[]

Japon Balığı Kabızlık

selam poseidon fanları

yaklaşık 2 yıldır benimle olan bir aslanbaş cinsi japon balığım var.

akvaryum boyu elverdiği miktarda semirdi ve etli butlu bir şey oluverdi.

bu poseidon'a tapan canlı 3 gündür kedi gibi ölüp ölüp diriliyor.

bir bakıyorum akvaryumda yan yatmış su üzerinde 2-3 saniyede bir nefes alıyor. alıyorum derin bir kaba koyup biraz soğuk sayılabilecek suya atarak şoklatıyorum ve 1 saat içerisinde düz şekilde yüzmeye başlıyor ne nefes alışverişi normale dönüyor.

3 defa bu şekilde olduğunu görüp soğuk suyla kendine getirdim.

kuru yem ile beslendiği için ayda bir bezelye haşlayıp atıyordum suyuna. yine attım fakat yemedi. normal yeme de yanaşmıyordu zaten. ıspanak haşladım onu da yemedi. karnı şiş ve gün geçtikçe daha da şişiyor gibi. pullarının arasından derisi seçilecek hale geldi. dün ağzına zeytinyağı sıktım enjektörle. gece de az bi dışkılama yapmış. fakat 3 günde bu kadar az dışkılaması normal değil. kabızlıktan şüpheleniyorum.

başka ne gibi bir yöntem izlemeliyim? bilen kişiler yardım edebilirse çok sevinirim. yoksa göz göre göre ölecek.

 
hocam kabızdan ziyade iç parazit olabilir diye düşünüyorum. pond yemi sarımsak suyu ile karıştırıp verin. bunun harici seranın iç parazite karşı ilaçları var. ama öncelikle sarımsaklı tedaviyi uygulayın. bunun yanında öğün vaktinde bezelye verin.


  • kumlupara  (29.04.12 18:57:44) 
malesef bu konuda bir önerim yok ama balığınızla olan ilişkinize hayran kaldım. umarım balıgınız eski sağlığına kavuşur.

geçmiş olsun.
  • aliyoni  (29.04.12 19:10:05) 
ustam biolojik bilgilerime dayanarak ve hocamı baz alarak cevap veriyorum.

balıkların bağırsaklarını çalıştırmak için bezelye haşlayıp ufalamak şartı ile akvaryuma sal. bağırsaklarını çalıştırır.

tabi sorun balığınızın hava torbalarında değil ise...

umarım iyileşir lakin geç kaldıysan balığın için mezar işlemleri başlatmalısın...
  • anarkokombi  (29.04.12 19:21:48) 
Ben kabızlıkta sarımsak yağı kullanıyorum. Yemi sarımsak yağına bandırıp veriyorum, yemezse ağzından birkaç damla sarımsak yağı damlatıyorum. İşe yarıyor genelde. Sarımsak yağı kullanacaksanız gereğinden fazla kullanmamaya ve kullanımdan sonra kısmi su değişimi yapmaya dikkat ediniz.


  • gyroscope  (29.04.12 19:23:32) 
yeme hiçbir şekilde yaklaşmıyor artık ıspanağı haşlayıp ezerek elimle sudan çıkartıp ağzına tıkıyorum.

tabi kısmı bir strese giriyor ama toparlanıyor 1-2 dakikada.

maksadım eziyet etmek değil ama bir şekilde bunu yemesi lazım.

dediğini de uygulayacağım ve ilk günkü ve bugünkü halinin fotoğraflarını duyurunun ilk mesajında paylaşıyorum. oradan bakıp değerlendirebilirsiniz.

bu arada 10 dk önce bir anda yine yan yatarak nefes alış veriş işlemini yavaşlattı.

yine bir soğuk su ile 4. defa hayata dönüş yaptı.

eğer kedi ise 5 canı kaldı.
  • eeb  (29.04.12 19:31:35 ~ 19:50:07) 
bezelye haşlamayı dene. yerler, severler.

lakin fotoğrafa baktımda göremedim eğer karın kısmında çizgi gibi bir iz varsa hava torbalarında sıkıntı vardır haberin olsun.
  • anarkokombi  (29.04.12 19:50:14) 
bezelyeyi ilk kez duyuyorum, biz kabız olunca vıyır vıyır oynaşan kurtlardan alırdık çılgınlar gibi kaka yaparlardı.


  • r_u_h  (29.04.12 20:19:43) 
ıspanak haşlamak değil kuru ıspanak verin bence. ben hep yapardım ve işe yarardı. akvaryumcularda satılıyor hatta. yem gibi onu verin yerse işe yarar.


  • oscar  (29.04.12 20:20:07) 
@ r_u_h bende ilk kez bioloji hocamdan duydum. aslında tarih okuyorum lakin fen fakültesinde işlerimin olması dolayısıyla hocalarla içli dışlıyım. hasta olan balığımı zooloji opsiyonu bir hocaya götürdüğümde bana tavsiyesi yazdım. emin ol işe yarıyor.

şunuda söyleyim zooloji lab notlarını bir yerlerden edinirsen bu konularda pratik bilgilere sahip olabilirsin.
  • anarkokombi  (29.04.12 20:45:33) 
bizimki de avuç kadar olduktan sonra (4 yılda) aynı böyle oldu. yan yattı. hava kesesi delinmiş ölür dediler. bir sene kadar öyle yan yaşadı. aynen bezelye haşlayıp veriyorduk kabız olduğunda. sonra ters döndü, oo akşama çıkmaz bu denildi, öyle de bir 5 ay filan yaşadı. şoklatmadık ama vitamin verdik, sıkıtemizlik yaptık akvraryumda filan.


  • zkurmus  (29.04.12 22:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.