boya mı yoksa dövme gibi bir sey mi yapıyorlar? yağmurda akıyor mu? tam olarak neler yapılabilir? gözüme kalem çekmek far ve rimel sürmek yerine kalıcı makyaj yaptırsam olur mu? yapan ve tavsiye eden var mı? bütün bu sorularıma cevap verecek biri çıkacak mı?




 
  • trinitrotoluen  (30.04.12 20:47:55) 
uzmantvye girmeyi ben de biliyorum. burada yaptırmış var mı diye sordum.


  • neira  (30.04.12 20:52:42) 
ben değil ama süsüne düşkün, tanıdığım bir teyze yaptırmıştı. çok memnunum kremlerimi sürüp çıkıyorum evden oh pek rahat, diyordu. onunki mavi göz kalemi, kirpikleri daha siyah yapan olaydan ve de kaşı biraz belirginleştirmekti. aşırı bir duruşu yoktu tabi bu olay yaptırılan yerin kalitesiyle alakalıdır. ama işte hep aynı renk insan baymaz mı acaba..


  • merena  (30.04.12 20:58:51) 
ev arkadaşım kaşlarına kalıcı makyaj yaptırmıştı. bildiğin koyu kahverengi dövme aslında ama hoş duruyordu, bir de kuaförüm yaptırmış. gözlerinin üstüne kalıcı makyaj. siyah kalem var gibi duruyor ama o'nu çok beğendim.


  • 2superfilm1den  (30.04.12 21:13:53) 
kaşa yaptırmaaa iğrenç oluyor onun boyası çıkınca hoş yaptırıncada kotu duruyor. gördüğüm kişi baya par verip guzel bi yerde yaptırdı bide o kaşı sonuç bence rezalet


  • eja  (30.04.12 21:26:10) 
yok kaşım güzel benim :p


  • neira  (30.04.12 21:33:04) 
kaliteli bir yere yaptırırsan birkaç yıl kalıyor diye biliyorum.

benim de bayağıdır aklımda ama hala aklımda olarak duruyor, henüz öne gelecek kadar baskın değilmiş demek ki.

yaptırırsan bana da haber ver. bir de; fırsat sitelerinden çıkıyor bunlardan..
  • holy diver  (30.04.12 21:51:38) 
artık öyle yapay şeylerin modası geçmedi mi ? boşver sabahları kalem rimel sürmek kaç dk nı alabilir ki ?


  • hmm  (30.04.12 22:03:17) 
@hmm,
o dediğin sabahları 6.25'de kalkan birileri için çok zaman ediyor olabilir. ayrıca diyelim ki üşenmedik ve sabahın o saatinde gözümüze rimel ve kalem sürdük. sonra gelirsin sözlükte çok akıllı canlıların "sabahın bilmem kaçında pür makyajlı kadın" başlığı altında "insan" olana yakışmayacak türlü türlü şeyler okursun, görürsün.. gereksiz ('sözde' demem lazım burada) "insanlar" durup dururken moralini bozarlar sabah sabah.

niye? çünkü onlar sabahın o saatinde gözüne rimel ve kalem sürmenden hoşlanmamışlar. bu yüzden de her türlü görgüsüz ve terbiyesiz ifadeleri kullanmayı kendilerinde hak görüyorlar. oysa o kullandıkları her ifadelerle kendilerini, kişiliklerini, kapasitelerini anlattıklarının farkında bile değiller... ne ironik değil mi?

oehh! sabahları hiç de makyaj yapmayan biri olarak, nasıl da içim dolmuş bu çok akıllıların kendilerini ilgilendirmeyen konulardaki densizliklerine karşı.. resmen içimi kustum:)

(gereksiz görülürse silinebilir.. )
  • holy diver  (30.04.12 23:19:24) 
niye önemsiyorsun ki onlara bakarsan mini etek-topuklu-pür makyajla gezen biri olursun.
edit : hergün 6.30 da kalkıyorum 1.30 saat yol gidiyorum .

