[]

Samsung'u mahkemeye verme

Merhaba Arkadaşlar,

Türkiye'deki Galaxy S2'lerde Gorilla Glass kullanılmadığı ve ama kullanılır gibi yapmaları sebebiyle zarara uğradığım için Samsung'u mahkemeye vermeye hazırlanıyorum.

Para sorun değil, iş inada bindi. 3 farklı kişi ile görüştüm Samsung'dan 2 ikisi TR'deki telefonlarda GG olmadığını, biri olduğunu söyledi.

Şimdi mahkeme için bu ses kayıtları ve bilirkişi raporu almam lazım benim telefonun ekranına GG'siz cam takıldığı ile alakalı (bundan yüzde yüz eminim) şimdi bu testi TR sınırları içinde nerede yaptırabilirim. Ya da yurtdışında nerede?

 
sen bu malzemenin özelliklerini ve kendi telefonunda bunun olmadığına dair kanıtları ortaya koyarsın, mahkeme gerek görürse bilirkişi atar inceleme yaptırır. aslında tüketici hakem heyetine başvursan daha kolay olur gibi ama?


  • khomaniac  (27.04.12 15:41:18) 
Tamamda arkadaşlar ses kayıtları çok önemli benim için,

birinci arkadaş: Evet TR'dekilerde GG yok
ikinci arkadaş: Evet TR'dekilerde GG yok
üçüncü arkadaş: Hayır var

birinci arkadaş çok net ve ayrıntılı şekilde TR'de GG'lerin durumunu anlatmıştı 2 gün önce. Şimdi o ses kayıtlarına nasıl ulaşacağım.

Birde hıyar gibi üçüncü arayan en yetkili olduğunu tahmin ettiğim kişiye, saat kaçta kimle konuştuğumu söyledim. Silebilirler mi?
  • beholderrulez  (27.04.12 15:44:35) 
@bonjurkes, yurtdışı S2'lerde var zaten.

Biz TR'den bahsediyoruz, ben net bir şekilde yurtdışı S2'de kullandığım için anlayabiliyorum olmadığını ama resmi rapor lazım bana.
  • beholderrulez  (27.04.12 15:47:40) 
forum.donanimhaber.com

edit: soruyu tam olarak okumadığım için cevabı yanlış vermişim, sildim.

edit2 özellikle denmiş ki:geçen hafta samsung merkez servisine meraktan bu konuyu sordum.... amerikan ve kore versiyonları dışında gorilla glass kullanılmıyormuş...yani Türkiye'ye resmi yollarla yetkili ithalatçısının getirdiği galaxy s2 lerde kullanılan cam gorilla glass değilmiş....hatta bu konudan haberi olduğu hissini uyandıran kişi biraz kinayeli bir şekilde "biz hiç bir yerde galaxy s2 'de gorilla glass var demedikki, nerden çıkarıyorsunuz bunu?" dedi...
Türkiye'de yayınlanan döküman, reklam ve benzeri kağıt üzerindeki yazılara bakmak lazım.... samsung galaxy s2'de gorilla glass var şeklinde bir Türkçe samsung dökümanı var ise samsung'a yedirmek farz olur...

edit3: www.samsung.com

samsung un kendi sitesinde s2 için gorilla glass lafı geçmiyor bile
  • bonjurkes  (27.04.12 15:50:44 ~ 15:56:09) 
Yanlış anlamayın sadece merak ettiğimden soruyorum. 2 kişi yok demiş onlara inanmadınız ve var diyen 1 kişiye mi inanıp aldınız? Yoksa olaylar böyle gelişmedi mi?

Daha önce yine telefon kaydıyla ilgili bir durumda arkadaşım tüketici heyetine baş vurdu. Oradan kayıtlar istenmişti. Sonuç arkadaşımın lehine oldu.
  • nicotinell sakizli muhallebi  (27.04.12 15:57:53) 
Bonjurkes haklı. Reklamda tüketiciyi yanıltıyorlar diyerek kan alabilirsin de, mesela şimdi bi gazete reklamlarını buldum: www.teknolojix.com , hakkaten de gorilla glass demiyor. Adamlar sana ilk olarak 'kullanıyor gibi yapıyorlar diyosun da kim diyor onu' diyecekler ve ses kayıtları muhtemelen yeterli olmaz, reklam gibi bir şeyler bulman gerek gibi.


  • roket adam  (27.04.12 15:58:08) 
www.corninggorillaglass.com

Galaxy S2 listede. Zaten yurtdışı telefonlarda var ben bundan eminim. Sadece TR için üretilen seride GG kullanmamışlar ama var gibi bir izlenim uyandırıyorlar.
  • beholderrulez  (27.04.12 16:03:09) 
özet geçeyim, Türkiye'de satılan s2 lerde gorilla glass olduğu söylenmiyor. Eğer kullanıcıyı yanıltan reklam varsa (türk reklamlarında gorilla glass var denmişse) tüketici mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Telefonla bilgi aldığınız kişilerin yanlış bilgi vermesi durumunda ise, ilgili birime bunu şikayet edebilirsiniz (iplerler mi bilemem).

Ama müşteri hizmetlerindeki Ahmet, evet var abi yaa dedi diye tüm markayı mahkemeye vermenin herhangi bir mantığı yok. Zaten mahkemeden önce tüketici hakem heyetine gider ve sonuçta bunda markanın bir suçu yok, çalışan hatası
  • bonjurkes  (27.04.12 16:06:39) 
Türkiye için hiç bir yerde resmi olarak ggden bahsedilmiyor ki. Teknoloji sitelerinde vs. okuduklarimiz tamamen yabancı kaynakların türkçeye çevrilmiş halleri, samsung dokumanlarinda gorilla glass diyorsa ancak dava etme hakkın var.

Bu birçok telefon için böyle veya cihaz için , arabalarda da geçerlidir,siz ford usa reklamı izleyip, turkiyeden aldığınız arabada o reklamdaki özellikleri arayamazsiniz.
  • utkucbkc  (27.04.12 16:26:28) 
Olay şu benim yurtdışı telefonu servise verdim ekranı gümlettiğim için, onlar GG'siz cam taktılar, telefon ufak bir düşüşte ekranı patladı.

Bende eğer bana GG'siz cam takacağınız bilseydim yurtdışından getiriridim parçayı dedim, ters düştük.
  • beholderrulez  (27.04.12 17:32:35) 
GG'lı cam takacaklarını vaat ettiler de GG'sız cam mı taktılar? Öyleyse ortada bi sıkıntı var evet. Ama ortada herhangi bir vaad yoksa yapıcak bir şey de yoktur gibi geliyo.


  • roket adam  (27.04.12 17:36:48) 
Kim uyandırıyor, nasıl uyandırıyor onu da bir yazsan...


  • bilan  (27.04.12 17:37:47) 
"onlar GG'siz cam taktılar, telefon ufak bir düşüşte ekranı patladı." baştan desene şunu :), peki daha önce gg var mıydı emin misin ?


  • utkucbkc  (27.04.12 17:39:38) 
Daha önceki ekran Avrupa teliydi, Zaten dış kısmında en ufak sıkıntı olmadna darbeye bağlı iç amoled bozuldu.

Yaptırmadan önce Eskisiyle birerebir ekran vaati var. Yetmez ama evet :)
  • beholderrulez  (27.04.12 17:44:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.