  • hmm  (30.04.12 23:34:10 ~ 23:46:54) 
yok ya ben önemsemiyorum ki öyle densiz/görgüsüz/kendini bilmez söylemleri. ama beni insanların o densizlikleri genel olarak rahatsız ediyor, o densizliklerden midem bulanıyor. insanlar nasıl da kişiler ve durumlar hakkında ağzına geleni söyleyebileceklerini zannediyorlar.

konu dağılıyor gibi görünüyor ama tam da konuya örnek yani; misal ayşe özyılmazel, gülben ergen, başka kimler var böyle, hani hiç sevilmeyen ve altlarında her türlü akla gelmeyecek yorumlar yapılan insanlar.

ikisi de benim tarzım insanlar değil. ama yahu, eleştiri ifade etmenin de bir edebi adabı var. ayıptır ya. görgü diye bir kelime artık sadece kelimede kaldı hakkaten. kimsede minimum görgü yok.

savaşta bile bir saygı bir edep adap vardır hani. ama sevmediğin kişileri eleştirirken haddi sınırı yok maşallah. insanlar ne kadar kendilerini beğenmişler, kendilerini ne kadar büyük görüyorlar yahu? (eleştirilerinde bir edep adab olmayan görgüsüzlük yapanlara diyorum bunu)

hiç tanımadıkları, birlikte zaman geçirmedikleri, huylarını sularını bilmedikleri kişiler hakkında yarabbi nasıl atıp tutmalar, nasıl ahkam kesmeler, gören de bunları her türlü asan kesen satan malı olan kral-kraliçe, onları da köleleri zannedecek.

özellikle sözlükte insanlar hakkında yazılanları okuyorum ve bu insanların, toplumu oluşturan ama minimum görgüden, bilinçten, kendini bilmeden, edepten, adaptan haberi olmayan kişilerin nereden geldiğini anlamıyorum. ya bende bir anormallik var ya da onlarda. bende varsa, ben bunları niye biliyorum o zaman? ben biliyorsam onlar niye bilmiyor ve ona göre davranmıyor o zaman?

bir başka örnek de; teknolojiyi ve parayı her türlü sonuna kadar kullanan bu insanlar, basit bir toplu taşıma aracında nasıl davranılacağını bilmiyor yahu.. bak, minimum görgünün, saygının olması gereken bir yer. ne kulaklıkla müzik dinlemesini bilirler, ne telefonla konuşmasını bilirler (telefonu saatlerce başka insanların yanında uzun uzun, başkalarını rahatsız edecek kadar yüksek sesle, aptal ve gereksiz muhabbet edilecek şey zannediyorlar?) ne yanındakilerle konuşmasını biliyorlar, ne oturmasını biliyorlar, ne kalkmasını iliyorlar, onu bırak ne de ayakta durmasını biliyorlar yahu?? adam ayakta duramıyor her tarafı oturan kadınların bir yerlerine değiyor. sağına soluna bakmıyor ki, "birilerine rahatsızlık vermeyeyim" diye düşünmüyor ki?

bak, bu saydıklarımı yapan cahil insanlar olduğu kadar, çoğunluğu da dediğim gibi parayı ve teknolojiyi sonuna kadar kullanan insanlar. üniversite öğrencileri... statüsü yüksek olan çalışanlar, iyi para kazananlar, kültürlü insanlar... yukarıdan aşağıya sözde kalite, marka, son model telefonlar,vs akıyor..

dışlarını bu kadar geliştirmeye, ve başkalarına gösteriş yapmaya yarışırlarken;

ama işte gel gör ki içlerini zerre kadar geliştiremiyorlar. bak ne diyorum; çok basit bir toplu taşıma aracında ne yapılacağını bilmiyor daha insanlar? başkalarının olduğu yerde başkalarını rahatsız etme hakkımızın olmadığını bilmiyor yahu insanlar? dünyanın merkezi kendileri zannediyorlar, kendilerini dünyanın her yerin sahibi zannediyorlar...

bu öyle bir yükü cehalettir ki, çözümü mümkün değil.. benim gibiler her gün kafayı yer sabah akşam sürekli, onlarca bu iğrenç örneklere maruz kalarak...

oeehhh!!! bu kez tam içimi döktüm valla.. hmm güzin abla gibi oldun kusura bakma;) senin söylediklerin üzerinden topluma olan nefretimi (ama sebeplerini de vererek) kustum resmen...
  • holy diver  (01.05.12 00:00:44 ~ 00:04:46) 
standart aynı renklerdeki bir makyajı her gün yapıp yapıp çıkarmaktansa, kalıcı makyaj yapmak bence çok mantıklı. gözaltı morluklarını düzelticek bir şey olsa ben de kesin yaptırırdım :))


  • merena  (01.05.12 14:47:50 ~ 14:48:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.